Vertigo yaşam kalitesini etkiliyor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir'in sunduğu Sağlık Olsun programına AKÜ Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Kemal Kahveci konuk oldu.Vertigo hastalığı hakkında bilgiler veren AKÜ Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Kemal Kahveci şöyle konuştu: “Dengesizlik, yer kayıyor [&hellip]

AKÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Cengiz Demir’in sunduğu Sağlık Olsun programına AKÜ Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Kemal Kahveci konuk oldu.
Vertigo hastalığı hakkında bilgiler veren AKÜ Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Kemal Kahveci şöyle konuştu: “Dengesizlik, yer kayıyor gibi olması ve yürürken sağa-sola yalpalama gibi şikâyetleri kimi zaman hastalarımız baş dönmesi olarak adlandırabiliyorlar. Baş dönmesi, hastada etraftaki eşya ve insanların dönüyor olması hissi oluşmasıdır. Biz hastalarımıza baş dönmesi şikâyetiyle geldiklerinde yürürken dengesizlik mi hissettiğini yoksa etrafındaki eşya ve insanların döndüğünü mü sorarız. Baş dönmesinin tıbbi karşılığı vertigodur. Vertigo bir hastalık değil bir şikâyettir. Yaşam kalitesini etkiler.Bunun çeşitleri vardır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme