• Haberler
  • Genel
  • Vergi Haftası'nın 24’cüsü kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Vergi Haftası'nın 24’cüsü kutlanacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan 'Vergi Haftası'' nın 24’ncüsünün bu yıl 25 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında kutlanacağını bildirdi Defterdar Mustafa Ceylan, bu yılki Vergi Haftası kutlama programı hakkında bilgiler verdi. Ceylan, hafta etkinliklerinin yarın saat 10.00’da Defterdarlık yemekhanesinde yapılacak olan satranç turnuvası açılışıyla başlayacağını ifade etti. [&hellip]

Vergi Haftası’nın 24'cüsü kutlanacak

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanmakta olan “Vergi Haftası’’ nın 24’ncüsünün bu yıl 25 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında kutlanacağını bildirdi

Defterdar Mustafa Ceylan, bu yılki Vergi Haftası kutlama programı hakkında bilgiler verdi. Ceylan, hafta etkinliklerinin yarın saat 10.00’da Defterdarlık yemekhanesinde yapılacak olan satranç turnuvası açılışıyla başlayacağını ifade etti.
ETKİNLİKLER YARIN BAŞLIYOR
Bu yıl 24’ncü Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında; 25 Şubat Pazartesi günü saat 09.00’da Kocatepe Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirilecek. Törenin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ziyaret edilecek. Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılmasında önemli görülen sivil toplum kuruluşlarından; ATSO, ATB, SMMM Odası, ESOB ve basın ziyaretleri gerçekleştirilecek. Vergi haftası boyunca, ilköğretim okullarından 5 okul Defterdarlık birimlerini ziyaret edecek. Öğrenciler vergi konusunda bilgilendirilecek. Yine üç okul Defterdarlık personeli tarafından ziyaret edilerek vergi konusunda bilgilendirme yapacaklar.
MÜKELLEFLERE KOKART TAKILACAK
Daire amirlerinden oluşturulacak birer ekiple Anbaryolu’nda esnaf ziyareti gerçekleştirilerek esnafa kokart takılacak. Şehirlerarası yol denetiminde karayolu taşımacılığı yapan mükelleflere kokart takılacak, lokum ikramı ve anahtarlık hediye edilecek. Vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren ve sıralamaya giren gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri ziyaret edilecek. 27 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da Anemon Otelde Vergi Rekortmenleri ödül töreni yapılacak. 28 Şubat Perşembe günü saat 14.00’de Defterdarlık konferans Salonunda “Türkiye’de Kayıtdışı Ekonomi ve Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Yöntemleri’” konulu panel düzenlenecek. 1 Mart Cuma günü saat 13.30’da Defterdarlık personeli tarafından hizmet binasında Kızılay’a kan bağışı yapılacak. 26 Şubat Salı günü saat 14.00’de Defterdarlık personelinden oluşturulan bir ekip, Huzurevini ziyaret edecek.
MALİYE ORMANINA AĞAÇ DİKİLECEK
2 Mart Cumartesi günü saat 11.30’da Sinanpaşa ilçesinde oluşturulan Maliye Ormanı’na ağaç dikimi yapılacak. Aynı akşam saat 19.00’da Anemon Otelde personele müzik eşliğinde yemek ve eğlence ile başarılı personele belge verilecek. Vergi haftası çerçevesinde hafta içi her gün saat 16.30’da Defterdarlık personelinin katıldığı masa tenisi ve bilek güreşi turnuvası düzenlenecek. Lig müsabakalarına, verginin önemini anlatan pankartlarla çıkılarak vergi bilincinin toplumda yerleşmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. 03 Mart Pazar günü saat 11.00’de SMMM Odası ile Defterdarlık arasında dostluk maçı yapılarak, hafta değerlendirilecek. 08 Mart Cuma günü saat 20.00’de Rehberlik Araştırma Merkezi Salonunda “Ah Yalan Dünya”da” adlı tiyatro oyunu Defterdarlık personeli tarafından izlenecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme