• Haberler
  • Genel
  • Velilerden okul bahçesinde başlayan inşaata tepki

Velilerden okul bahçesinde başlayan inşaata tepki

Afyonkarahisar Harbiş Semti'nde bulunan Fatih İlkokulu bahçesine yapılmaya başlanan inşaat, öğrenci velilerin tepkisine neden oldu. Veliler inşaatın yeterli güvenlik önlemi alınmadan başladığını ileri sürdü Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olan ve İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan okul inşaatı çalışmaları, Fatih İlkokulu öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı. Okulun bahçesinde öğrencilerin oyun ve aktivite alanında [&hellip]

Velilerden okul bahçesinde başlayan inşaata tepki

Afyonkarahisar Harbiş Semti’nde bulunan Fatih İlkokulu bahçesine yapılmaya başlanan inşaat, öğrenci velilerin tepkisine neden oldu. Veliler inşaatın yeterli güvenlik önlemi alınmadan başladığını ileri sürdü

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olan ve İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan okul inşaatı çalışmaları, Fatih İlkokulu öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılandı.
Okulun bahçesinde öğrencilerin oyun ve aktivite alanında başlayan inşaat çalışmalarının sabah saatlerinde başladığını belirten velilerden Okul Aile Birliği Başkanı Birsen Sarvan, “İnşaat çalışmaları öğrencilerin eğitim gördüğü saatlerde başladı. İş makinesi çalışırken çok gürültü çıkarıyor. Çocuklarımız dersliklerde sesten rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Daha önemlisi ise çalışmalar yeterli çevre güvenliği alınmadan başladı. Okulda 351 öğrenci var. Öğrenciler teneffüse çıktıklarında direk olarak iş makinelerinin olduğu bölüme gider izlemek istiyor. Öğrencilerin inşaat alanına girmelerini engellemek için alınan önlemler yetersiz. Çektikleri demir korkulukların uçlarında sivri çıkıntılar var. İnşaat alanına geçişin önlenmesi için tahtalarla tamamen kapılmasını istiyoruz” dedi.
Bir diğer öğrenci velisi Fulya Elçi ise, okul bahçesindeki boş alanın sadece öğrencilerin değil mahalle sakinlerinin de yaşam alanı olduğunu ifade etti. Elçi, “Bu alan aynı zamanda mahalledeki bayanların da yaşam alanı. Bir çok kişi burayı yürüyüş ve spor alanı olarak kullanıyor. Çocuklarımız bisiklete biniyordu. Spor aktivitelerinde bulunuyor. Şu anda yeni bir okula ve ek dersliğe ihtiyaç olmamasına rağmen inşaata başladılar. Gürültü, toz toprak yüzünden çocuklarımız olumsuz etkilenecek. Derseler odaklanmaları zorlaşacak” diyerek tepkisini dile getirdi.
Milli Eğitim İl Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgilere göre, çalışmaların olduğu alana 12 derslikli yeni bir okul yapılacak. Okulun 2015-16 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme