• Haberler
  • Genel
  • 'Vatandaşla aranızda duvar olmasın' – Kocatepe Gazetesi

'Vatandaşla aranızda duvar olmasın' – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde Afyonkarahisar'da başarılı olan AK Partili Belediye Başkanları ile buluştu. Eroğlu, vatandaşla Belediye Başkanları arasında duvar olmaması gerektiğini söyledi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da 30 Mart mahalli seçimlerinde AK Parti'den seçilen il, ilçe ve belde belediye başkanları ile Ankara'da bir araya geldi. [&hellip]

“Vatandaşla aranızda duvar olmasın”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde Afyonkarahisar’da başarılı olan AK Partili Belediye Başkanları ile buluştu. Eroğlu, vatandaşla Belediye Başkanları arasında duvar olmaması gerektiğini söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’da 30 Mart mahalli seçimlerinde AK Parti’den seçilen il, ilçe ve belde belediye başkanları ile Ankara’da bir araya geldi. Bakan Eroğlu, “Her şeyden haberiniz olmalı. En yakınınızdaki kişilerin, vatandaşlarla aranıza duvar örmesine izin vermeyin ve vatandaşa tevazu gösterin. Herkese adil davranın ve kimseye kıyak çekmeyin. Belediye başkanlarımız, hükümetimizin ve Bakanlığımızın çalışmalarını yakından takip etmeli, halkımıza anlatmalı ve parti teşkilatlarımız ile koordineli çalışmalı. Bundan böyle mahalli ölçekte yapılacak ve halkımızı ilgilendirecek konularda vatandaşlarımız ile istişare kanallarını daha da genişletmeli” dedi.
GÖZLE GÖRÜLÜR HİZMETLER YAPIN
Belediye Başkanlığı’nda ilk 3 ayın çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, “Belediye başkanlığında ilk 3 ay çok önemli. Bir yıl bekleyip de çok önemli işler yapsanız da göze gözükmez. O yüzden ilk 3 ayda vatandaşın gözüyle görebileceği hizmetlere imza atmak gerekiyor. Mutlaka kendinize bir plan yapın. Yoksa zaman akıp geçer. Heba olan zamanı geri getirmek de mümkün değildir. Bizler de bu konuda elimizden gelen her desteği sizlere göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
PERSONELE
İHTİMAM GÖSTERİN
Bakan Eroğlu, siyaset tecrübelerini anlattığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Para nereden geliyor, nereye gidiyor bunları çok iyi bilmek lazım. Bu yüzden de iyi bir sistem oluşturmak gerekiyor. Diğer yandan belediye personeline sahip çıkmanız lazım. Gerekli eğitimleri vermeli, aldıkları parayı hak etmelerini sağlayacak bir şuuru vermelisiniz. Personelin motivasyonunu da her zaman taze tutmak gerekir. Zaman zaman personel ile toplantılar yapılmalı ve onların fikirlerini almalısınız. Personelinize, düşünceleri rahatça söyleyebilecekleri bir ortam yaratarak onlara büyük hedefler göstermelisiniz. Hedefi olmayan geminin ulaşacağı bir liman yoktur. Her yılı bir hamle yılı olarak belirleyin ve kendinize bir hedef oluşturun. Mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek, belediyede yapılacak hizmetlerle ilgili öncelik sıralaması yapın.”
YOĞUN KATILIM OLDU
Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü İbrahim Üzmez ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık kendi görev alanlarına giren konular hakkında belediye başkanlarına bilgiler verdiler. Ayrıca toplantıda Eğitim ve Yönetim Danışmanı Tarkan Zengin ‘Siyasal İletişim Becerileri’ konulu bir sunum yaptı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme