Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

VEBAL KİMİN

Geçtiğimiz haftasonu Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi, eski AKP Milletvekili ve Eski Rize Belediye başkanı Şevki Yılmaz’ı konferans vermek üzere Afyonkarahisar’a çağırmış. “Şuurlu Gençlik ve Dava” konulu konferans Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiş. Konuşma içeriğini henüz bilmiyorum. Ancak TBMM’ye “Pezevenkler meclisi”, Dönemin CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan’a “Pezevenk adam” diyen, Atatürk anıtına neden çelenk koymayıp, gerekçesini “Biz ata, ite, puta tapanlardan değiliz” diyen, “Laiklik çoktan tarihin çöp sepetine gitmiştir. Laiklik yok ki elden gitsin. Zaten olsa da ihtiyacımız yok” diyen, Hilafeti’n yeniden getirilmesini savunan, Cumhuriyet Devrimlerine kan kusan, Atatürk’e hakaretten hakkında davalar açılan Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak gençlere hangi şuuru aşılamasını bekliyorsunuz ki. Evet Şevki Yılmaz dava adamıdır. Ancak onun davası bizim davamız değildir. Bu ülkede yaşayan kahir ekseriyetin davası da değildir. Atatürk ilkelerini rehber edinerek çağdaşlaşma yolunda ilerliyenlerin davası hiç değildir. Neredeyse her konuşmasında Laik Türkiye Cumhuriyetine ve Ulu Önder Atatürk’e ağız dolusu hakaret eden bu kişinin ilimize davet edilmesi kimin fikriyse onlarında aynı davanın adamı oldukları çok açıktır. “Kindar nesiller yetiştirmekle” övünenlerin bu işi nasıl ve kimlerle yaptıkları ortada. Fesli Kadir gibi Şevki Yılmaz’ın da yeri tarihin çöp kutusudur.
***
Murat Öner.
Afyonkarahisar Belediye Başkan yadımcısı ve AKP’li Belediye Meclis Üyesi. Geçtiğimiz dönem Taşoluk Belediye Başkanlığı görevini yürüttükten sonra Mehmet Zeybek tarafından Belediye Başkan yardımcılığı görevine atandı. Murat Öner’e belediye başkanlığı dönemi ile ilgili olarak Taşoluk Belediye Başkanlığı ve Maliye’nin şikayetçi olduğu dava sonucunda geçtiğimiz hafta Taşoluk Belediyesi’ne ait bir aracın amacı dışında kullanımı nedeniyle mahkumiyet kararı aldı. Ardından mahkeme tarafından verilen hapis cezası para cezasına çevrildi. Sayın Öner’in suçu belediyeye ait aracı özel işlerde kullanmak. Yani şu anda Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı “Görevini kötüye kullanmak” suçundan hüküm giymiş durumda. İş yerlerine ruhsat verirken “Ben bu işin vebalini alamam” diyen Belediye Başkanımız sayın Mehmet Zeybek bu konudaki tavrı ne olacak. Hep birlikte göreceğiz.
***
Yerel gazetelere yansıyan haberde Afyonkarahisar Valisi sayın Mustafa Tutulmaz başkanlığında Sağlık koordinasyon toplantısı gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Toplantıya İl Sağlık Müdürü, hastane başhekimleri ile il protolü katılmış. Peki il protokülünde kimler varmış. Yazalım. AKP’li Milletvekillleri sayın Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven İle birlikte AKP’li Belediye Başkanı sayın Mehmet Zeybek. Sayın Valimize buradan sitemimi iletmek isterim. Sayın Valim bu ilin sağlık sorunu sadece AKP’lilerin sorunu mudur? Koordinasyonu sadece AKP’li vekil ve Belediye Başkanı ile mi yapıyorsunuz? Bu ili temsil eden CHP’li Burcu Köksal, MHP’li Mehmet Taytak ve Demokrat Partili sayın Gültekin Uysal da bu toplantılara davet edilse, görüşlerini paylaşsa, sorunları ve çözüm önerilerini iletse kötü mü olur? Milletin sorunları, milletin temsilcilerinin tamamiyle birlikte çözülür.
Son Söz; “Dürüst olmakla, dürüstü oynamak aynı şey değildir”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti