• Haberler
  • Genel
  • Vatandaşın borç yükü büyüdü – Kocatepe Gazetesi

Vatandaşın borç yükü büyüdü – Kocatepe Gazetesi

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, Türkiye'nin büyümediğini, borç yükünün büyüdüğünü söyledi Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, Türkiye'nin büyümediğini, aksine borç ve ithalatın arttığını kaydetti. Akpınar, 'Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü söyleyen AKP iktidarı son 12 yılda Türkiye'nin dış borcunun 130 milyar dolardan, 3.1 katına çıkarak 402 milyar dolara yükseldiğini neden söylemiyorlar? [&hellip]

Vatandaşın borç yükü büyüdü

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, Türkiye’nin büyümediğini, borç yükünün büyüdüğünü söyledi

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar, Türkiye’nin büyümediğini, aksine borç ve ithalatın arttığını kaydetti. Akpınar, “Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü söyleyen AKP iktidarı son 12 yılda; Türkiye’nin dış borcunun 130 milyar dolardan, 3.1 katına çıkarak 402 milyar dolara yükseldiğini neden söylemiyorlar? Vatandaşın bankalara olan borçlarının, 4 milyar dolardan, 40 katına çıkarak 158 milyar dolara yükseldiğini neden söylemiyorlar? Bankaların aynı dönemde dışarıdan 169 milyar dolar daha borç alıp, tamamını vatandaşa borç olarak verdiğini ve vatandaşın dışarıdan alınan borçla tüketim yapmasının sağlandığını neden söylemiyorlar?” dedi.
ÇÖZÜM: SAADET PARTİSİ İKTİDARI
Akpınar, Türkiye’nin büyümesi için Saadet Partisi’nin iktidar olması gerektiğini söyleyerek “Türkiye tüketerek değil ancak üreterek bu ekonomiyi düzeltebilir. Ekonomiyi, harcanan para olarak değil de, üretim ve kazanç olarak tanımlarsanız, görülmektedir ki; Türkiye, giderek daha az üretiyor, giderek daha az kazanıyor; büyümüyor, aksine küçülüyor. AKP’nin büyüme politikası; üretime değil, borç ve ithalata dayanmaktadır; fabrikalar kurarak, daha fazla üreterek değil, borç alıp, vatandaşa krediverip, ithal ürünlere harcatarak büyümektir. AKP, üretimin değil harcanan paranın artmasına ekonomik büyüme demektedir, onlar için paranın nereden geldiği, ne için harcandığı önemli değildir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme