Vatandaş şikayet etti, soruşturma başladı

İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl Beldesi'nde bir arazi üzerinde yapılan apart otel dolayısıyla soruşturma başlatıldı. Apart otelin yükseldiği arsanın Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin tarafından, kendisinin de ortağı olduğu bir şirkete tahsis edildiği, şirketin diğer ortaklarının da yine Selahattin Keskin'in tanıdıklarından ibaret olduğu iddia edildi. Gazlıgöl'deki bazı vatandaşlar, konuyu İçişleri Bakanlığı'na bir mektupla bildirdi.İHALEDE USÜLSÜZLÜK İDDİASIVatandaşlar, [&hellip]

İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl Beldesi’nde bir arazi üzerinde yapılan apart otel dolayısıyla soruşturma başlatıldı. Apart otelin yükseldiği arsanın Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin tarafından, kendisinin de ortağı olduğu bir şirkete tahsis edildiği, şirketin diğer ortaklarının da yine Selahattin Keskin’in tanıdıklarından ibaret olduğu iddia edildi. Gazlıgöl’deki bazı vatandaşlar, konuyu İçişleri Bakanlığı’na bir mektupla bildirdi.
İHALEDE USÜLSÜZLÜK İDDİASI
Vatandaşlar, arsanın usulsüz bir şekilde ilgili firmaya verildiği, bir köy muhtarının oğlunun da bu ortaklıkta yer aldığı; bu durumun Köy Tüzel Kişiliği’ne aykırı olduğunu iddia etti. Vatandaşların ihbar mektubunda ihaleye fesat karıştırılması için düzenleme yapıldığı öne sürüldü. Mektupta, ilgili şirketin arsa ihalesinden birkaç gün önce kurulduğu dile getirildi.
KAYMAKAMLIK
SORUŞTURMA BAŞLATTI
İhsaniye Kaymakamlığı, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu’nun ön inceleme yazısını dikkate alarak konu hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasında vatandaşların şikayetleri tek tek yer alırken yapılan değerlendirme sonucunda Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin ve Ablak Köyü Muhtarı Yaşar Çetin hakkında soruşturmaya izin verilmesi kararlaştırıldığı yazıldı.
SORUŞTURMA
GAYRİMENKULLE İLGİLİ DEĞİL
Vatandaşlar, aynı konuyu Afyonkarahisar Valiliği’ne de iletti. Vatandaşların Valilik’e verdikleri dilekçede, konu hakkında soruşturma izni verilmesine rağmen inşaatın sürdüğü belirtildi. Valilik’ten gelen cevapta ise soruşturmanın, arsanın 22 yıllığına bahse konu şirkete verilmesiyle ilgili olduğu, arsa üzerinde yükselen gayrimenkulle ilgili olmadığı belirtildi.
4 Mahalle muhtarı ve AK Partili Belediye Meclis üyesinin de İçişleri Bakanlığı’na şikayette bulunan vatandaşlar arasında yer aldığı konuyla ilgili olarak alınacak sonuç, belde sakinleri tarafından merakla bekleniyor. Şikayetten bu zamana uzun bir süre geçtiğini, İl’de 3 Vali değişmesine rağmen inşaatın belli bir seviyeye geldiğine dikkat çeken vatandaşlar konunun takipçisi olduklarını belirtiyorlar.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme