…ve arazi AEV'in oldu – Kocatepe Gazetesi

Afyon Eğitim Vakfı'nın (AEV) TED Koleji'nin bulunduğu araziyi satın almasına yönelik sözleşme dün Milli Emlak Müdürlüğü'nde AEV'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Vakfın 2. Başkanı Burhanettin Çoban tarafından imzalandı.'İLK ETAPTA PEŞİNAT YATIRILDI'AEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle TED Koleji'nin bulunduğu arazinin satın alınarak vakfa kazandırılmış olduğunu kaydetti. Arazinin vakfa [&hellip]

Afyon Eğitim Vakfı’nın (AEV) TED Koleji’nin bulunduğu araziyi satın almasına yönelik sözleşme dün Milli Emlak Müdürlüğü’nde AEV’in Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Vakfın 2. Başkanı Burhanettin Çoban tarafından imzalandı.
“İLK ETAPTA PEŞİNAT YATIRILDI”
AEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle TED Koleji’nin bulunduğu arazinin satın alınarak vakfa kazandırılmış olduğunu kaydetti. Arazinin vakfa kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Serteser, “Hayırlı bir iş için bir araya geldik. Arazinin vakfımıza kazandırılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. 31 Aralık 2018 tarihine yetiştirmemiz gerekiyordu. Fiyatı artıyordu. Son dakikalarda yetiştirdik. Peşinatını yatırdık. AEV’in tümüne, vakfa gönül verenlere, tüm bağışçılarımıza, katkıda bulunanlara, katkıda bulunacaklara canı gönülden teşekkür ediyoruz. Belirtmekte fayda var; Şimdi ancak peşinatını yatırabildik. Toplam arsa bedeli 5 milyon 226 bin 982 TL’dir. Biz 1 milyon 359 bin 312 TL’yi 31 Aralık 2018 tarihinde yatırdık. Daha 3 milyon 867 bin 670 TL 5 yılda 6’şar aylık iki taksitte yatırılması gerekiyor. Ama bunun 767 bin TL’si faizdir.” dedi.
“ÖDEME HIZINA
BAĞLI FAİZ DÜŞECEK”
SMS olarak bir kampanya başlattıklarını, bağışçılara ve işadamlarına çok iş düştüğünü dile getiren Serteser, “Bu kutsal bir mevzudur. Tüm bunlar bilindiği üzere eğitim için yapılıyor. Eğer bir an önce toplanırsa ödeme o kadar çabuk yapılacak. Ne kadar çabuk ödersek faizi de o kadar azalacak. İnşallah öğrencilerimize burs olacak dönecek. Bu vesile ile çok istirham ediyoruz.” diye konuştu.
“ÜYELER ELİNİ CEBİNE ATTI”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı AEV 2. Başkanı Burhanettin Çoban, vakfın Bakanlar Kurulu tarafından vergi muafiyeti tanındığından emlak bedelinin yarısı tutarında TED Koleji arsasının satın alındığını söyledi. Çoban, “Önceden Defterdarlığa bağlı olarak görev yapan şu anda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Milli Emlak Müdürümüz ve Müdür Yardımcımız olağanüstü bir gayretle işlemlerimizi süratle yaptılar. Geriye finansman kalıyordu. Yönetim kurulu üyelerimiz ellerini ceplerine attı. Eğer yönetim kurulu üyelerimiz ellerini ceplerine atmasalardı biz dışarıdan para toplayamazdık. Her bir yönetim kurulu üyemiz 125 bin TL bu işe ilk katkıları koydular. Belediyemiz de yönetim kurulu üyesi olduğundan bu işe 125 bin TL katkı koydu. Akabinde Afyonumuzun içinden özellikle İstanbul’dan ya da Afyon’da yatırımı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızdan bir kampanya ile peşinatı topladık. Ama geriye kalan 3 milyon 867 bin 670 TL bedelle ilgili borcumuz devam ediyor. Bunun 767 bin TL’si faizdir. Faiz oranı değişerek ileride artabilir. Bundan etkilenmemek için bizim amacımız arsa alış kampanyamıza yurt içi ve yurt dışından tüm vatandaşlarımızdan katkı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE’DEN 6 BİN METREKARELİK İLAVE”
Afyon Eğitim Vakfı’nın 22 bin 500 küsur metrekare arsası ve üzerindeki binalarla beraber öz malı olduğuna dikkat çeken Çoban şu ifadeleri kullandı:
“Buraya ileride ilave eğitim tesisleri hatta özel bir üniversite için adımlar atılabilir. Buradan elde edilecek gelirlerle daha çok öğrencimize burs sağlanabilir. Ben önce bu kanunu çıkaran devletimize sonra hükümetimize akabinde işlemlerimizi hızlandıran Milli Emlak Müdürlüğümüze ve Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu işi bir an önce sonuçlandırarak en az 1 milyon TL ilave ödeme yapmamıza fırsat vermeyerek katkıda bulunan Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu’na, Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’e canı gönülden teşekkür ediyorum. Arsamız hayırlı olsun. Biz Belediye olarak bir çalışma daha yapıyoruz. İnşallah bu arsamızı 6 bin metrekare daha büyütülmesi noktasında bir çaba içerisine girdik. AEV’na bu kısmı da kazandırarak yaklaşık 29 bin metrekareye yakın bir arsa olacak inşallah.”
SÖZLEŞMEYE İMZA KONULDU
Tören sözleşmenin imzalanması ile tamamlandı. İmza töreninde; Afyonkarahisar Belediye Başkanı AEV 2. Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı AEV Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sıra, AEV Genel Sekreteri Murat Diker, Kadir Pancaroğlu, Milli Emlak Müdürü Yusuf Ozan, Milli Emlak Müdür Yardımcısı Mustafa Akıllıbaş hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme