…Vee Pazar Yeri eski yerinde

Eski Otogar alanına yapılan Katlı ve Kapalı Pazaryeri dün düzenlenen törenle açıldı. Tesisin tam manasıyla önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağı bildirildi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim vaatlerinden olan Kapalı Pazaryeri, deneme amaçlı olarak hizmete girdi. Halil Ağa Semt Pazarı’nın yıkılmasıyla Fuar Alanı’na taşınan pazaryeri, uzun süre büyük tartışmalara konu olmuştu. Gerek pazar esnafı, gerekse vatandaşların [&hellip]

...Vee Pazar Yeri eski yerinde

Eski Otogar alanına yapılan Katlı ve Kapalı Pazaryeri dün düzenlenen törenle açıldı. Tesisin tam manasıyla önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacağı bildirildi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın seçim vaatlerinden olan Kapalı Pazaryeri, deneme amaçlı olarak hizmete girdi. Halil Ağa Semt Pazarı’nın yıkılmasıyla Fuar Alanı’na taşınan pazaryeri, uzun süre büyük tartışmalara konu olmuştu. Gerek pazar esnafı, gerekse vatandaşların büyük bir kısmı tarafından memnuniyetsizlikle karşılanan Fuar Alanı Pazaryeri, beklentileri tam olarak karşılayamamıştı.
Yaşanan olumsuzlukları görerek 2009 seçimleri öncesi Afyonkarahisarlılar’a ‘pazaryerini ayağınıza getireceğiz” sözünü veren Başkan Burhanettin Çoban, bu sözünü yerine getirdi. Eski otogar alanında Türkiye’nin en büyük ve en modern katlı kapalı pazaryeri hizmet sunmayı başladı. Nisan ayı içerisinde resmi açılışı yapılması planlanan Kapalı Pazaryeri deneme amaçlı olarak halkın hizmetine sunuldu.
RESMİ AÇILIŞ SEÇİMLERDEN SONRA
Kapalı pazaryerinin denemi amaçlı olarak hizmete girdiği programda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğu yaşadığını belirterek, Türkiye’nin en modern katlı kapalı pazaryerinin gerek pazar esnafına gerekse Afyonkarahisar halkına hayırlı olmasını temenni etti.
12 milyon liraya mâl olan pazaryerinin resmi açılışının seçimlerden sonra yapılacağını kaydeden Başkan Çoban, “Bugün burada yaptığımız konuşma bir açılış konuşması değil bir açılış töreni de değil. Pazaryeri’nin açılış törenini Allah nasip ederse seçimlerden sonra gerçekleştireceğiz. Bugün ve gelecek hafta Çarşamba günü deneme amaçlı iki gün burada pazarımızı halkımızın hizmetine açacağız. Bu süreçte, gerek Belediye olarak bizim, gerekse esnafın yapması gereken işlemler takip edilecek.
KATLAR ARASINDA DOLAŞMAK İÇİN 4 AYRI ALTERNATİF
Başkan Çoban konuşmasına şöyle devam etti: “Burası, bizim gördüğümüz, gittiğimiz, baktığımız yerler dahil Türkiye’deki en büyük, en lüks katlı kapalı pazaryeri. Varsa da var olanı açıklamaktan geri durmayız. Her bir katı 5 bin metrekare olan otopark hariç 15 bin metrekareden oluşan Kapalı Pazaryerinde 12’şer kişilik iki adet asansör, pazar arabası ya da çocuk arabasıyla gelen vatandaşımız için hiçbir engelle karşılaşmadan katlar arasını gezebileceği yürüyen bant sistemi bulunuyor. Yürüyen bant sistemi ise sadece Antalya ile Afyonkarahisar’da var. Asansöre de binmeyecek ya da, yürüyen bandı tercih etmeyecek vatandaşlarımız için ise normal merdiven ve yürüyüş rampası var. Pazaryerimizde katlar arası dolaşmak için 4 ayrı alternatifi vatandaşımızın hizmetine sunduk.”
EN ÜST KAT TAMAMEN KAPANACAK
Kapalı Pazaryerinin en üst katını da kapatma kararı aldıklarını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, “Proje tamamlanır, tamamlanmaz ihaleye çıkacağız. En üst katı da tamamen kapatıyoruz. Böylelikle otopark kısmımız hariç 15 bin metrekarelik kapalı pazaryerine kavuşuyoruz. Balıkçı dükkânlarımız hemen ön tarafta, zeytin dükkânlarımız içeride. Burada hem vatandaşımız hem de esnafımız için her şey düşünüldü. Burası insanlarımızı yazın sıcaktan güneşten, kışın soğuktan, rüzgârdan koruyacak şekilde projelendirildi. Seçim sonrasında hem kura çekimleri yapılacak, hem de eksikler tamamlanarak açılışını gerçekleştireceğiz. Pazarımız Afyonkarahisarlılar’a, pazarcı esnafımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu süreçte yanımızda olan esnaf odaları başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine bu güzel müesseseyi zamanında bitirerek hizmete almamızda en büyük katkıyı sağlayan müteahhit firma sahibi İlkin Berberoğlu’na teşekkür ediyorum”
Konuşmasının ardından, esnaf oda başkanları ve beraberindekilerle birlikte pazaryerini gezen Başkan Çoban, satış yapan esnafa hayırlı işler diledi. Esnaf ve vatandaşlar ise böylesine modern ve konforlu bir pazaryerini ilimize kazandırdığı için Başkan Çoban’a teşekkür ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme