Vatandaşa tam ve zamanında hizmet verilmeli

Afyonkarahisar İl İdare Şube Başkanları toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşlara tam ve zamanında hizmet verilmesi gerektiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, kılık-kıyafetle uğraşmanın, gelişmemiş ülkelere özgü bir durum olduğunun altını çizdi Afyonkarahisar İl İdare Şube Başkanları toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tuncer [&hellip]

Vatandaşa tam ve zamanında hizmet verilmeli

Afyonkarahisar İl İdare Şube Başkanları toplantısında konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşlara tam ve zamanında hizmet verilmesi gerektiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, kılık-kıyafetle uğraşmanın, gelişmemiş ülkelere özgü bir durum olduğunun altını çizdi

Afyonkarahisar İl İdare Şube Başkanları toplantısı, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tuncer Konferans Salonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları Akgün Corav, Ali Muhiddin Varol, Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı J.Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının İl Müdürleri katıldı.
FORMALİTEYE BOĞMAYALIM
Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, hizmetin esas alınması gerektiğinin altını çizdi. Balkanlıoğlu, “İşleri zamanında ve tam yapmak önemli. Memurlar, amire göre gardını alıyor. Dikkatli olunmalı. Önemli olan içeriktir, iş yapma kabiliyetidir. Vatandaşın işlerini yapabiliyor musunuz? Kamu görevlileri ile ilgili olarak önemli olan iş yapmaktır. Vatandaşın işini yapabiliyor musunuz, formaliteye boğmuyor musunuz bu çok önemlidir” dedi.
MAKAMLAR HİZMET İÇİNDİR
Türkiye genelinde 3 milyon kişinin memur olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, “Türkiye’nin genelinde 3 milyona yakın memur var ve 3 milyon insan maaş alıyor. Bu mevki ve makamlar bizlere hizmet etmemiz için ihdas edildi. İhtiyaçlara cevap verecek şekilde çalışmamız gerekiyor. Vatandaşını mutlu eden kişiler olmamız son derece önemli. İnsanlar artık çalışanı ve çalışmayanı ayırt ediyor. Sadece geri kalmış ülkeler kılık kıyafetle uğraşır” diye konuştu.
EMNİYET
KEMERİNE DİKKAT
Afyonkarahisar’ın Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen Güvenli Trafik Projesi’nde pilot il olarak seçildiğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, şöyle devam etti: “Dünya Sağlık Örgütü tarafından Güvenli Trafik Projesi’nde Afyonkarahisar ve Ankara pilot il seçilmiştir. Demek ki buralarda ölümlü ve yaralamalı çok kaza olmaktadır. Ölümle neticelenen kazalar incelendiğinde emniyet kemeri takılmadığı için insanların öldüğünü, camdan fırladığını, kafalarını bir yerlere çarptığını görüyoruz. Geçtiğimiz aylarda İl Emniyet Müdürlüğü bir emniyet kemeri simülasyon aracı getirmişti. Mekanizmaya bağlanan bir araç 5 kilometre hızla bile gitse emniyet kemersiz olan bir kişinin içinde oraya buraya çarptığını gördük. Dolayısıyla emniyet kemeri çok önemlidir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme