Verilen haklar, geri alınma yolunda

Gün içindeki ilk açıklama Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, Türkiye ve dünyadaki bütün kadınların Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı sözlerine şöyle devam etti:'1930’lu yıllarda kadınlarımızın almış olduğu haklar, bugün geri alınması için çaba gösterilir hâle dönüştü. Kadınlarımız bu konuda çok duyarlı. Biz bugün Türkiye’nin her yerinde Dünya Kadınlar Günü, [&hellip]

Verilen haklar, geri alınma yolunda

Gün içindeki ilk açıklama Cumhuriyet Halk Partisi’nden geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, Türkiye ve dünyadaki bütün kadınların Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı sözlerine şöyle devam etti:
“1930’lu yıllarda kadınlarımızın almış olduğu haklar, bugün geri alınması için çaba gösterilir hâle dönüştü. Kadınlarımız bu konuda çok duyarlı. Biz bugün Türkiye’nin her yerinde Dünya Kadınlar Günü, en etkin şekilde kutluyoruz. Eğitimle ilgili özellikle kız çocuklarının geriye dönüş olarak gördüğümüz 4+4+4 yasasının çıkmaması için büyük bir kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Kadınlarımıza sözde değil, haklarının etkin bir şekilde ve-rilmesinden yanayız. Kadınlarımızın toplumdan dışlanmamasını istiyoruz. Kadınlarımız toplumsal baskıya maruz kaldıklarını ve okuma hayatlarının ellerinden alındığını görmekteyiz. Biz kadına seçme ve seçilme hakkı veren partiyiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme