• Haberler
  • Genel
  • 'Vazgeçin BOP Eşbaşkanlığı’ndan' – Kocatepe Gazetesi

'Vazgeçin BOP Eşbaşkanlığı’ndan' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP Grubu adına söz aldı. Toptaş, hükümetin dış politikasını eleştirerek 'Vazgeçin Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı’ndan. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı bütün emperyalist payelerden daha önemlidir' dedi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM’de 2012 yılına ilişkin bütçe görüşmelerinde CHP adına [&hellip]

“Vazgeçin BOP Eşbaşkanlığı'ndan”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP Grubu adına söz aldı. Toptaş, hükümetin dış politikasını eleştirerek “Vazgeçin Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı’ndan. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı bütün emperyalist payelerden daha önemlidir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM’de 2012 yılına ilişkin bütçe görüşmelerinde CHP adına konuştu. Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesiyle ilgili söz alan Toptaş, hükümeti sert bir şekilde eleştirdi. Toptaş, hükümetin “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesini bir kenara bıraktığını belirterek “Orta Doğu’ya Selahattin Eyyubilerin, Kılıçarslanların göğsünü siper ederek sokmadıkları Haçlıların yerleşmek üzere geldiklerini görün, vazgeçin BOP Eşbaşkanlığı’ndan. Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığı bütün emperyalist payelerden daha önemlidir” dedi. Toptaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi ilçe kong-relerinde Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanı olduğunu söylediğini hatırlattı.
Atatürk’ten örnek verdi
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir konuşmasından örnek veren Toptaş, şöyle konuştu:
“Her cümlede eleştirdiğiniz sizden önceki Cumhuriyet tarihine bir göz atın. Bakın Büyük Atatürk 1937 yılı Temmuz’unda Haçlılara ne demiş. Dinleyin ve ilham alın. ‘Arapların arasında mevcud olan karışıklığı ve hoşnut-suzluğu kimse bizim kadar bilemez. Biz vakıa birkaç sene Araplardan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kafi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslamiyet’in mukaddes yerlerini Musevilerin ve Hrisitiyanların nüfusumuzun altına girmesine mani olacağız. Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz şimdiye kadar dinisiz ve İslamiyet’e lakayt olmakla itham edildik. Fakat bu ithamlara rağmen Peygamberin son arzusunu yani, mukaddes toprakların daima İslam hakimiyetinde kalmasını temin için hemen bugün kanımızı dökmeye hazırız. Cedlerimizin, Selahaddin’in idaresi altında,uğrunda Hristiyanlar’la mücadele ettikleri topraklarda yabancı hakimiyet ve nüfuzunun tahtında bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar bugün, Allah’ın inayeti ile kuvvetliyiz. Avrupa bu mukaddes yerlere temellük etmek için yapacağı ilk adımda bütün İslam aleminin ayaklanıp icraata geçeceğine şüphemiz yoktur.’”
Çuval hadisesini hatırlattı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1 Mart 2003’te Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak’ı Türkiye topraklarını kullanarak işgal etmesine yönelik tezkerenin reddinden sonra hedef gösterildiğini belirten Toptaş, “Tarih 4 Temmuz 2003, henüz AKP iktidarı 1 yılını doldurmamıştır. 4 Temmuz kırılma noktası 11 Türk askerinin başına çuval geçirilmiş, bu infaz sırasında Talabani’nin 3 peşmergesi de hazır bulunmuştur. 57 saat esir tutulan askerler serbest bırakıldıktan sonra bir de yargılanmışlardır. 1 Mart tezkeresinin geçmesine güçlü destek vermediği söylenen TSK ne balans ayarı yapılmıştır. AKP Hükümeti Türk askerine tarihinde ilk kez çuval geçiren ABD ile ilişkilerini de bozmadı. Hatta 18 Temmuz 2011’de CİA başkanlığına seçilen Çuvalcı General CİA koltuğuna oturmadan önce Türkiye’yi ziyaret etti. Ne kadar utanç verici değil mi?” diye sordu. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Toptaş, şöyle devam etti:
22 ülke hedef alınıyor
“Büyük Orta Doğu Projesi Akdeniz’den Afganistan’a uzanan 22 devletin yeniden şekillendirilmesi ve Amerikan çıkarlarına uygun yeni sınırların çizilmesi projesidir. Irak 3’e bölünmüştür. Libya 3 parçaya ayrılmıştır. Tunus, Mısır halledilmiştir. Suriye Türkiye vasıtasıyla halledilecektir. Ondan sonra İran, sıra Türkiye’nin halline geldiğinde kapıyı çalanın sütçü olmadığı anlaşılacaktır. Şu manzaraya bakın ki BOP Eşbaşkanlığı’nı daha iyi anlayasınız. Güya Suriye’ye demokrasi getireceklermiş. Kiminle; Libya’da insan hakları ödülü aldığınız zaman demokrasi var mıydı? Suriye’de ortak Bakanlar Kurulu toplarken demokrasi vardı, kayboldu da onumu bulup getireceksiniz. Kiminle demokrasi getireceksiniz. Ülkesinde kadınların araba bile kullanamadığı Suudi Kralı’yla mı? Halkının katili; uluslar arası tutuklama kararına mahkum El Beşir’le mi, demokrasi getireceksiniz Orta Doğu”ya? Geçin bunları.” (Kocatepe)

Personelle ilgili
düzenlemelerin yapılması elzem

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Savunma Bakanlığı bütçesiyle ilgili konuşurken Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin sorunlarını da dile getirdi. Toptaş, “Ülkemizde görev yapan asker-sivil tüm memurlar eğitim seviyesine göre memuriyete başlatılıp yine eğitim seviyelerine göre emekli edilmekte iken, Uzman Jandarmalar Fakülte ve Yüksekokul mezunu olmasına bakılmaksızın 3. derecenin 8. kademesinden emekli edilmektedirler. Bunların da diğer memurlar gibi 1. dereceden emekli edilmeleri en tabii haklarıdır. Bu kanunun hakkaniyete uygun düzenlenmesi ile bunların malul ve Gazileri ile şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri de mağduriyetleri giderilecektir. Yine Astsubayların zorunlu hizmet sürelerinde eğitim gördüğü süre ile orantılı olarak yeniden düzenlenmeli ve 15 yıl gibi uzun bir mecburi hizmet süresi düşürülmelidir. Yine uzman erbaşların 1 yılda hava değişimi ve TSK ile ilişkilerinin kesilmesini öngören yasada değişiklik yapılarak bu hüküm kaldırılmalıdır. Bu düzenlemeler yapılmazsa Ast Subaylar ordudan ayrılmak için suç işlemeye devam ederler. Uzman Çavuşlar sözleşmelerini yenilemezler, Uzman erbaşlık sınavına başvuru için de eleman bulamazsınız” dedi.

Bakmadan Geçme