“Vatandaşı velinimetim yapmak için geziyorum”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Oylar bundan sonra aslanın midesinde. Elinizden, cebinizden kolaycacık oy alınmaması gerekiyor. Benim de almamam gerekiyor, diğerlerinin de almaması gerekiyor. İşte bu nedenle geziyorum. Sizi velinimet yapmak için geziyorum” dedi   İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyaretler için geldiği Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’nde, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, [&hellip]

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Oylar bundan sonra aslanın midesinde. Elinizden, cebinizden kolaycacık oy alınmaması gerekiyor. Benim de almamam gerekiyor, diğerlerinin de almaması gerekiyor. İşte bu nedenle geziyorum. Sizi velinimet yapmak için geziyorum” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir dizi ziyaretler için geldiği Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’nde, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Esnafla sohbet eden Genel Başkan Akşener, esnafın gelirlerinin giderlerine yetip yetmediğini, kaç çocuk sahibi oldukları gibi sorular sorarak esnafın ekonomisini anlamaya çalıştığını belirtti. Akşener, fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da kırmadı.
“SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEYEN SİYASETÇİLERE
OY VERMEYİN”
Emirdağ ziyaretinden sonra Bolvadin’e geçen Genel Başkan Akşener, İlçe merkezinde bulunan Çay Bahçesi’ndeki vatandaşlarla sohbet etti. Çiftçi ve besicilerle görüşen Akşener, yem fiyatları, tohum fiyatları, süt fiyatları hakkında bilgiler aldı. Genel Başkan Akşener, daha sonra parti otobüsünden yaptığı konuşmada, halka, söz verip de yerine getirmeyen siyasetçilere oy vermeyin çağrısında bulundu.
“VATANDAŞ UNUTULDU”
Akşener, “Unutuldunuz kardeşim, unutuldunuz, siyaset tarafından unutuldunuz. Rica ediyorum kalplerini açarak dinleyin. Seçim zamanı gediğinde kime isterseniz oy vereceksiniz o başka bir şey ama bugün kalplerinizi açarak dinleyin. Bu meydana gelip, şu şucudur, bu bucudur konuşma yapanları dinlemeyin. Bunu ben yapıyorsam dinlemeyin, benim arkadaşlarım yapıyorsa dinlemeyin. Bu meydana gelip, sizin oylarınızı alabilmek için size hizmetler, size projeler, size siyasetin ahlakından bahsedip bu konu da söz verenleri dinleyin. İkna olursanız oy verin, ikna olmazsanız oy vermeyebilirsiniz. Benim sizden bir siyasetçi olarak talebim budur. 3600 ek gösterge söz mü verildi, yerine getirilmiyor mu oy vermeyeceksiniz, kim yerine getirmediyse oy vermeyeceksiniz.” dedi.
Akşener konuşmasının ardından Çay İlçesi’nde özel bir otele giderek bir süre mola verdi.
Sonrasında ilçedeki esnafları ziyaret eden Akşener, yine aynı şekilde esnafların ekonomik durumları hakkında bilgiler aldı.
“ESNAFIN DURUMUNU ESNAFTAN ÖĞRENİYORUM”
Son olarak Afyonkarahisar merkezde bulunan 2. Dumlupınar Caddesi’ndeki esnafI ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnafın durumunu esnaftan öğrenerek Meclis’teki Grup Toplantısı’nda dile getireceğini ifade etti.
Esnafın kazançlarının giderlerini karşılayıp karşılamadığını soran Genel Başkan Akşener, “Şimdi ben şunu öğrenmek istiyorum. Amacım, esnafın durumunu esnaftan öğrenerek tam bilgi sahibi olmak istiyorum. Yani esnafımızın halini anlamaya çalışıyoruz. Geçimleri nasıl, işleri nasıl, durumları nasıl öğreniyoruz. Bunu yaparken kendi partimizin ya da başka partinin durumuna göre değil, vatandaşın durumuna göre görüş edinmeye çalışıyoruz. Burada özne vatandaş, biz partimizin ismini ya da diğer partilerin ismini kullanmıyoruz, parti propagandası yapmıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Akşener esnaflara özellikle, “Bugün kaç müşteriniz geldi” sorusunu yöneltti.
Akşener’e Afyonkarahisar merkez ve ilçelerdeki ziyaretlerinde Genel Başkan Yardımcıları Berna Sukas, Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Metin Ergun, İYİ Parti Isparta Milletvekili Ayin Cesur, eşlik etti.
Afyonkarahisar’daki ziyaretlerini tamamlayan Akşener, ziyaretlerine sunduğu katkıdan dolayı İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’na ve ekibine teşekkür ederek kentten ayrıldı. >> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme