• Haberler
  • Gündem
  • Veteriner Fakültesi Türkiye 1’incisi – Kocatepe Gazetesi

Veteriner Fakültesi Türkiye 1’incisi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi’nin başarı sıralamasında 3’üncü olarak belirlenmesinin ardından AKÜ Veteriner Fakültesi’nin de YÖK sıralamasında 1’inci olduğu açıklandı. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)  İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Mezun Başarı Atlas'ı programına göre Türkiye genelinde önemli başarı elde ettiAKÜ HUKUK TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜAfyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi YÖK [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi’nin başarı sıralamasında 3’üncü olarak belirlenmesinin ardından AKÜ Veteriner Fakültesi’nin de YÖK sıralamasında 1’inci olduğu açıklandı. AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)  İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Mezun Başarı Atlas’ı programına göre Türkiye genelinde önemli başarı elde etti
AKÜ HUKUK TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜ
Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi YÖK Atlas programına göre Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavı’nda en başarılı Hukuk Fakülteleri sıralamasında 64,595787 puanla 3. sırada yerini aldı. Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavı’na göre en başarılı Hukuk Fakülteleri ise 1- Hacettepe Üniversitesi, 2- Ankara Üniversitesi, 3- Afyon Kocatepe Üniversitesi 4- İstanbul Üniversitesi, 5- Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak sıralandı.
VETERİNER FAKÜLTESİ
 TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADA
Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veterinerlik (SAY) lisans programı mezunlarının KPSS-2: KPSS121 (Ortalaması) Sınavında fakülteler sıralamasında, 82,939105 puanla 1. sırada yer aldı. Veterinerlik (SAY) lisans programı mezunlarının KPSS-2: KPSS121 başarı sırasına göre en başarılı Veteriner Fakülteleri ise 1- Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2- Aksaray Üniversitesi, 3- Harran Üniversitesi, 4- Ankara Üniversitesi oldu.
AKÜ GSF VE İÇ MİMARLIK İLE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜDE TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜ SIRADA
Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ise EA lisans programı mezunlarının KPSS-1: Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavında aldıkları puan ortalamasına bakıldığında, 3. sırada yerini aldı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, KPSS-2 sıralamasında ise 22 Üniversite arasında 7. sırada yer aldı. EA lisans programı mezunlarının KPSS-1: Genel Yetenek-Genel Kültür başarı sırasına göre en başarılı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Programları ise 1- Kırıkkale Üniversitesi, 2- Hacettepe Üniversitesi, 3- Afyon Kocatepe Üniversitesi, 4- Bahçeşehir Üniversitesi oldu.

Bakmadan Geçme