• Haberler
  • Genel
  • “Vatandaş sövmeyip dua edecek” – Kocatepe Gazetesi

“Vatandaş sövmeyip dua edecek” – Kocatepe Gazetesi

İl Özel İdaresi 2011 yılı yatırım programında bulunan, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 453 kilometrelik asfalt kaplama işinin yapılacağı asfalt sezonu başladı. Sezon Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katıldığı törenle başlatıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada özveri ile yürütülen çalışmalar sayesinde vatandaşın sövmek yerine dua edeceğini söyledi 453 Kilometre [&hellip]

"Vatandaş sövmeyip dua edecek"

İl Özel İdaresi 2011 yılı yatırım programında bulunan, birinci ve ikinci kat olmak üzere toplam 453 kilometrelik asfalt kaplama işinin yapılacağı asfalt sezonu başladı. Sezon Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katıldığı törenle başlatıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada özveri ile yürütülen çalışmalar sayesinde vatandaşın sövmek yerine dua edeceğini söyledi

453 Kilometre asfalt yapılacak
Afyonkarahisar’ın köy ve beldelerine yaptığı ziyaretlerde tüm yolların asfalt olarak görmenin kendisini sevindirdiğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, yollara birinci kat asfalt yapıldığında arkasından ikinci kat asfalt atılmadığı zaman yolun hiç yapılmayan yoldan daha kötü duruma geldiğini belirtti. Kendisinin ilgili kişilerle görüşüp durumu istişare ettikten sonra İl Genel Meclisi ile beraber İl Özel İdaresi adına İller Bankası’ndan uygun koşullar kredi alındığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu; “Yedibuçuk milyon TL kredi aldık. Buna biraz da Özel İdare’nin öz kaynaklarını ekleyerek bu sene 453 kilometre asfalt yapıyoruz. Bu müteahhitlere ihale edilmek suretiyle, kendi asfalt ekiplerimiz ve şantiyede ki kendi araç gereçlerimizle doğrudan doğruya 215 kilometre asfalt daha yapıyoruz. Dolayısıyla Afyon’da bozuk asfalt, asfaltsız köy bırakmayacağız inşallah. Yapacağımız toplam yatırım 15 milyonun üzerindedir. Burada da asfalt sezonunu açıyoruz.” dedi.
Yağışlarda Karadeniz’i geçtik
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu anmadan geçemeyeceğini aktaran Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın her yerini ormana, gölete boğan Eroğlu sayesinde sürekli yağmur yağışının gerçekleştiğini kaydetti. Yağmur yağışlarında son dönemde şehrin Karadeniz’i geçtiğini söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Yoğun yağmur yağışları nedeniyle asfalt çalışmamız başlamadı. Çalışmalar esnasında yağmur yağabilir endişesini taşıyoruz. Asfaltın sağlam tutması güzel olması için havanın yağışsız ve oldukça sıcak olması, gece ve gündüz ısı farkının az olması lazım. Eğer gece ve gündüz arasında ki ısı farkı fazla olursa yüzeye se-rilen zifte taşlar yapışmıyor. Sonrasında açılmalar ile çukurlar oluşuyor. O nedenle havanın gayet sıcak ve yağışsız olması lazım. Mübarek yağıştan başımızı alamadık her gün yağış vardı. Ama inşallah süratle bu asfalt işini tamamlayacağız. Köylere beldelere giderken artık rahatça araçlarınızda kaza, bela, hasar oluşmadan gidebileceksiniz. Vatandaşda bize dua edecek. Ne yapmayacak? Sövmeyecek yani.” diye konuştu.
Hayırlı uğurlu olsun
Planlanan asfalt kaplamasının 238 kilometresi ihalesinin 4 grup halinde yapıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, ihale bedelinin ise KDV hariç 8.243.895.93 TL olduğunu bildirdi. Vali Balkanlıoğlu, 2011 yılı asfalt sezonunun açılışının yapıldığı Tokuşlar-Güney yolu ile Bulca-Sinanpaşa arası köy yolunun 5 kilometre artı 8,5 kilometre olmak üzere 13.5 kilometre olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, İl Özel İdare yetkililerine ve yol yapımında çalışan tüm işçilere kazasız belasız bir sezon geçirmeleri temennisinde bulunarak, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Güney beldesinde yapılan törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sinanpaşa Kaymakamı Ali Güldoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim H.Demirsoy, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Kocakulak, İbrahim Acar, Hasan Coşkun, Muhittin Işık, Necati Uğur, İbrahim Karaoğlu, Doğan Kısa,Tevfik Emlek, Abdullah Türkyılmaz, Sinanpaşa’ya bağlı belde belediye başkanları, Genel Sekreter yardımcıları ve ilçe yöneticileri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme