'Vergi, üretenin devletine borcunu ödemesidir'

İscehisar ilçesi’nde çalışmalarına başlayan Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün açılışına Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra İscehisar Kaymakam Ali Altınkaynak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Astsubay Baçavuş İhsan Doray,  İlçe Emniyet Müdürü Bilgin Murat, Afyon Defterdar Müdür Vekili Murat Boy, İlçe Müdürleri, iş adamları katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını [&hellip]

İscehisar ilçesi’nde çalışmalarına başlayan Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün açılışına Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İscehisar Kaymakam Ali Altınkaynak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Astsubay Baçavuş İhsan Doray,  İlçe Emniyet Müdürü Bilgin Murat, Afyon Defterdar Müdür Vekili Murat Boy, İlçe Müdürleri, iş adamları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İscehisar Vergi Dairesi Müdürü Şener Hangün açılışı yapılan Vergi Daire binası hakkında bilgiler verdi.
“KAMU HİZMETLERİ VERGİLER SAYESİNDE YAPILIYOR”
Açılış töreninde konuşan Vali Aziz Yıldırım ise, “Bugün burada İscehisar Vergi Dairesi’nin açılışında birlikte bulunuyoruz. Vergi demek vatandaşın, üretenin devletine karşı borcunu ödemesi demektir. Hepimiz günlük hayatımızda bir takım kamu hizmetlerini alıyoruz. Yolların üzerinden geçiyoruz, elektrik kullanıyoruz, su kullanıyoruz, okullarımız, hastanelerimiz, diğer hizmetleri aldığımız kamu kurumlarımız var, burada çalışanlarımız var ve pek çoğumuz da oralarda çalışıyoruz. Evimize ekmeğimizi bu sayede götürüyoruz ve bunların hepsi verdiğimiz vergiler sayesinde yapılıyor. Devletin tek geliri bu vergilerdir. Vergiler sayesinde vatandaşımıza daha güzel, kaliteli, süratli hizmetlerin götürülebilmesi mümkün oluyor. İscehisar gibi bir ilçemizde bir vergi dairesinin açılıyor olması, ilçemizde üretimin çok fazla olduğunu gösterir. Ben sizlerin huzurunda gerek mermercilik alanında, gerek maden suyu anlamında gerek diğer alanlarda üretip devlete vergi veren, vatandaşa istihdam sağlayan bütün sanayicilerimizi, bütün yatırımcılarımızı, bütün değerli İscehisar’lıları kutluyorum. Önemli ve kıymetli bir iş yapıyorlar. Vatanın milletin yükselmesi, daha güzel, daha müreffeh günlere ulaşabilmesi, yarınlarımızı bırakacağımız çocuklarımıza ve torunlarımıza bizden sonraki nesillere daha güzel günler bırakabilmek için bunlar büyük önem taşıyor. Yarınlarımız olan geçlerimizin bu çalışmaları ve atılımları daha ileriye daha yükseğe taşıyacaklarına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.
“DARBE GİRİŞİMİNDE
EKONOMİ YARA ALMADI”
Konuşmasının devamında 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine değinen Vali Yıldırım, “15 Temmuz’da darbe heveslileri darbe yapmaya kalktılar, ama başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın önderliğinde siz değerli vatandaşlarımızla devletimizin diğer kurumlarının katkıları ile bu darbe teşebbüsü püskürtüldü. Dünyada veya başka ülkelerde bu darbe teşebbüsleri olsa bunlar hep kırılma noktaları olarak görülür ve ekonomi ciddi anlamda etkilenir. Hamd olsun ki siz değerli vatandaşlarımızın gerek İscehisar’da, gerek Afyonkarahisar’da, gerekse Türkiye’nin her tarafında Cumhurbaşkanına, Başbakanına, hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne olan güveni sayesinde ekonomi en ufak bir yara almadan bu badireyi atlattık. Burada açılacak olan vergi dairesi de bize ilçemiz ekonomisinin de hiçbir şekilde etkilenmediğini gösteriyor. Bakıyorsunuz ki dövizde çok ciddi bir artış yok normal trendinde seyrediyor. Enflasyonda ciddi bir artış yok normal trendinde seyrediyor. Üretim yapan yerlerimiz artıyor, istihdam yerlerimiz artıyor, işsizlikte ciddi bir artış hiç bir zaman söz konusu olmadı. Velhasıl kelam bütün ekonomik göstergeler Allah’a şükürler olsun ki gayet iyi. Tabi ki bunda en büyük etken siz değerli vatandaşlarımızsınız. Üretim yapan sanayicilerimiz, yatırımcılarımız, sermayedarlarımızdır” dedi.
“HAK ETTİKLERİ
CEZA VERİLECEK”
Vali Yıldırım konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Teşekkürlerimi bir kez daha sizlerin huzurunda arz etmek istiyorum. Darbeye teşebbüs edenler, darbe heveslileri bundan sonrada böyle bir şeye bir daha teşebbüs edemesin diye elimizden gelen her şeyi de yapmaktayız. Devletimiz ve hükümetimiz dimdik ayakta ve bununla ilgili olarak tüm kurumlarımız çalışmaktadır. Bizlerde bu kurumlarımızın en iyi şekilde çalıştırılabilmesi için gerek Valiliğimizdeki bulunan birimler, gerek Kaymakamlıklarımızdaki bulunan birimler ile hep birlikte el birliği içerisinde çalışarak gayret sarf etmekteyiz. İnşallah bundan sonra daha güzel günlere hep birlikte erişeceğiz. Daha güzel, daha paylaşımcı, daha çok evimize ekmek götürebildiğimiz günlere ulaşabilmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermek boynumuzun borcudur. Ama vatana, millete, devlete, milli iradeye, anayasal düzene, hukuk düzenine karşı çıkmaya kalkanlarında en şedit şekilde bunların hak ettikleri cezaya uğrayacaklarını da bir defa daha sizlerin huzurunda ifade etmek isterim. Bu vesile ile burada açılacak olan vergi dairemizin İscehisar’da bulunan vatandaşlarımıza, sanayicilerimize, üreten kesime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.
Kurdele kesiminin ardından Vali Aziz Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleri İscehisar Vergi Dairesi Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunuldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme