Vatandaş: Okul kıyafetleri cep yakıyor

Kocatepe haber merkezine ulaşan vatandaşlar ilköğretim birinci sınıfa başlayan bir öğrenci için dört parça okul kıyafetinin ortalama 160-200 TL arasında maliyeti olduğunu belirterek, 'Kaliteli bir takım elbiseyi 150-200 TL'ye almak mümkünken bir çocuk için standart kıyafetlerin aynı fiyatlara satılması abes bir durum. Okul kıyafetleri cep yakıyor.' diyor.İl merkezinde birkaç mağaza dışında okul kıyafetlerinin satılmadığını belirten [&hellip]

Kocatepe haber merkezine ulaşan vatandaşlar ilköğretim birinci sınıfa başlayan bir öğrenci için dört parça okul kıyafetinin ortalama 160-200 TL arasında maliyeti olduğunu belirterek, “Kaliteli bir takım elbiseyi 150-200 TL’ye almak mümkünken bir çocuk için standart kıyafetlerin aynı fiyatlara satılması abes bir durum. Okul kıyafetleri cep yakıyor.” diyor.
İl merkezinde birkaç mağaza dışında okul kıyafetlerinin satılmadığını belirten vatandaşlar görüşlerini şöyle dile getiriyorlar:
“İlkokul birinci sınıf öğrencisi için dört parça okul kıyafeti ortalama 160-200 TL arasında. Pazarlığa açık tutulan satışlara çoğu zaman fiyat olarak ‘tutturabildiğine’ anlayışı hâkim. Mağaza alternatifi az olduğu gibi insanlar belli başlı yerlerden alışverişe mahkum ediliyor. Kıyafetlerin kalitesi tartışılır. Fiyatlardaki yükseklik ise izah edilir gibi değil. Belli başlı markaların kaliteli bir takım elbisesini 150-200 TL’ye almak mümkünken, bir öğrenci için tartışılır kalitedeki okul kıyafetine aynı parayı vermek ne kadar adil? İlgililerin konu ile ilgilenmesi gerekli.”

Bakmadan Geçme