'Vatandaş zorda, iktidar haksız yere seçim yapıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan dün öğleden sonra partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.'GENÇLER İŞ ARIYOR'CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, geçmiş Ramazan Bayramını kutladı, şehitlerimize ve trafik kazalarında ölenlere Allah'tan rahmet diledi. Ülke gündeminin yoksulluk, işsizlik olması gerektiğini söyleyen Ercan, 'Vatandaş iş istiyor, gençler işsiz. İş bulma uğraşındalar. Sanki biz işçi [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan dün öğleden sonra partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
“GENÇLER İŞ ARIYOR”
CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, geçmiş Ramazan Bayramını kutladı, şehitlerimize ve trafik kazalarında ölenlere Allah’tan rahmet diledi. Ülke gündeminin yoksulluk, işsizlik olması gerektiğini söyleyen Ercan, “Vatandaş iş istiyor, gençler işsiz. İş bulma uğraşındalar. Sanki biz işçi bulma kurumuymuşuz durumuna geldik. Çünkü liyakat öldü, torpil düzeni var. Bu düzen devam etmeyecek bunu biz biliyoruz. Arayış içerisindeler. İnsanlarımız hiç olmazsa evlerinde bir iki kişi çalışsın istiyorlar. Yüz üniversiteliden 29’u işsiz durumdadır. Bu durum büyük bir toplumsal patlamaya yol açacak. Biz bunları biliyoruz. Dört milyon Suriyeli var. Ramazan Bayramında ülkelerine güle oynaya bayramlaşmaya gidenlerden 20 veya 30 bini gelmeyecek diye Sayın hükümet yetkilileri seviniyorlar. Aslında bunlar üzücü durumlardır.” dedi.
“HAKSIZ SEÇİM
 EKONOMİYİ BOZACAK”
Kırsal kesim insanları ve çiftçilerle görüştüğünü aktaran Nevzat Ercan, yem çuvalının 95  lira iken etin kilogramı 30 liraya satıldığını belirtti. Gübre atacak parası olmayan çiftçinin 70 liradan 120 liraya tırmanan gübreyi alamadığını kaydeden Ercan, “Vatandaş işsiz ekonomi bozuk durumdadır. Ramazan Bayramında il dışında Kuşadasında idim. Tüm esnaf bomboş durumda bekliyor. Öğleden sonra 17:00 gibi bir dükkana girdiğimde esnaf siftah etmediğini söyleyerek alışveriş etmem için yalvardı. Vatandaş bu durumda iken iktidar haksız yere bir seçim yapıyor. Seçimi kazanmış bir Belediye Başkanı varken ‘İstanbul’un rantını ben kimseye yedirmem’ diyor. Kazanılan bir seçimi haksız yere haksız kurallarla iptal ederek bir seçim daha yapmaya çalışıyor. Bu durum bizim ekonomimizi bozacak.” diye konuştu.
“CUMHURİYET MAHALLESİNİN
 ADI DEĞİŞİR Mİ BİLMEM”
Diğer illerde seçilen farklı partilerin Belediye Başkanlarının Türkiye yararına çalıştıklarını dolayısıyla bir beka sorunu olmadığının altını çizen Ercan, “Seçilen Belediye Başkanlarımıza ‘terörist’ diyorlardı. Bizim Başkanlarımızın ilk yaptığı şey Belediye tabelalarının başına Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresini getirdiler. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul, Ankara Belediye Başkanlığı diye yazıldı. Ama iktidar mensupları buna izin vermiyor. Afyon’da cumhuriyet adına ne varsa isimler yok ediliyor. İşte Atatürk Spor Salonu ismi kaldırılıp yerine Arenalar kuruluyor. Bir Cumhuriyet Mahallesi adı kaldı onu da değiştirirler mi bilmiyorum. Cumhuriyetten iz bırakmıyorlar. Ama herşeyi Cumhuriyete borçlular. Bugün gelişmişliği yaşıyorsak tüm bunlar Cumhuriyetin sayesindedir. Bu kurumların hepsi zafiyete uğratılıp yok ediliyor. Bundan Türkiyemiz zarar görüyor. Bir biat toplumuna, bir tek adam rejimine geldik.” şeklinde konuştu.
“İMAMOĞLU ADINI TARİHE YAZDIRACAK”
“İnşallah 23 Haziran 2019 tarihinde ki seçimde halkımız gereken cevabı verecek” diyen Ercan şöyle konuştu:
“Tüm devlet imkânlarıyla üzerimize gelen iktidara karşı halkımız ‘Seçimi zorla alacağız’ demelerine rağmen  inşallah daha büyük fark atarak Sayın Ekrem İmamoğlu bu seçimi alacak. Afyonkarahisar İstanbul’a uzak ama ilimizin tüm ilçe ve beldelerinde Sayın İmamoğlu’nun adını duymayan kimsenin kalmadığını düşünüyordum. Eski Bakan Milletvekili Sayın Veysel Eroğlu ‘Ben İstanbul adayının adını dahi bilmiyorum’ demiş. Bir küçümseme bir kibir var. İmamoğlu adını tarihe yazdıracak. İnşallah ondan ileride daha büyük hizmetler bekliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızın Sayın İmamoğlu’nun kampanyasına destek vermesini, banka hesap numaralarına yardımcı olmalarını istiyoruz. Tatil dolayısıyla öğrenci, çalışan ve imkânı olmayanlar için 20 Haziran’dan itibaren İstanbul’a gitmek isteyip İstanbul seçme kütüğüne kayıtlı olanlara ulaşım yardımı sağlayacağız. Biz parti olarak ve işadamlarımızın da desteğiyle oy kullanmak isteyenlere bu yardımı sağlayacağız.”
“İNŞALLAH TÜRKİYE’NİN
ÖNÜ AÇILACAK”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu yıpratma amacıyla gülünç girişimlerde bulunulduğunu söyleyen Ercan şunları söyledi:
“Sayın İmamoğlu’nun 18 günde ne yaptığını sormak gülünçtür. 18 yılda hatta 25 yılda diyebiliriz bir şey yapamamış olanlar ‘Biz İstanbul’da hata yaptık. İstanbul’a ihanet ettik’ diyenler 18 günde İmamoğlu’nun ne yaptığını sorabilmektedir. Sayın İmamoğlu çok şey yaptı. İnsanları kaynaştırdı, tüm insanlara umut oldu. Liyakatin, dürüstlüğün olduğu bir yönetimi vaat ediyor. İnşallah Türkiye’nin önü açılacak.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme