• Haberler
  • Genel
  • Vergide elektronik tebligat dönemi – Kocatepe Gazetesi

Vergide elektronik tebligat dönemi – Kocatepe Gazetesi

SMMMO Başkanı Erdal Sayar, 1 Ocak 2016'dan itibaren elektronik tebligat(e-tebligat) uygulamasına geçileceğini belirtti Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal 1Ocak 2016'dan itibaren uygulamaya girecek olan elektronik tebligat(e-tebligat) uygulaması hakkında bilgiler verdi.Erdal Sayar, uygulamanın 27 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 456 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği ile söz konusu uygulamaya [&hellip]

Vergide elektronik tebligat dönemi

SMMMO Başkanı Erdal Sayar, 1 Ocak 2016’dan itibaren elektronik tebligat(e-tebligat) uygulamasına geçileceğini belirtti

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Erdal 1Ocak 2016’dan itibaren uygulamaya girecek olan elektronik tebligat(e-tebligat) uygulaması hakkında bilgiler verdi.
Erdal Sayar, uygulamanın 27 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 456 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği ile söz konusu uygulamaya ilişkin ayrıntıların belirlendiğini bildirdi.
Sayar; “Mükelleflerin, söz konusu Genel Tebliğ’de yer alan ve uygulamaya ilişkin aşağıda açıklanan gerekli işlemleri yapmaları gerekmektedir. VUK’a göre tebliğ yapılacak kimselere, olağan (taahhütlü posta ve ilanen) tebliğ usulleriyle bağlı kalınmaksızın, elektronik ortamda tebliğ yapılabilir. Tebliği gereken evrak, elektronik tebligat sistemi ile tebliğ edilebileceği gibi diğer tebligat hükümlerine göre de tebliğ edilebilir. Elektronik tebligat uygulaması, 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacaktır. Ancak bu tarihten önce bildirimde bulunanlara 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren elektronik tebligat yapılabiliyor.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme