• Haberler
  • Genel
  • 'Vefakâr namuslularla mücadele ediyoruz' – Kocatepe Gazetesi

'Vefakâr namuslularla mücadele ediyoruz' – Kocatepe Gazetesi

Sinanpaşa ilçe kongresinde konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, fikir ve kadro derinliği oluşturup milletin kendisini bulabileceği bir siyaseti ete kemiğe büründüreceklerini vurguladı. Uysal, namussuzlarla kazanmak yerine vefakâr namuslu insanlarla mücadele etmeye devam ettiklerini kaydetti Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sinanpaşa İlçe Başkanlığı'nın olağan genel kurul toplantısına katıldı. Genel kurulda konuşan Gültekin Uysal [&hellip]

“Vefakâr namuslularla mücadele ediyoruz”

Sinanpaşa ilçe kongresinde konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, fikir ve kadro derinliği oluşturup milletin kendisini bulabileceği bir siyaseti ete kemiğe büründüreceklerini vurguladı. Uysal, namussuzlarla kazanmak yerine vefakâr namuslu insanlarla mücadele etmeye devam ettiklerini kaydetti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sinanpaşa İlçe Başkanlığı’nın olağan genel kurul toplantısına katıldı. Genel kurulda konuşan Gültekin Uysal ülke gündeminde yer alan konuları değerlendirip, iktidarı ve muhalefeti eleştirdi.
“HAYRA ANAHTAR ŞERRE KİLİDİZ”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, parti olarak büyük bir misyon sahibi olduklarını söyledi. Misyonlarının dünden bugüne aynı olduğunu belirten Uysal, DP’nin millet eli ile kurulup imece usulü ile inşa edilmiş büyük bir siyasi hareket olduklarının altını çizdi. Milleti ile didişen bir rejim isminin asla cumhuriyet olmayacağını söyleyerek yola çıktıklarını belirten Uysal; “Konjektür içerisinde DP olmuş, Adalet Partisi olmuş, DYP olmuş, Anavatan olmuş. Bugün tekrar kök hücrede buluşarak tüm yönleri milleti gösteren bir siyasi çizgi olarak milletin önünde onun hayrına olan işlerde anahtar olacak, onun hayrına olmayan işlerde şerre kilit olacak bir anlayışı yaşatma gayretindeyiz. Türkiye büyük bir ülkedir. Kıt kanaat imkânlara sahip olduğu dönemlerde pek çok merhaleyi atlayarak bugünlere kadar geldik. Fakat bununla yetinebilmemiz mümkün değil. Ülkeyi yönetenlerin meselesi sadece yaptıkları ile değil beraberinde yapamadıkları ile de sorumlu olduğumuzu iyi biliyoruz.” dedi.
DEMOKRASİ MİLLETİN TEMİNATI
Türkiye’nin önemli ölçüde alması gereken mesafeler olduğunu kaydeden Gültekin Uysal, ülke geçmişinin tarihe gömüldüğünden yakındı. Günümüz Türkiye’sinde vatan coğrafyasında bir ve beraber yaşama iradesinin geçmişte olduğu şekilde bugünde de bir takım bedbahtların elinde sorgulandığını belirten Uysal; “Bu ülkenin istikbalinin farklı unsurlarını birbirine aktör haline getirerek devlet ve millet kavramlarını yerli yerine oturtmadan birbirine rakip zannedenler ülkeyi bölünme noktasına getirdiğini görüyoruz. Türkiye’nin bir olimpiyat meselesinin bile insanlarımızın bir kısmının zihinlerinde kabul görmediğini, buna karşı çıktığını görüyoruz. Elbette onları yargılarken öte tarafta niçin bu insanları bu hale düşürdük diye yönetenlerinde beraberinde sorması gerektiğini ifade ediyoruz. Sadece oyunu aldığı kesimlerin değil beraberinde oyunu alamadığı kimselerinde rızasını gözeten bir anlayışı yaşatarak geldik. Demokrasiyi bu ülke için milli güvenliğinin, birliğinin ve beraberliğinin teminatı olarak gördük. Bizim devlet anlayışımızın adalet devleti olduğunu, herkesin eşit ama birilerinin daha fazla eşit olmaması için hor görülen, fotörlü, şalvarlı denilen insanlarımızı koruduğumuz gibi bugünde yine misyonumuz Türkiye’de demokrasiyi lüks gören CHP anlayışına karşı, tam demokrasiyi lüks gören AKP anlayışına karşı DP’liler olarak sesimizi yükseltmek durumundayız.” diye konuştu.
“ANLAYIŞ MİLLETE DELİ
GÖMLEĞİ GİYDİREBİLME”
Afyonkarahisar’ın milletvekili sayısının 7’den 5’e düştüğünü bu sayının da altına düşmemesini temenni eden DP Lideri Gültekin Uysal, insanların doğdukları topraklarda doyamaz hale gelmeleri ile göçün başladığını belirtti. Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan insanların milletin üzerinde yük görenlerin “Ananı da al git.” denilen anlayış karşısında DP’liler olarak geçmişte olduğu gibi duracaklarını kaydeden Uysal; “Türkiye’de bugün hâkim olan siyasi anlayış biz ve ötekiler anlayışı içerisinde. Bana oy verenler vermeyenler anlayışı içerisinde. Adeta bu ülkenin geçmişini silerek bu ülke varlığının 2002 yılından başladığı zannı ile geçmişini yok var sayıldığını görüyoruz. Gömlek değiştirerek kendine geçmiş arayanların bu millete de deli gömleği giydirme anlayışı içerisinde tarihini yeniden yazma gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz. Anadolu’da 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal’in başlattığı anlayışı bir macera olarak görenlere karşı, Türkiye’de mandacılığı akım unsuru olarak koymaya çalışanlara karşı milletin var olma yok olma çizgisinden çıkarak vatan mücadelesinin nasıl verildiği her birimizin hafızasındadır.” şeklinde konuştu.
“BİZ DE DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisine ve şahsına her zaman destek verildiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın sesini top yekûn yükseltmek, ülke siyasetinde belirleyici yapabilmek adına büyük bir mücadele içerisinde olduklarını ifade etti. Uysal şöyle konuştu: “İnşallah yerel seçimlerden başlayarak milletimiz yeniden hakikati yalanlardan soyacak, kendi iradesinin sahibi olacak bir anlayışı, AKP iktidarına karşı kendi iradesini yeniden iktidara taşıyacağından eminim. O nedenle mücadeleye sonuna kadar varız. Efendimizin dediği gibi bir elime ayı bir elime güneşi verseniz davamdan vazgeçmedim vazgeçmem.’ dediği gibi bizde davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Fikir ve kadro derinliği oluşturarak milletimizin kendisini bulabileceği bir siyaseti ete kemiğe büründüreceğiz. O nedenle diyorum ki namussuzlarla kazanacağımıza vefakâr namuslu insanlarla mücadele etmeye devam ediyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme