Vatandaşın sesine kulak verdik – Kocatepe Gazetesi

AK Parti Afyonkarahisar Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) katılımıyla istişare toplantısı yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ'ın katılımıyla parti binasında gerçekleşen toplantı da STK temsilcileri taleplerini ve sorunlarını anlattılar. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Süleyman Karakuş'un açılış konuşmaları ile başlayan [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) katılımıyla istişare toplantısı yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı Selçuk Özdağ’ın katılımıyla parti binasında gerçekleşen toplantı da STK temsilcileri taleplerini ve sorunlarını anlattılar. İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Süleyman Karakuş’un açılış konuşmaları ile başlayan toplantı AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın selamlama konuşmasıyla devam etti. STK’ların önemine değinen Milletvekili Özkaya, konuşmasına şöyle sürdürdü; “Sivil toplum örgütleri önemli çalışmalara imza atıyorlar. Halkın yararına yönelik yapılan her türlü çalışamaya destek vermeye devam edeceğiz. Bugün burada Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ beyde siz değerli STK temsilcilerimizle fikir alışverişinde bulunacak.”
300 YILDIR OKUMAMIŞIZ
“Sizler sivil toplum kuruluşları olarak çok önemli misyonlar ifade ediyorsunuz” diyerek STK temsilcilerine seslenen Özdağ, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Fakat bizim hala Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirimiz 10 bin dolar ve 11 bin dolar arasında değişiyor. Eğitim seviyesinin ortalaması ortaokul 4’tür. Dünya da modern ve zayıf ülkeler arasına baktığımızda Rusya’da zayıf ülkelerden bir tanesidir. Eksi 5 büyümesi vardır. Rusya’nın bugün okuma seviyesi baba oğul ve torun üniversite mezunudur. Üniversite mezunudur soğan satar, ayakkabı boyar. Ama Türkiye’nin ortalaması daha önce söylediğim gibi ortaokul 4’tür. Oku diyen bir dinin mensupları okumamışlar. Ne zaman okudular ise her zaman dünyaya kafa tutmuşlar ve meydan okumuşlardı. Büyük medeniyetler, büyük kültürler ve büyük devletler kurmuşlar. Ardından da 300 yıl okumadıkları için de yanlış algılama ve yanlış anlamak ile hayatı yanlış tatbik etmek neticesinde de geri kalmışlardır. Yeni yeni uyanıyoruz. Birlikte Türkiye’yiz. Türkiye’nin sivil toplum kuruluşlarından dünyaya entegre olmuş sivil toplum kuruluşumuz yok.”
MESAJLAR DİKKATE ALINIYOR
AK Parti’nin halkla arasındaki iletişimini ‘Halkla İlişkiler Birimi’ kurarak güçlendirdiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “AK Parti olarak Halkla ilişkiler birimi kurmuşuz. Bu halkla ilişkiler birimi Türkiye’de çok başarılı olmuş. Vatandaş çok rahat bir şekilde AK Parti Genel Merkezine ulaşabilmiş. AK Parti İletişim Merkezi yani AKİM. Sonra Başbakanlık iletişim Merkezi, BİMER olmuş. Vatandaşlarımız buraları telefonla, SMS, mail ve yüz yüze görüşmelerle buradan derdine derman olan insanlar çıkmış. Bunu başarılı bir şekilde yapmışız. Bir yıl içerisinde AK Parti genel merkezine 250 bin kişi yaklaşık telefon, sms, mail ve bireysel olarak ulaşmış. Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra vaatlerimizi konuşmak istedik. Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu olduğum için AKİM’in raporlarına baktım. Vatandaş bizlere söylemiş şunları yaparsanız ben tekrar sana oy veririm. ‘Ben seni iktidar yaparım’ demiş. Bende 18 önemli madde çıkararak, Başbakanımıza ilettim.”
AK Parti olarak kurdukları Sivil Toplum Merkezi hakkında toplantıya katılan STK temsilcilerine bilgiler veren Selçuk Özdağ, STK’larla yakından ilgilenen AKSİM’in örgütlü toplumun bir ayrıcalığını ortaya koyacağını anlattı. Özdağ, “AK Parti Sivil Toplum Merkezi (AKSİM) de STK’larımızı ilgilendiriyor. Sizler normal bir vatandaş değilsiniz örgütlü toplumsunuz. Örgütlü toplumun bir ayrıcalığı olması lazım. Sizlerin talepleriniz oluyor. Herhangi bir dernek, vakıf, oda, sendika, kooperatif ve spor kulüpleri bize ulaşacaklar. Ama bu portallarda sadece şifrelerle çalışacağız. Siz bizlere problemlerinizi, beklentilerinizi ve çözüm önerilerinizi sunacaksınız. Biz sanayi ve ticaret odası olarak şöyle bir kanun bekliyoruz. Sanayi ve ticaret odasının bütün faaliyetlerini görüyoruz. Türkiye’de 150 bin sivil toplum kuruluşu var. 150 bin dernek arasında kağıt üzerinde olanda var. Mükemmel faaliyette bulunan STK’larımızı örnek göstererek, başkalarına sunmak istiyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

BURSLAR İÇİN
KOMİSYON KURULACAK
SYDV Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün içerisinde bulunduğu bir komisyon kurulacağının altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Geçen hafta Başbakanımıza arz ettim; SYDV Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile beraber çalışalım dedik. Bir birim kuralım ve neler yapıldığını görelim istedik. Türkiye’de biz 500 bin kişiye burs veriyoruz. Bu 500 bin kişinin adı soyadı belli mi? Belli. Bütün vakıf ve derneklere diyelim ki; bizimle irtibata geçin ve gönüllülük esasına dayanın. Bazı vakıflar devletle irtibata geçmeye bilir. Kime burs verdiğini söylemeyebilir. Bizimle irtibata geçsinler ben Selçuk Özdağ diye bir adama burs vereceğim ve acaba nereden burs alıyor. O zaman sisteme gireceğiz ve burs aldığı yerleri göreceğiz. ‘Örneğin 5 yerden burs alıyor’ diyeceğiz. O zaman bursunu başka bir yere ver diyeceğiz. İşte örgütlü toplum bu. Hem istismarı önleyelim hem de yaptığımız hayırlar ve iyilikler yerine geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme