'Vatandaşın Kurumdan haberi yok
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 2020 Kamu Denetçiliği Kurumu bütçesi üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, vatandaşların pek çoğunun Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan ve görevlerinden haberdar olmadığını söyledi   Vatandaşların Kamu Denetçiliği Kurumu yetkileri konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirten MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, kurumun görev ve yetkilerinden bahsederek, [&hellip]
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 2020 Kamu Denetçiliği Kurumu bütçesi üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, vatandaşların
pek çoğunun Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan ve görevlerinden haberdar olmadığını söyledi
Vatandaşların Kamu Denetçiliği Kurumu yetkileri konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini belirten MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, kurumun görev ve yetkilerinden bahsederek, “Bunun için önemli olan, hak arama kültürünün yaygınlaşmasıdır. Öncelikle vatandaşlarımızın pek çoğunun kamu denetçiliği kurumundan ve görevlerinden haberdar olmadığı görülmektedir. Aldığımız verilere göre 2019 yılında, memleketim Afyonkarahisar’da Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvuru sayısı sadece 5’tir. Kurumun, kendi görev ve yetkilerini ülkemizin her kesimine anlatması gerekmektedir. Kamu spotu gibi, Kurum, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk silahlı kuvvetleri ve yargı dışında tüm alanları denetleyebilir.” dedi.
“MHP’NİN SUNDUĞU TEKLİFLER BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin sunduğu tekliflerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak kamuoyu denetimine önem verdiğimizi ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun kurulması gerektiğini yıllar önce ifade eden ilk siyasi partiyiz. Bütün kurumlar yaşanılan gerçeklere göre hareket etmek durumundadır. Dönemin şartlarına göre davranmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatıyla hazırlanan ruh sağlığı yasası bu konuda çok ciddi bir adımdır. Genel Başkan Yardımcımız Deniz Depboylu hanımefendinin 2 Mart 2018’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu “ruh sağlığı yasası” teklifinin hazırlanmasındaki en büyük sebeplerden birisi de toplumsal problemlerin önüne geçebilmektir. Bu kanun teklifi, bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu kanun teklifi, bir an önce hayata geçirilmelidir. Hem Türkiye büyük Millet Meclisi hem de Kamu Denetçiliği Kurumu, bu problemlere mutlaka çözüm üretmelidir. Amacımız Türk Milleti’nin ruh sağlığına haksızlık etmek değil, gelecek nesilleri dönemin şartlarına hazırlamaktır. Ayrıca, yine Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendinin talimatıyla Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Genel başkan yardımcımız Mevlüt Karakaya beyefendinin “kamuoyu araştırmaları ve sonuçlarının yayınlanması hakkında” vermiş olduğu kanun teklifi bulunmaktadır.” diye konuştu.
“ÖSYM SINAV BAŞVURU ÜCRETLERİ FAZLA”
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, ÖSYM sınav ücretleri hakkında verdiği tavsiye kararına da uyması gerektiğini belirten Taytak, “Ayrıca, iş ve üniversite için ÖSYM sınavlarının başvuru ücretlerinin fazla olduğu ortadır. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlar eğitim hakkının bir uzantısıdır ve öğrenciler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması anayasal bir haktır. Bu konuda Kamu Denetçiliği Kurumu’nun geçtiğimiz günlerde ücretle ilgili verdiği tavsiye kararına uyulmalıdır” diyerek sınav ücretleri hakkında verilen kararı desteklediğini belirtti.