• Haberler
  • Genel
  • Vergi mükelleflerinin dikkatine! – Kocatepe Gazetesi

Vergi mükelleflerinin dikkatine! – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, gerçek kişilerin 2013 yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratlar için beyanname verme süresinin 1 Mart 2014 tarihinde başladığını bildirdi Vergi mükellefleri 2013 yılı için Ticarî kazançlar, ziraî kazançlar, ücretler, serbest meslek kazançları, gayrimenkul sermaye iratları, menkul sermaye iratları, diğer kazanç ve iratlara ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini 1- 25 Mart [&hellip]

Vergi mükelleflerinin dikkatine!

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, gerçek kişilerin 2013 yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratlar için beyanname verme süresinin 1 Mart 2014 tarihinde başladığını bildirdi

Vergi mükellefleri; 2013 yılı için; Ticarî kazançlar, ziraî kazançlar, ücretler, serbest meslek kazançları, gayrimenkul sermaye iratları, menkul sermaye iratları, diğer kazanç ve iratlara ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini 1- 25 Mart 2014 tarihleri arasında verebilecekler.
ÖDEME İKİ EŞİT TAKSİTTE
Defterdar Mustafa Ceylan, Mart ayı içerisinde verilecek beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisinin, 2014 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeneceğini kaydetti. Tahakkuk eden gelir vergisi; Vergi tahsiline yetkili olan banka şubelerine, bağlı bulunulan vergi dairesine, bağlı bulunulan vergi dairesinin bildirilmesi şartı ile herhangi bir vergi dairesine ödenebilecek. Mesken ve işyeri kira geliri elde eden mükelleflerin Gayrimenkul Sermaye İradı beyan dönemi de1-25 Mart tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar sürecek. Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin bu süreler içinde beyannamelerini vermeleri gerekiyor.
Mart ayı içerisinde verilecek beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi, 2014 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenecek.
SİSTEM İŞİ KOLAYLAŞTIRACAK
Defterdar Mustafa Ceylan “Kira Beyannamenizi Biz Hazırladık Siz Onaylayın” temasıyla bu sene de kira beyannamelerinin “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde” hazırlanarak onaya sunulduğunu ifade etti. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Mart 2012 tarihi itibariyle hayata geçirdiği “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” ile gelişen bilgi işlem teknolojilerinden yararlanarak, vergi beyannamelerinin mükellefler tarafından kolay, hızlı, ekonomik ve güvenilir bir şekilde idareye intikalini sağlamak amaçlanıyor. Öte yandan sistem sayesinde, vergi beyannamelerinin doldurulması sırasındaki hatalar asgariye indirerek mükellef mağduriyeti önleniyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme