• Haberler
  • Gündem
  • 'Vatandaşlık İptali İçin Dava Açtık, Dilekçeyi Siz De İmzalayın'

'Vatandaşlık İptali İçin Dava Açtık, Dilekçeyi Siz De İmzalayın'

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için açtıkları iptal davalarına Afyonkarahisarlıların da müdahil olması çağrısı yaptı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların başında ekonomi olduğunu, ekonomik zorluğun sığınmacılar dolayısıyla daha fazla hissedildiğini belirtti.

Mısırlıoğlu, “Sığınmacı ve kaçaklar konusunda bugüne kadar hamaset değil, icraat üretme misyonuyla hareket eden İYİ Parti'miz, tam da bu sebeple Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun öncülüğünde; Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesine dair her bir idari işlemin ve vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi Başkanlığına, Suriye uyruklu yabancılara vatandaşlık verilmesine dair her bir idari işlemin ve vatandaşlıkların iptali için Danıştay 10. Dairesi'ne iptal davası açmıştır. Açmış olduğumuz davalar hukuki temelleri itibariyle haklı ve somut delillere dayanmaktadır. Millî güvenliğimizi, sınırlarımızı, egemenlik haklarımızı hedef alan bu tehdidin bertarafına çalışmak millî bir görevdir” dedi. 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Afyonkarahisarlı hemşehrilerime çağrına bulunuyorum. Sokaklarımızda güvenlik kalmadı.

Güvenlik sorunu yaşıyoruz. Göçmenlerden artık nefes alamıyoruz. Bu içimize ne idüğü belirsiz insanların yerleşmesiyle birlikte okullarımızda çocuklarımızı güven içinde gönderemiyoruz. Markete gönderemiyoruz. Kadınlarımıza taciz ve tecavüz olayları arttı. Çocuklarımıza saldırı arttı.

Bizim milli kimliğimiz tehlike altındadır diyorsanız bu dilekçeyi İYİ Parti’nin internet sayfasından çıkarıp vatandaşlık numarası ve adı soyadıyla birlikte yazıp bu davaya müdahil olmak istediğini Cumhuriyet Savcılıklarına müracaatla ispat edebilir, taraf olduğunu gösterebilirsiniz. Biz Türk milleti ve Türk devletinden tarafız. O yüzden de bu davaları açtık. Şimdi diğer partilerden de aynı samimiyet göstergesini bekliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in Filistin ve Lübnan’dan sonraki hedefinin Türkiye olduğuna dair açıklamasını da hatırlatan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “Geçen gün Cumhurbaşkanı'nı izlerken tüylerim diken diken oldu. Oturduk koltuktan fırladım. Bir Cumhurbaşkanı diyor ki, artık diyor Lübnan’dan sonra sıra Türkiye'de diyor, Ankara'da diyor.

Bu devletin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturan bir cumhurbaşkanı söylüyor bu. 13 yaşında 12 yaşında erkek çocuğu Türk vatandaşı olan bir erkek çocuğu oturtun o koltuğa, o kelimeyi konuşmaz. Biz de bunu kabul ediyor muyuz? Etmiyoruz. Bu millet hiçbir kimseye boyun eğmemiştir. Hiç kimseye de ne bayrağına, ne minaresine dokundurtmamış. Kim gelecekse buyursun gelsin. Geleceği varsa göreceği de var.

Bu milletin 80 yaşındaki dedesi bile bastonla kovalar onları bastonla. Size falan gerek yok sayın Cumhurbaşkanım. Geleceği varsa herkesin göreceği de vardır. Bizim son yurdumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Buradan ancak ölürüz gitmeyiz” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 31 Mart 2024 seçimlerinden önce 40 milyon liralık çiçek alındığı iddialarını da gündeme getiren İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “Afyon Belediyesi seçimden 100 gün önce 39 Milyonluk çiçek alımı yapıyor. 10 günde bunun teslim edilmesi isteniyor. Bu çiçekler 10 günde getiriliyor. Fatura kesiliyor. Satın alma işlemi tamamlanıyor. Borç ödenmiyor. Bu dönem bu borç Burcu Köksal’ın önüne geliyor.

Bizim partinin önünde balkonumuz var, böyle bir çiçek alındıysa burası bu caddeler her yer çiçekle dolması lazım. Bu çiçekler nerede? 10 günde bunun nakliyesi yapılamaz. Birbirimizi kandırmayalım. İzmir’den Afyon’a bunu getiremezsiniz bile? Bana bunu açıklar mısınız? Sayın Zeybek, ekibi ucu kime değiyorsa açıklamak mecburiyetindeler. Orası Veli Ağa’nın çiftliği değil, orası Afyonkarahisar Belediyesi. Tüyü bitmedik yetimin hakkını 39 Milyonluk çiçeğe verirken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Hiç mi Allah’tan korkmadınız?

Bir çocuğa bir anne baba bir tost parası veremezken 50-100 TL veremezken siz bu 39 Milyonluk çiçek alıyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamadı? O evraklara imza atan memurlar, hiç mi utanmıyorsunuz? Bu tezgahı düzenleyenler, bunu kitabına uyduranlar, buna imza atanlar hiç mi vicdanınız sızlanmıyor?

Burcu Başkan’dan bunun hesabını sormasını bekliyoruz. Kim suçluysa ucu kime dokunuyorsa gidecek dokunacak. Köpeksiz köy bulduk değneksiz geziyoruz diyemeyecek kimse” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme