• Haberler
  • Genel
  • Vatandaş tepkili: Afyonkarahisar kavşak özelliğini kaybetmesin

Vatandaş tepkili: Afyonkarahisar kavşak özelliğini kaybetmesin

Ankara-İzmir Otoyolu'nun Afyonkarahisar'dan geçmemesi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Change.org adlı internet sitesinde açılan 'Ankara-İzmir Otoyolu Afyonkarahisar’dan geçmelidir' başlıklı kampanyada 1000 imzaya yaklaşıldı. İnternet sitesinde yapılan yorumlarda da Afyonkarahisar'ın kavşak nokta olma özelliğinden vazgeçilmemesi gerektiği vurgulandı Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 'change.org'ta açılan 'Ankara-İzmir Otoyolu Afyonkarahisar’dan geçmelidir' başlıklı kampanyada 867 [&hellip]

Vatandaş tepkili: Afyonkarahisar kavşak özelliğini kaybetmesin

Ankara-İzmir Otoyolu’nun Afyonkarahisar’dan geçmemesi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Change.org adlı internet sitesinde açılan “Ankara-İzmir Otoyolu Afyonkarahisar’dan geçmelidir” başlıklı kampanyada 1000 imzaya yaklaşıldı. İnternet sitesinde yapılan yorumlarda da Afyonkarahisar’ın kavşak nokta olma özelliğinden vazgeçilmemesi gerektiği vurgulandı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından “change.org”ta açılan “Ankara-İzmir Otoyolu Afyonkarahisar’dan geçmelidir” başlıklı kampanyada 867 imzaya ulaşıldı. İnternet sitesinde konu hakkında yapılan açıklamada “Afyonkarahisar jeopolitik konumu nedeniyle bugüne kadar Anadolu da doğu ile batıyı birleştiren bir konumda yer almış, Anadolu’nun bir kilidi olmuştur. Afyonkarahisar Osmanlı Devletinin yollarının birleştiği bir yerdir. Cumhuriyet döneminde yine hemşehrimiz Ali Çetinkaya’nın katkılarıyla Afyonkarahisar hem tren yollarının hem de kara yollarının birleştiği yer konumunda kendine yer bulmuştur. Ama maalesef ilimize yapıldığı söylenen hava yolu ilimizden 50 km dışarıda Altıntaş’a yapılmıştı. Şimdi yeni proje de Ankara-İzmir Otoyolu ilimize uğramadan Sivrihisar -Altıntaş -Uşak hattından geçmektedir” denildi.
YORUMLARDA NELER YAZILDI
Change.org’ta yapılan vatandaş yorumlarında da Afyonkarahisar’ın kavşak noktası özelliğini kaybetmemesi gerektiği vurgulandı. İşte o yorumlardan öne çıkanlar:
-İmzalıyorum çünkü; şehrimin köprü vazifesi kurma özelliğinin elinden alınmasını istemiyorum.
-Afyonkarahisar Türkiyemizin en önemli kavşak noktasıdır. Bu uygulama çok yanlış
Afyon’un gelişmesi ve hakkı olduğu için havaalanına benzemesin diye Afyon yolların birleştiği kavşak olarak kalmalı.
-Haksızlık olur. Verilen özellikler geri alınamaz
-Afyonkarahisar çok önemli bir kavşak noktadır. Gerekli düzenlemeler yapılarak, Ankara – İzmir Otoyolu’nun Afyon’dan geçmesi gereklidir. Afyon’un yetki sahipleri bir araya gelerek Ulaştırma Bakanlığına yolun neden Afyon’dan geçmesi gerektiğini iyi anlatmalılar.
-Afyon ekonomisi büyük zarar görür. İkinci nedeni, 40 kilometre kısaltmak için yaklaşık 45 milyon metre kare toprak yok oluyor.
-Tüm yolların kesiştiği yerden geçmeli, aldatılmak istemiyorum.
-Afyon’un kavşak noktası olması her yönden gelişmesi demek. Afyon hem demiryolu, hem de karayolunda önemli kavşak noktasıdır.
-Bir şehrin sanayisini ticaretini öldürmemek için şimdiye kadar olduğu gibi Afyon üzerinden geçmelidir diyorum bir Afyonlu olarak.
-Yolların birleştiği nokta afyondan otoban geçmemesi çok saçma. Afyon’un sanayi şehri olması için bu gerekli.
-Afyon’u turizm ve kültürel ve ekonomik anlamda unutturulmasından endişeliyim
Afyonluyum
-Yılların alışkanlığı ve hatıraları var ayrıca il ekonomisine de katkısı. Afyon’un kavşak özelliğini kaybetmesini istemiyorum
-İmzalıyorum. Çünkü, Afyon ulaşımın belkemiğidir.
-Doğrusu budur…. Kişisel rant hesaplarına kurban edilmemelidir.
-İmzalıyorum çünkü Afyon Türkiye’nin dörtyol ayrımı, kesinlikle otoban Afyon’dan geçmeli.
-Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 75 dışa bağımlı olduğu döviz girdisi kısıtlı olan ülkemiz için Afyon’dan geçmeyen yol ekonomiye yük ve enerji israfıdır. şehirler arası istikşaf (yol güzergah araştırması) etüdü tekrar yapılırsa yakıt israfının önüne geçilmiş olur ülke ekonomisine azımsanmayacak katkısı görülür.
-Yolların kesiştiği Afyonkarahisar by-pass edilmemelidir.
-Afyon’un bulunduğu konum itibariyle o yolun Afyon’dan geçmesi gerekir
Afyonluyum.
-Bu otoyol yapılırsa bölgenin ekseni kayar ve Afyonkarahisar’ın ticari hacmine büyük darbe vurur.
-Yol güzergahının değişmesini istemiyoruz.
-Afyonkarahisar Hititler döneminden beri Anadolu’nun kavşak noktası olmuştur. Bu özelliğini kaybedemez.
-Maliyet hesapları yapılırsa yolun Afyon’dan geçmesi daha mantıklı.
-İstenen dayanaksız bir emrivakidir. Veysel Eroğlu’na güvenen Afyon, maalesef sahipsiz ve aldatılmıştır.
-Afyon’un yolların buluşma noktası olduğunu düşünüyorum
-Bu otoyol Afyonkarahisar’ın hakkıdır
-Tanıdığım tüm yolcular ve dostlarım uzun senelerdir bu keyifli yolları ve tatları yakalayabildikleri için mutlu ve memnundur.Yüzyılların alışkanlıkları kolaylıkla değiştirilip yok edilemez.Yine de siz bilemezsiniz!Yolcu bilir!
-Bir yol geçecekse ve bu yol doğu ile batıyı birleştirecekse yakın tarihimizde de olduğu gibi bu yol Afyonkarahisar’dan geçmelidir.
-Afyon’un hakkı Afyon’a.
-Afyon benim dört yolum kimse elimden alamaz nerde bizim milletvekillerimiz ilgilensinler.
Aklın yolu birdir.
-Afyonkarahisar tarih boyunca yolların birleştiği kültür, mermer ve termal şehri olarak kalacaktır.
-Afyonkarahisar yıllardır köprü vazifesi görüyor. Bunu değiştirmeyi düşünmeyin bile.
Nedir bu Kütahya sevgisi. Havayolu yaptılar Altıntaş..! Otoyol geçecek Altıntaş..! Yeter.
-Afyonkarahisar yok sayılmak isteniyor.
-Bir şehri ve o yollar üzerine yapılan yatırımları yok sayamazsınız.
-Kavşak Noktasıdır Afyonkarahisar ‘da yaşayan insanları cezalandıramazsınız.
-Çocukluğumdan beri o yolu kullanıyoruz Afyon’a varmak için saatleri sayarak yol geçer. Orada yemek yemenin hazzı başka hiçbir yerde olamaz. Kütahya kış aylarında don olayı çok olur ölümlü kaza çok olur termal mermer kenti ve Türkiyemizin en önemli kavşak noktası
-Yılların dörtyolu değişemez.
-Daha hangi yatırımları alacaksınız Afyonkarahisar’dan artık yeter. Doğru olan budur. Altıntaş bir ilçe Afyonkarahisar bir şehirdir.
-Böyle kalmalı Afyon yolların kesiştiği yerdir.
-Afyon için önemli bir durum.
-İlimiz bu potansiyele etkin bir şekilde cevap verebilecek kapasiteye sahiptir. Ayrıca bu tür mükafatlara layık olacağımıza inanıyorum.
-Afyonkarahisar yolların birleştiği-kesiştiği kavşak olarak kalmalı
-Afyonkarahisar kavşak nokta ve bu açıdan gelişmesinin engellenmesini istemiyorum.Afyon halkı olarak her şeyin en iyisini hakettiğimizi düşünüyorum.
-Bu otoyol afyondan geçmezse Afyon’un ticaretinin gelişiminin biteceğinin garantisidir. Gittiler havaalanını yaptılar Kütahya’ya. Oradan bir kazık yedik Afyon’lular olarak. Bu otoyol da Afyon’dan geçmezse ilçe yapıp Kütahya’ya ya da Eskişehir’e bir yerlere bağlasınlar daha iyi. Şahsi fikrim eğer biz Afyon’un en azından bir Antalya bir Eskişehir gibi büyük şehir olmasını istiyorsak buna bütün Afyonlu hemşerilerimizin karşı çıkacağına inanıyorum.
-Başbakan’ın eşinin memleketi otoyolsuz olmaz.
-Termal bir şehir havası güzel ve Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği topraklar görülmeden geçilmemesi için Afyon.
-Zafer Havaalanı’nın açıldığı gün oto yolların da oradan geçeceği belliydi. Bu gün termal deyince akla Kütahya geliyor.Kütahya’da yer kalmazsa Afyonkarahisar gündeme geliyor. Bu şartlarda gelen termal turizmciler havaalanına ve oto yola yakın yerleri tercih edeceklerdir. Bu gün Sayın Bakan, Afyonluya soracağız diyor. ama ne hikmetse Bakan’ın gelişinden kimsenin haberi olmuyor.
-Afyonumuz batı Doğu yollarını birleştiren önemli kavşak noktadır bunu unutmayın yeni yapılacak olan Ankara-İzmir otobanı afyondan geçmeli. Kütahya’da değil havalimanını kaptırdık bari yolumuz kaptırmayalım.
-Afyon’un her seferinde üvey evlat muamelesi görmesinden sıkıldık. İşsizlik oranı en yüksek şehirlerden birisi sürekli de göç vermekte bu ve benzer sebeplerden. Ne kadar yatırım varsa hep çevre şehirlere yapılmakta veya buradan alınıp oralara kaydırılmakta madem gerek görmüyorsunuz; şehir vasfını da ismini de kaldırıverin olsun bitsin.
-Afyon’u kaderine terk etmeyin. Her şeyini aldınız elinden. Bırakın yolar bizim kalsın, otoyol Afyon’dan geçsin kaderine terk etmeyin. Osmanlı’dan beri kavsak nokta. Afyon tüm yolların birleştiği yer. Sizi tarih bile affetmez.
-Ankara-İzmir hattı bu haliyle belki daha kısa gözüküyor olabilir. Ama Ankara-Antalya hattı Afyondan geçeceği için her iki hattın beraberce planlaması gereklidir, böylece daha ekonomik bir çözüm olacaktır.
– Tarihi İpek Yolu Afyon’dan geçer. Çünkü coğrafi şartların en uygun olduğu güzergah burasıdır. Yapılacak otoyol Murat Dağları’ndan 1800 rakımdan geçmesi planlanıyor. Şu kış günlerinde yapılan çalışmanın ne kadar anlamsız ve yanlış olduğu ortadadır.
-Cumhuriyet’in kazanıldığı kavşak konumundaki güzel Afyon’um böyle güzel projelerde geri plana atılmamalı. Sanayisi zaten gelişmemiş, yeni yeni turizme yönelmiş Afyon’dan bu yolun geçmesi hem turizme hem de sanayide gelişim oluşturacaktır.
-Bu otobanın kuzeybatıdan geçmesinin zararı sadece Afyonlulara değil, doğudan gelen binlerce araca da zararı olacaktır. Binlerce araç 50-60 kilometre daha geç otobana girecektir.
-Türkiye dünya için nasıl bir öneme sahipse Afyon da Türkiye için aynı öneme sahiptir
-Afyonkarahisar zaten bir çok ilin karayolu ulaşımında merkezi bir noktadadır. Ankara-İzmir otoyolunun bu güzergahtan geçirilmesi hem Afyonkarahisar a, hem diğer illere bir çok avantaj sağlar diye düşünüyorum.
-Kütahyalı Afyon Milletvekili’nin yaptıklarından bıktık. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme