• Haberler
  • Siyaset
  • Vatandaşlarımız darbe girişimini başarısızlığa uğrattı

Vatandaşlarımız darbe girişimini başarısızlığa uğrattı

“PARLEMENTER SİSTEMİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI” CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, önceki gün sahneye konan darbe girişimi hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde dün sahneye konan darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. 93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere [&hellip]

“PARLEMENTER SİSTEMİN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, önceki gün sahneye konan darbe girişimi hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde dün sahneye konan darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. 93 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca darbelere hep karşı olan partimiz darbe girişiminin başladığı andan itibaren karşı duruşunu bir kez daha sergilemiştir. Genel başkanımızın yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara’da bulunan milletvekillerimiz süratle parlamentoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada da sergilemişlerdir. Yaşanan bu olaya bir kez daha demokratik parlamenter sistemin önemini ortaya koymuştur.”

VATANDAŞLARIMIZ DARBE GİRİŞİMİNİ BAŞARISIZLIĞA UĞRATTI

Parti farkı gözetilmeksizin vatandaşların ortaya koyduğu tavırla darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını kaydeden Demirkırkan, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, darbe karşıtı duruşunun yanı sıra cumhuriyete ve demokrasiye olan inancımızı başta genel başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimizle sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra, parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın oraya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağduyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını, çizmek gerekir” dedi.

MECLİS GAZİLİK  ÜNVANINI HAK ETMİŞTİR

Meclisin Gazilik ünvanını hak ettiğini belirten Demirkırkan, “Ulusal kurtuluş mücadelesi sırasında Polatlı’da top seslerinin Mecliste yankılandığı anda meclis çalışmalarını sürdüren ve Gazi meclis söylemini hak eden Büyük Millet Meclisi önceki gece maalesef darbecilerin top atışlarına hedef olmuştur. Gazi Meclis dün milletvekilleriyle bir kez daha gazilik ünvanını hak etmiştir. Darbe girişimi sırasından hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken tüm halkımız geçmiş olsun dileklerimizle saygılar sunarız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme