• Haberler
  • Genel
  • Vergi borcu olanlar açıklanacak – Kocatepe Gazetesi

Vergi borcu olanlar açıklanacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, 250 bin ve üzeri borcu bulunan vergi mükelleflerinin isimlerinin ilan edileceğini belirtti Vergi dairelerine 250 bin lira ve üzeri vergi ve ceza borcu bulunan mükellefler 15 Temmuz 2015 ila 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında 1 ay süre ile ilan edilecek. Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 213 sayılı [&hellip]

Vergi borcu olanlar açıklanacak

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, 250 bin ve üzeri borcu bulunan vergi mükelleflerinin isimlerinin ilan edileceğini belirtti

Vergi dairelerine 250 bin lira ve üzeri vergi ve ceza borcu bulunan mükellefler 15 Temmuz 2015 ila 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında 1 ay süre ile ilan edilecek. Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 5’inci maddesinin dördüncü fıkrasının Maliye Bakanlığı’na verdiği yetkiye dayanılarak her yıl Maliye Bakanlığı’nca belirlenecek miktarın üzerinde borcu olanların Bakanlıkça belirlenecek tarihlerde ilan edildiğine dikkat çekti. Kısa, bu yıl 250 bin lira ve üzeri vergi ve ceza borcu bulunan mükelleflerin 15 Temmuz 2015 ila 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Vergi Daireleri’nin ilan koymaya mahsus yerlerinde asılmak suretiyle ilan edileceğini bildirdi.
TAKSİTLENDİRİLEN BORÇLAR KAPSAM DIŞI
Kısa, “Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezalar ile ikmalen, re’sen veya idarece yapılan tarhiyatlar dolayısıyla kesinleşen vergi ve cezalardan 250 bin lira ve üzeri borcu bulunan mükellefler bu kapsama giriyor. 250 bin lira ve daha fazla borcu bulunduğu halde taksitlendirilen borçlar ile 6111 ve 6552 sayılı Torba Yasalar gereğince yapılandırılan borçlar bu kapsama girmiyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Denetimlere Bayram’da durak yok

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, vergi denetimlerine Ramazan Bayramı’nda da ara vermeyeceklerini belirtti

Afyonkarahisar genelinde sürdürülen yaygın ve yoğun vergi denetimlerinin Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince artarak devam edeceği bildirildi.
Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı öncesi ve Bayram tatili süresince vergi denetimlerinin artarak devam edeceğini; çok sayıda kurulacak vergi denetim ekiplerinin bizzat kendisinin koordinatörlüğünde görev yapacağını belirtti.
Denetimlerin özellikle karayolları üzerinde bulunan dinlenme tesisleri, perakende satış yapan işletmeler, alışveriş merkezleri ile lokantalar ve otellerde yapılacağını belirtilen Defterdar Kısa, bu denetimlerde bandrollü ürün izleme sistemi kapsamında bandrollü ürünlerin de kontrol edileceğini, ödeme kaydedici cihazlar (pos makineleri) ile ilgili gerekli görülen tespitlerin yapılacağını, vergi mükellefiyeti olmayanların mükellefiyet tesisinin yapılacağını, sigortasız işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığının kontrol edileceğini, belge düzenine uyulup uyulmadığının denetleneceğini, belge düzenine uymayan mükelleflere ise gerekli cezaların kesileceğini söyledi.
Defterdar Yaşar Kısa, vergi denetim ekiplerinin denetimler sırasında mükellefler ve işyerlerinde çalışan personel ile müşterilere karşı güler yüzlü, ikna edici davranış içinde olacaklarını; müşterileri, personeli ve mükellefleri rahatsız edici ve onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınacaklarını, bu nedenle mükelleflerin de denetim ekiplerine yardımcı olmalarını, vergi denetim personelinden mutlaka kimlik kartı ibrazının istenilmesini, böylece kötü niyetli girişimlerin önlenebileceğini vurguladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme