• Haberler
  • Genel
  • Vatandaşın sorununu vatandaş anlatacak – Kocatepe Gazetesi

Vatandaşın sorununu vatandaş anlatacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, yeni bir yönetim modeli uygulayacağını söyledi. Güner, 'Vatandaşın sorunlarını, vatandaştan dinleyeceğiz' dedi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Sinanpaşa'yı ziyaret etti. Güner, göreve başladığı günlerde verdiği 'Sahaya ineceğiz' sözünü yerine getirdiğini kaydederek 'Biz başladığımız gün itibariyle dedik ki 'Yerimiz sahalar.' Bugün de sahalardayız. Halkımızla hemhal olmaya, bize gelemeyen insanlara biz ulaşmak [&hellip]

Vatandaşın sorununu vatandaş anlatacak

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, yeni bir yönetim modeli uygulayacağını söyledi. Güner, “Vatandaşın sorunlarını, vatandaştan dinleyeceğiz” dedi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Sinanpaşa’yı ziyaret etti. Güner, göreve başladığı günlerde verdiği “Sahaya ineceğiz” sözünü yerine getirdiğini kaydederek “Biz başladığımız gün itibariyle dedik ki ‘Yerimiz sahalar.’ Bugün de sahalardayız. Halkımızla hemhal olmaya, bize gelemeyen insanlara biz ulaşmak için buradayız” dedi.
FARKLI BİR YÖNETİM TARZI
Vatandaşın sorunlarını birinci ağızdan duyacaklarını söyleyen Güner, “Çalışma modelimiz farklı olacak. Farklı bir yönetim tarzı sergileyeceğim. Meseleleri vatandaşlardan birebir alacağım. Sadece müdürlerden almayacağız. Vatandaşlarla daha iç içe olacağız. Devletimizin ve hükümetimizin sağladığı imkanlarla Afyonkarahisar ilinde çok büyük işlere imza atılmış. Bundan sonra yapılan hizmetleri de yerinde inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve daire müdürleri ile birlikte Sinanpaşa ilçesini ziyaret etti. İlçede, Kaymakamlık, Belediye ve Adliye binalarını ziyaret eden Vali Güner, Belediye Düğün Salonu’nda köy muhtarları ile bir araya geldi.
BÜROKRAT GÖREVİNİ YAPSIN
Sinanpaşa Kaymakamlığı’nda ilçe hakkında bilgi alan Vali Güner, Kaymakam Erhan Günay’ın “İlçemizde bir kömür ocağı var” demesi üzerine, “Not alın, orayı denetleyelim” dedi. Kaymakam Günay’ın “Çok kapasiteli bir yer değil” demesi üzerine Vali Güner, şöyle konuştu:
“İş güvenliği açısından bir gözden geçirelim. Orayı denetleyelim. Böyle oluyor zaten. Ocaklar sahipsiz oluyor, çöküyor, 10 kişi ölüyor, ondan sonra hükümete mâl ediliyor
Zamanında denetlenmiyor, zamanında incelenmiyor, zamanında bakılmıyor,bürokratlar görevini yapmıyor. Suç hükümetin oluyor. Öyle bir şeyi kabul etmeyeceğiz, öyle bir şeye zemin hazırlamayacağız. Biz işimizi iyi yapacağız, siyasetçi de siyasetini yapacak.”
SİLAH ATMAYANA HAVAİ FİŞEK
Belediye Düğün Salonu’nda köy muhtarlarının da sorunlarını dinleyen Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, düğünlerde silah atılmamasını istedi. Güner, “Muhtarlarımızdan rica ediyorum. Düğünlerde silah atılmasını engelleyin.Düğünlerde silah yerine havai fişek atılsın. ‘Düğünümüzde silah atmak yasaktır’ yazan davetiyeyi gelin gösterin, havai fişekleriniz benden. Silah attırmamak konusunda söz veriyor musunuz? Bu veballi bir iş. Ben sizden vebal aldığım için yırttım. Vebal sizde” dedi.
KURBAN KESMEYİN, DUA EDİN
Ziyaretlerinde kurban kesildiğini ve kendisine çiçek verildiğini söyleyen Güner, çiçek ve kurban yerine dua istedi. Vali Güner, “Biz geldiğimiz için kurban kesmeyin. Kurban kesmek yerine beni yetiştiren atama, ceddime bir Fatiha, 3 İhlas okursanız bana en büyük kurbanı, deveden daha büyük kurbanı kesmiş sayarım ben. Ben sizden sadece dua talep ediyorum. Onun dışında hiçbir talebim yok sizden. Çiçek de zahmet ediyorsunuz, çiçeğe de gerek yok. Hepiniz ayrı çiçeksiniz. Bana vereceğiniz en büyük çiçek, ceddime yapacağınız duadır. Onun dışında çiçeğe, kurbana ben geldiğim zaman gerek yok” diye konuştu.
ŞEHİTLİK VE BELDELERE HASSASİYET
Vali Güner, muhtarlardan gelen talepleri de tek tek not aldırdı. Muhtarlardan gelen “Şehitlik yok”, “Şehitliğin çevresinin bakımını yaptıralım”, “Kapanan beldeyiz, sıkıntımız var” gibi taleplere Vali Güner, “Bizim iki hassasiyetimiz var. Biri, şehitlikler, diğeri kasabayken köy olan yerleşim yerleri. Kapanan beldelerin taleplerini öncelikli olarak değerlendireceğiz. Kapanan beldelere daha çok kaynak ayıracağız. Önümüzdeki Haziran’da tekrar oturup değerlendireceğiz. Şehitlerimiz bizim başımızın tacı. Şehitlik, bizim asla tasarrufa gitmeyeceğimiz, mazeret üretmeyeceğimiz bir alan” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLERİN ULAŞIMI SAĞLANACAK
Muhtarlardan gelen “Köylerden Afyonkarahisar’a giden minibüslerimiz şehir merkezine giriyor ama dönüşte buna izin verilmiyor. Öğrencilerimiz ne yapacak” sorusuna da Vali Güner şöyle yanıt verdi:
“Emniyet Müdürü, Milli Eğitim Müdürü bu konu hakkında ciddi bir çalışma yapacaksınız. Buradan minibüsler il merkezine geliyor. Öğrenci boyutu ile ilgileneceksiniz. Eğitimden kopmamaları lazım. Belediye’nin aldığı kararı bozmadan nasıl bir kolaylık sağlayacaksınız, bunun çalışmasını yapacaksınız. Bu önemli bir konu. Öğrencilerin gelmeleri ve gitmeleri, halkın gelmelerinden farklı bir konu. Bunu inceleyelim. Bunu atlamışız, bunu çalışmamız lazım. Belediyemizle de istişare içinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışmamız lazım.”Vali Güner, toplantının ardından muhtarlarla tek tek tokalaştı.

MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme