• Haberler
  • Genel
  • Vergi Haftası’nda rekortmenler onurlandırıldı – Kocatepe Gazetesi

Vergi Haftası’nda rekortmenler onurlandırıldı – Kocatepe Gazetesi

26. Vergi Haftası kapsamında Afyonkarahisar'da yapılan vergi rekortmenleri ödül töreninde kurumlar vergisinde en çok vergi ödeyen Demmer Demireller Mermer A.Ş, gelir vergisinde Feride Kırlıoğlu, gayrimenkul sermaye iradında ise Mesut Cemal Kadaifçioğlu birinci sırada yer aldılar Afyonkarahisar'da 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Rekortmenlerine Korel Termal Otel’de düzenlenen program ile plaketleri verildi. Programda Afyonkarahisar’da vergi sıralamasında [&hellip]

Vergi Haftası'nda rekortmenler onurlandırıldı

26. Vergi Haftası kapsamında Afyonkarahisar’da yapılan vergi rekortmenleri ödül töreninde kurumlar vergisinde en çok vergi ödeyen Demmer Demireller Mermer A.Ş, gelir vergisinde Feride Kırlıoğlu, gayrimenkul sermaye iradında ise Mesut Cemal Kadaifçioğlu birinci sırada yer aldılar

Afyonkarahisar’da 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Rekortmenlerine Korel Termal Otel’de düzenlenen program ile plaketleri verildi. Programda Afyonkarahisar’da vergi sıralamasında ilk ona giren vergi mükelleflerine plaketleri protokol mensupları tarafından verildi.
ÇOCUK SEVGİ, ÜLKE
VERGİYLE BÜYÜR
Programın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa yaptı. Uçak kazası sonucu şehit düşen pilotlara Allah’tan rahmet dileyen Defterdar Kısa, vergi ödemenin anayasal bir görev olduğunu ifade etti. Bu hükmün Anayasanın Vergi Ödevi başlıklı 73 üncü maddesinde yer bulduğunu kaydeden Kısa; “Anayasamızın 73. maddesinde; ‘Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır.’ hükmü mevcuttur. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almak bu prensibin gereği ve sonucudur. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Verginin meyvesi hizmettir, yatırımdır, üretimdir ve istihdamdır. Çocuk sevgiyle, ülke vergiyle büyür. Verginizle güvendesiniz ve güvendeyiz.” dedi.
DEVLETİN TAŞIYICI
KOLONU VERGİ
Askere gitmek, oy vermek, seçme ve seçilme haklarının vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Defterdar Yaşar Kısa, tüm bunların yurttaş olmanın gereği ve sonucu olduğunu kaydetti. Vergi ödemenin devlet olmanın ve birlikte yaşamanın bir gereği ve doğal sonucu olduğunu dile getiren Kısa; “Eğer devlet, milletinin kazancından hisse almazsa milletine hizmet edemez. Vergi devletin taşıyıcı kolonudur. Devletin kamu hizmetlerini yerine getirebilmesi, yatırım yapabilmesi ve zorunlu giderlerini karşılayabilmesi, finanse edebilmesi için vergi gibi sağlam ve sürdürülebilir kaynaklara sahip olması gerekmektedir. Vergi gelirleri, bütçe gelirleri içinde yüzde 80 gibi büyük bir orana tekabül etmektedir. Devlet dediğimiz devasa tüzel kişiliğin bütçesi de tıpkı aile bütçeleri gibidir. Giderleri yanında gelirleri de bulunmaktadır. Giderleri gelirlerinden büyük olması halinde bütçe açık verir. Bütçe açık verirse bu açık; yeni vergiler koymak veya vergi oranlarını yükseltmek suretiyle giderilmeye ya da mal ve hizmetlere zam yapılarak açık kapatılmaya çalışılır. Zam demek ise enflasyonun artması demektir. Bu nedenle, devlet bu konuda ya vergileri artırma yoluna gidecektir ya da enflasyonu göz ardı ederek mal ve hizmetlere zam yapma yolunu tercih edecektir. Buna ise siyasi otorite karar verecektir.” diye konuştu.
HARCAMALARIN KAMUOYU İLE PAYLAŞIMI ÖNEMLİ
Defterdar Yaşar Kısa, kamu kaynaklarının etkili, verimli ve ekonomik şekilde elde edilmesi kadar kullanımı, harcmaların da bu anlayışla yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Kısa; “Devlet veya hükümet otoritesi, vergilerin harcandığı yerleri şeffaf, saydam ve hesap verebilirlik çerçevesi içinde kamuoyu ile paylaşması halinde mükelleflerin vergi ödemeye bakış açıları da olumlu yönde etkilenmektedir. Afyonkarahisar’da 2013 yılında yatırımlara yapılan 128 milyon liralık ödeme, 2014 yılında 132 milyona ulaşmıştır. Bu durum gösteriyor ki devletimiz, Afyonkarahisar’a ayrı bir önem veriyor. Bunu sağlayan başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve diğer yöneticilerimize ve kazandığı gelir üzerinden vergisini ödeyerek yapılacak olan yatırımlara kaynak sağlayan mükelleflere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Programa; Vali Vekili Mehmet Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, İl Müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları katıldılar.
DEMMER, KIRLIOĞLU,
KADAİFÇİOĞLU İLK SIRADALAR
Afyonkarahisar genelinde 2013 vergilendirme döneminde en çok vergi ödeyerek, yükümlülüklerini yerine getiren rekortmenlere plaketleri verildi. Buna göre; Kurumlar Vergisi Mükellefi Demmer Demireller Mermer Sanayi Ticaret A.Ş, Gelir Vergisi kategorisinde Feride Kırlıoğlu, Gayrimenkul Sermaye İradında ise Mesut Cemal Kadaifçioğlu birinci sırada yer aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

2013 VERGİLENDİRME DÖNEMİ VERGİ REKORTMENLERİ

KURUMLAR VERGİSİ GELİR VERGİSİ GAYRİMENKUL SERMAYE İRADI (GMSİ)
1 DEMMER DEMİRELLER MERMER SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ FERİDE KIRLIOĞLU MESUT CEMAL KADAİFÇİOĞLU
2 ÇAKMAKLAR MERMERİHR.İTH.VE NAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. ŞUAYP DEMİREL EMİNE ŞEN
3 İKBAL AKARYAKIT VE DİNLENME TESİSLERİ A.Ş. NEDİM KAPLAN GÖKAN ALPATA
4 KARA MEHMET MERMER SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. AHMET ÇELİKÖRS HÜSNÜ SERTESER
5 DEMOTO DEMİRELLER OTOMOTİV PAZ.MAD.İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. SAMİ KORHAN GÜLHAN ŞÜKRÜ ŞENSOY
6 TAŞ ZAMANI MERMER İTHALAT İHRACAT SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AHMEDİ SALİM PANCAR İSMAİL ÜNAL TURUNÇ
7 MİROĞLU TEMİZLİK YEMEK İNŞ.MED.GIDA NAK.REK.PET.ÜR.LTD.ŞTİ. KEMAL YAŞAR SAYIOĞLU HAKKI ÖZSOY
8 NATURA MERMER MADENCİLİK İNŞAAT SAN.VE TİC.A.Ş. AHMET ERÇİN ÖZTAYLAN MUSTAFA İSMAİL GENELİOĞLU
9 SAĞLAMLAR İNŞAAT TAAHHÜT TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ NİYAZİ KARAMAN MUSTAFA ŞERAFETTİN GENELİOĞLU
10 D-G DİŞBUDAK-GENPORYAPI TİCARET LİMİTEDŞİRKETİ MEHMET ÇİFTÇİ

Bakmadan Geçme