• Haberler
  • Gündem
  • 'Vatansever Herkesi Saflarımıza Alma Zorunluluğumuz Var'

'Vatansever Herkesi Saflarımıza Alma Zorunluluğumuz Var'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında 'Devlet yıkılsın' diyenlerin olduğunu belirterek 'Vatansever, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü çizgisine sadık herkesi saflarımıza almak, birlikte hareket etmek gibi bir ödevimiz, zorunluluğumuz var' dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti’nin 90’ncı İl Danışma Meclisi toplantısında partililere hitap etti. Mustafa Demirci’nin “Biz” şiirini Afyonkarahisar’a uyarlayarak sözlerine başlayan Şahin, “Biz cihanın göğünde bin kanatlı kuşlarız. Biz Ahmet Yesevi’yiz Sultan Divaniyiz… Sözümüz Mesnevi’dir, Divanı Kebirdir  Tebrizden alıp gelen Elkas Mirzalarız biz. Yıldırım’ız Fatih’iz biz Yavuz Selim Han’ız Hatlarda Şemseddin, hizmette Kadınana, İstiklal Harbinde Çelikalay’ız biz! Biz arza müjdelerle düşen cemreleriz Yunus Emre bizdedir, Mısri Sultanlarız. İlimde Topçuzade, Hikmette Yörükzade Fevzi’yiz Yüzbaşı Bayburtlu Agah, Mülazım Yıldırım Kemalleriz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE ATIF

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinden yararlanarak konuşmasını sürdüren Şahin, şöyle devam etti:

“Mensubu olmaktan şeref duyduğum AK Parti’mizin aziz mensupları, gönüldaşlarım; Davamızın lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan genişletilmiş il başkanları toplantısında şöyle demişti: ‘AK Parti’nin alameti farikası kendini daima yenileme, tazeleme, büyütme, geliştirme, yeni şartlara adapte etme kabiliyetine haiz olmasıdır” işte bu doğrultuda yenilenen il yönetim kurulumuz ile karşınızdayız. Gösterilen bu hedef istikametinde tazelenmeye, büyüme ve gelişmeye niyet ettik, and içtik!

Cumhurbaşkanımız aynı konuşmasında ziyaret ettiği illerdeki gözlemini şöyle aktarıyordu: ‘Bu ziyaretlerimde şahit olduğum değişmez manzara şuydu, AK Parti’nin gerçekten inanmış, kendini adamış milyonlarca neferi var. Hepsi birer özveri abidesi olan bu kardeşlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Yeni yönetimimizin bakış açısı da tam olarak budur: İnanmış, kendini adamış, özveri abidesi, her biri isimsiz birer nefer olan bu kardeşlerimizi, büyüklerimizi baş tacı etmek onlarla beraber yol yürümek, omuz omuza vermek’.

Haber

Karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek, gece gündüz demeden koşturan samimi AK Parti neferlerinin emeğini kibirleri boylarını aşan muhterislere kesinlikle kurban etmeyeceğiz. Siyasetçisiyle, kaprisli bürokratıyla, lobisiyle, çıkar gruplarıyla, partimize gönül verenlerin fedakarlığını şahsi heves ve hesapları için zayi etmelerine göz yummayacak, rıza göstermeyeceğiz.

Kırarak, dökerek, dağıtarak değil, tam tersine toparlayarak, birleştirerek, bütünleştirerek, kucaklayarak ilerleyeceğiz.

Saflarımızı genişletecek, sıklaştıracak, partimizi daha da büyütmenin gayretinde olacağız. Yeni isimlerle, yeni değerlerle, yeni hizmet erleriyle kadrolarımızı tahkim ederken, partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz.”

Bir defa şu gerçeğin gayet farkındayız. Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir. Siyasetin inişli çıkışlı serencamında esas mesele hep istikamet üzerinde kalabilmektir. Nereden geldiğinizi unutmazsanız, hedeflerinizden de kopmazsınız. Bakınız, biz siyasi hayatımız boyunca elde ettiğimiz her başarıyı, zaferle bitirdiğimiz her mücadeleyi önce Allah’ın yardımına, sonra da milletimizin desteğine, duasına ve yanımızda olmasına borçluyuz.

Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti, milletin kurduğu, tabelasını milletin astığı, siyaseti daima millet için ve milletle birlikte yapmış bir partidir. Siyasette rotamızı bugüne kadar hep milletimiz çizdi.

AK Parti milletin partisidir ve inşallah ebediyen öyle kalacaktır.

Biz şafak vakti evine ekmek götürmek için yola koyulan emekçilerin, yazın sıcağına, kışın ayazına aldırmadan rızık peşinde koşan çiftçilerin, helal lokmasına haram bulaştırmayan esnafın, tüccarın, sanayicinin, vatanımız uğruna gözünü kırpmadan şehadete koşan kahramanların, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının teminatı olan gençlerimizin, ellerini değdikleri her yeri güzelleştiren, bereketlerinden kadınlarımızın, ülkemizin başarılarını kendi başarıları olarak gören tüm mazlumların, velhasıl hangi kökene, hayat tarzına, görüşe mensup olursa olsun büyük ve güçlü Türkiye sevdalısı her bir yüreğin partisi olmayı sürdüreceğiz.”

“HERKESE, HER YERE ULAŞACAĞIZ”

Şahin, güncel konular hakkında da değerlendirmede bulunarak “Belki de bir dünya savaşının eşiğinde olduğumuz, dışarıda ülkemize karşı yığınakların yapıldığı mevzilerin kazıldığı, terör örgütlerinin birer orduya dönüştürülmek için teçhiz edildiği bu günlerde, içeride de düşman ve hainlerle yapılan ittifakları, teröre verilen desteği, terör örgütünün eline bırakılan şehirleri, Teröristler eliyle çıkarılan orman yangınlarını, buna mukabil 7 İtfaiye Müdürünün 6’sının PKK destekçisi olduğu belediyeleri görüyoruz. Gazi Meclisin çatısı altında Terörü savunan, devletine katil diyen ve yıkılmasını isteyen dahili bedhahların da farkındayız. Bu ahval ve şerait altında bizlere çok iş düşüyor. Milletimiz ile samimi, tabi ve organik bir bağ kurmak, gerçekleri milletimize anlatmak ve uyanık tutmak bizim görevimiz. Bunu yaparken vatansever, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü çizgisine sadık herkesi saflarımıza almak, birlikte hareket etmek gibi bir ödevimiz, zorunluluğumuz var!

İlçe, ilçe; belde belde; köy köy; mahalle mahalle; ev ev dolaşacak, çalmadık kapı, kucaklamadık insan bırakmayacak herkese, her yere, ulaşacağız. Bu gayretle yola çıktık. Zira bu vatan, bu millet bizden çok şey bekliyor. Dünyanın da umudu biziz…” ifadelerine yer verdi.

“BİRBİRİMİZE TUTUNACAĞIZ”

Şahin konuşmasını şu cümlelerle bitirdi:

“Son olarak, sözlerimi Dünya Lideri, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleriyle bitirmek istiyorum. “Bu milletin özü, aslı sizsiniz. Milletimiz, bizden daha çok çalışmamızı güç ve enerji toplamış bir şekilde yeniden yola revan olmamızı bekliyor. Şimdi her zamankinden daha fazla birbirimize tutunacağız, daha fazla sarılacağız, daha fazla kucaklaşacağız. Niyet hayır, akıbet hayır diyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi dayanışmamızı daim eylesin. Hepinizi saygıyla, muhabbetle, tüm kalbimle selamlıyor ve her daim yeniden doğarız bizden kim usanası diyerek yeniden çıktığımız bu yolda vira bismillah diyorum.”

Bakmadan Geçme