Vergi mükellefiyetlerinizi kontrol etmeyi unutmayın

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini kayıtların güncelleştirilmesi hakkında uyardı. ATSO’dan yapılan açıklamada “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince üyelerin, vergi mükellefiyetlerine ilişkin Odamız kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Üyelerimizi vergi mükellefiyetlerine ilişkin Odamız kayıtlarını kontrol etmeye davet ediyoruz.Odamız Organ Seçimlerinin, 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerini kayıtların güncelleştirilmesi hakkında uyardı. ATSO’dan yapılan açıklamada “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin 8’inci maddesi gereğince üyelerin, vergi mükellefiyetlerine ilişkin Odamız kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Üyelerimizi vergi mükellefiyetlerine ilişkin Odamız kayıtlarını kontrol etmeye davet ediyoruz.
Odamız Organ Seçimlerinin, 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ve uyarınca çıkartılan yönetmelikler kapsamında, seçme ve seçilme yeterliliğinin bir şartı da ticari ve sınai kazançlardan dolayı Gelir veya Kurumlar Vergisi Mükellefiyeti bulunmasıdır. Kayıtlarımızda, bağlı bulunduğu vergi dairesinin adı ve vergi hesap numarası bulunmayan üyeler, Odamızca düzenlenecek seçmen listelerinde yer almayacak, dolayısıyla oy kullanma ve seçilebilme haklarını kaybetmiş olacaklardır” denildi.

Bakmadan Geçme