Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Velilere çocuk gelişimi ve gençlerle iletişim anlatıldı

Velilere çocuk gelişimi ve gençlerle iletişim anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cumhur Güngör ve Araştırma Görevlisi Psikolog Aylin Saltürk tarafından Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesinde velilere yönelik konferans verildi

 

Dr. Öğretim Üyesi Cumhur Güngör tarafından gerçekleştirilen “Hangi Ebeveynlik?” konulu konferansta Güngör, ebeveyn kavramının insanlarda yarattığı düşünceler konusu ile ilgili bilgiler verdi. Sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirmek için önce ebeveynlikten başlamanın gerektiğine vurgu yapan Güngör, çocuk yetiştirme sürecindeki mutluluk ve başarı prensipleri üzerinde durdu.
Araştırma Görevlisi Psikolog Aylin Saltürk ise “Gerçekçi Bir Sınav Tutumu Geliştirmek” konulu konferansta, sınav döneminde gençlere kaygıdan arınmış bir ebeveynlik modeli çizmenin önemini anlattı. Kaygının sorumluluğunun sınavda değil, düşüncelerde ve tutumlarda olduğunun vurgulandığı konferansta, velilere sınav sürecine ilişkin gerçekçi ve başarılı bir düşünsel tutum geliştirme yolları hakkında da bilgilendirme yapıldı.
Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sonlandırıldı.