• Haberler
  • Genel
  • Vergi bilinci yaygınlaşmalı – Kocatepe Gazetesi

Vergi bilinci yaygınlaşmalı – Kocatepe Gazetesi

25. Vergi Haftası nedeniyle pek çok faaliyette bulunacaklarını dile getiren Defterdar Mustafa Ceylan, vergi verme bilincinin yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekti Defterdar Mustafa Ceylan, 25.Vergi Haftası’nda verdiği mesajda, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası’nda vatandaşlık görevi olan vergi hassasiyetini bir kez daha vurguladıklarını kaydetti. YENİLİKÇİ UYGULAMALAR ÖRNEK Defterdar Mustafa Ceylan, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, [&hellip]

Vergi bilinci yaygınlaşmalı

25. Vergi Haftası nedeniyle pek çok faaliyette bulunacaklarını dile getiren Defterdar Mustafa Ceylan, vergi verme bilincinin yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekti

Defterdar Mustafa Ceylan, 25.Vergi Haftası’nda verdiği mesajda, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası’nda vatandaşlık görevi olan vergi hassasiyetini bir kez daha vurguladıklarını kaydetti.
YENİLİKÇİ
UYGULAMALAR ÖRNEK
Defterdar Mustafa Ceylan, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için 1990 yılından beri Vergi Haftası’nın kutlandığını belirtti. Ceylan; “Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan Mükellef Hakları bildirgesinde, sürekli olarak kendimizi yenileyecek, daha iyi hizmet sunmanın arayışı içinde olacağımız belirtilmiş. Vizyonumuz ise ekonomik aktiviteleri kavrayarak kayıtlı ekonomiyi teşvik eden, mükellef haklarını gözeterek gönüllü uyumu sağlayan ve kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplayan örnek bir idare olmaktır. Maliye Bakanlığı yapmış olduğu yenilikçi uygulamaları ile mükelleflerin iş ve işlemlerini kolaylaştırmakla beraber aynı zamanda bu yenilikçi uygulamaları ile hem başka kamu kurumlarına örnek olmuş, hem de özel sektörün birçok alanda tasarrufta bulunmasına imkân sağlanmıştır.” dedi.
GELİRDE KIRLIOĞLU ÖNDE
Gelir Vergisinde 2012 yılı vergilendirme döneminde ilk üç sırada yer alan rekortmenleri açıklayan Mustafa Ceylan; “Gelir Vergisi’nde Feride Kırlıoğlu, Şuayp Demirel ve Salim Pancar ilk üç sırada bulunuyorlar. Kurumlar Vergisi’nde Demmer Demireller Mermer, Çakmaklar Mermer ile İkbal Akaryakıt ve Dinlenme Tesisleri var. Gayrımenkul Sermaye İradında ise Mustafa Sabri Genelioğlu, Mesut Cemal Kadaifcioğlu ve Emine Şen şeklinde sıralama mevcut.” diye konuştu.
MÜKELLEFLERE TARİH HATIRLATMASI
Defterdar Mustafa Ceylan, 6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanundan yararlanan mükelleflerin son taksit tutarını Mart ayında ödemeleri gerektiğini hatırlattı. Ceylan; “Geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olması halinde 2013 yılı kazançlarına ilişkin yıllık beyanname 2014 yılı Şubat ayının başından 25. günü akşamına kadar verilecek. Birinci taksit 28 Şubat 2014 tarihine kadar, ikinci taksit 30 Haziran 2014 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. 1 Ocak-31 Aralık 2013 döneminde elde edilen beyana tabi kazanç ve iratların yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 2014 yılının Mart ayının 25. günü akşamına kadar beyan edilmesi gerekmektedir. Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi, 2014 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenecektir. Gayrımenkul sermaye iradı elde eden mükelleflerimiz 1 Ocak-31 Aralık 2013 dönemine gelirlerini 25 Mart tarihi akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir. Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenecektir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme