• Haberler
  • Gündem
  • “Ataköy’de vatandaşın mağduriyeti giderilecek, Hazine gelir elde edecek”

“Ataköy’de vatandaşın mağduriyeti giderilecek, Hazine gelir elde edecek”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, ilimiz Ataköy bölgesinde bulunan ve vatandaşlarca yıllardır kullanılmasına rağmen mülkiyeti Hazine'ye ait olan arazilerle ilgili sorunun aylardır süren takip ve gayretleri sonucunda çözüme ulaştığını belirtti. Mayıs ayından bu yana ilgili makamlarla gerekli görüşmeleri yapıp, 'Hak sahipliği belirleme çalışmaları'nı sıkı bir şekilde takip ettiklerini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali [&hellip]

Haber

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, ilimiz Ataköy bölgesinde bulunan ve vatandaşlarca yıllardır kullanılmasına rağmen mülkiyeti Hazine’ye ait olan arazilerle ilgili sorunun aylardır süren takip ve gayretleri sonucunda çözüme ulaştığını belirtti.

Mayıs ayından bu yana ilgili makamlarla gerekli görüşmeleri yapıp, “Hak sahipliği belirleme çalışmaları”nı sıkı bir şekilde takip ettiklerini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Mülkiyeti Hazine’ye ait olan araziler üzerinde yıllar önce yapılmış Ataköy’lü hemşehrilerimizin evleri bulunuyordu. Vatandaşlarımız yıllardır bu evlerde oturmalarına rağmen mülkiyetini alamadıkları için mağduriyet yaşıyorlardı. Konunun bize aktarılmasının ardından ilgili makamlarda gerekli temasları kurarak işlemlerin başlatılmasını sağladık. Söz konusu arazileri Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Kentsel Yenileme Genel Müdürlüğü’ne devrettirip bu genel müdürlüğün yetkileri kullanılarak vatandaşlarımıza daha uygun imkana verilmesini sağladık” dedi.

Mayıs ayı başından itibaren ilgili Genel Müdürlük nezdinde yapılan çalışmaların olumlu seyre girdiğini hatırlatan Milletvekili Ali Özkaya, “Bilhassa satışı yapılacak olan arazilerin rayiç fiyatlarının belirlenmesi noktasında belediye başkanımız, muhtarımız, il başkanımız, milletvekillerimiz ile hep beraber müştereken karar verdik. Sonuç itibariyle Ataköy’deki hemşehrilerimizin bu mağduriyetinin giderilmesini sağladık” dedi.

Ataköy’de satışı yapılacak olan Hazine arazilerinin bedeli metrekare başına 350 TL ile 500 TL arasında değişiyor. 39 hak sahibi ve onların varislerinin faydalanacağı bu uygulama sonucunda 40 bin metrekarelik arazinin vatandaşlara devri gerçekleşecek. Toplamda Hazine’ye 33 milyon TL’yi aşkın gelir sağlanmış olacak.

Bakmadan Geçme