Vatandaşa 3 lira çilesi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'daki bir resmi kurumda çalışan Fatih Emre tedavi olmak için gittiği bir hastanede 3 lirası çıkışmadığı için büyük çile yaşadı Bir sağlık kuruluşuna tedavi amacıyla giden vatandaş Fatih Emre 3 lirası çıkışmadığı için kendisine yapılanları 'eziyet' olarak nitelerken, sağlık kuruluşunun yöneticilerine tepkisini dile getirdi. Olay Fatih Emre'nin hastane Hasta Hakları'na yaptığı başvuru belgesine de yansıdı. [&hellip]

Vatandaşa 3 lira çilesi

Afyonkarahisar’daki bir resmi kurumda çalışan Fatih Emre tedavi olmak için gittiği bir hastanede 3 lirası çıkışmadığı için büyük çile yaşadı

Bir sağlık kuruluşuna tedavi amacıyla giden vatandaş Fatih Emre 3 lirası çıkışmadığı için kendisine yapılanları “eziyet” olarak nitelerken, sağlık kuruluşunun yöneticilerine tepkisini dile getirdi. Olay Fatih Emre’nin hastane Hasta Hakları’na yaptığı başvuru belgesine de yansıdı. Dün devlete bağlı bir hastaneye giderek tedavi olan Fatih Emre’ye işlemlerinin sonunda para yatırması gerektiği belirtildi. Vezneye gittiğinde yatırması gereken paranın 3 lira eksik olduğunu fark eden Fatih Emre, olayı Hasta Hakları başvuru dilekçesine şöyle aktardı:
“Vezneye 51.50 lira yatıracağımı söylediler. Ben de tamam dedim. Vezneye vardığımda yanımda 48.50 lira vardı. Yani param 3 lira eksikti. 3 Türk lirası. Vezneciye söyledim 3 lira eksik diye. Tabi ki doğal olarak ‘benim cebimden’ çıkar dedi. Biraz sonra getireyim dedim olmaz dedi. Bence haklı; iyi insanlar kadar kötü amaçlı insanlar da var.
BAŞ HEKİM KAĞIT PARALARI GÖSTERDİ: BOZUK YOK!
Başhekime çıktım. Efendim 51.50 lira para yatırmam lazım ama 3 lira eksik dedim. Borç olarak verir misiniz dedim. İşyeri kimliğimi veya telefonumu bırakayım biraz sonra alayım dedim. Şimdi getirmem zor parayı dedim. İşlemlerim bitsin getireyim dedim. O da sekreterine bozuk varsa verin dedi ama çıkmadı. Tekrar geri döndüm. Efendim yokmuş dedim. O da bana yani başhekim, ‘Bende de yok’ dedi. 3 lira eksik olduğu için işlemlerim yürütülemedi. Daha sonra nispet edermiş gibi ceketindeki kağıt paraları gösteriyor başhekim. Yani bizler bu kadar mı düştük. Hiç mi 3 lira kadar değerimiz yok. Saygılar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme