• Haberler
  • Gündem
  • 'Vatandaş mücadele ediyorsunuz, Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz diyor'

'Vatandaş mücadele ediyorsunuz, Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz diyor'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, ekonomik sıkıntılarla ilgili olarak vatandaşın devletin gayretinin farkında olduğunu söyledi. Yurdunuseven, 'Bize sahada, 'Siz mücadele ediyorsunuz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.' denilmektedir. İnşallah 2023 yılının Ocak-Şubat aylarında enflasyonu dizginlemeyi ümit ediyoruz.' dedi   TBMM Tutuklu ve Hükümlü Hakları Komisyonu Başkanı, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven gazeteniz [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, ekonomik sıkıntılarla ilgili olarak vatandaşın devletin gayretinin
farkında olduğunu söyledi. Yurdunuseven, “Bize sahada, ‘Siz mücadele ediyorsunuz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.’
denilmektedir. İnşallah 2023 yılının Ocak-Şubat aylarında enflasyonu dizginlemeyi ümit ediyoruz.” dedi

TBMM Tutuklu ve Hükümlü Hakları Komisyonu Başkanı, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven gazeteniz Kocatepe çalışanlarını ziyaret etti. Yurdunusuven, Kocatepe haber merkezinin sorularını cevaplandırdı.
“TOKİ YÜZ BİN KONUT KAMPANYASINI HAYATA GEÇİRECEK”
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılması planlanan konutlar için yapılan ihalenin iptal olduğunu belirten İbrahim Yurdunuseven, “Devletimiz yeni bir kampanya başlatıyor. Bu TOKİ tarafından yapılacak yüz bin konut inşasıyla ilgili bir kampanyadır. Bunun için ilçeler ve illerde bir orantı kurularak sayı verildi. Başvurular TOKİ tarafından alındı. Biz de inşallah bu çalışmayı destekliyoruz. Tüm Belediyelerimizden talepleri olursa TOKİ’ye bildirmelerini istedik. İlimizde Mısrı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanında bir sıkıntımız vardı. Bilindiği üzere bunu aşamadık. Kentsel dönüşüm çalışmasında maalesef Afyon bunu aşamadı. Benim kanaatimce aslında Bakanlığımız olabildiğince hatta elindeki imkânları çokça zorlayarak hiçbir ilde verilmeyen çerçevede bir oran tespit ettiler. Ama biz vatandaşımız ne derse ona uyuyor, bir şey demiyoruz. Vatandaşımız kabul etmedi. Bildiğim kadarıyla Gökçe Mahallesi’ne yeni yapılacak TOKİ konutları ile ilgili ihale süreçleri devam ediyor. Tam tarihi hakkında şu an için bilgim yoktur. Bu çalışma devam ediyor” dedi.
“2023’ÜN HAZİRAN AYINDAN ÖNCE SEÇİM OLMAYACAK”
Milletvekili Genel Seçimlerinin erken yapılacağı iddialarına açıklık getiren Yurdunuseven, “Açık ve net bir biçimde biz şunu söylüyoruz. Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacak. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da çok defa dile getirdi. Biz de dile getiriyoruz. Şu anda 2023 yılı Haziran ayından önce bir genel seçim yapılması söz konusu değildir, bu nettir. Sürecin neyi göstereceğine yönelik bir şey dememiz mümkün değildir. Ama bizim Cumhur İttifakı olarak net kararımız 2023 yılının Haziran ayından önce olmamasıdır. Yani seçimler normal sürecinde olacak inşallah. Bilindiği üzere bir seçim süreci oluyor. Adaylıklar v.s üzerine. Planlaması da zaten buna göre yapılmaktadır. Biz AK Parti olarak son bir yılda Kızılcahamam kampından itibaren genel seçime son bir yıl kala, Haziran 2022 tarihinden itibaren seçim çalışmaları sürecini başlattık. Açık ve net söylüyorum aslında sahaya bakıldığında AK Parti zaten hep sahadadır. Halkımızla sürekli iç içeyiz. Biz seçim çalışması sürecini başlattık ve yine sahada olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
“BİZE NE GÖREV TAKDİR EDİLİRSE ONA UYARIZ”
2023 yılının Haziran ayında yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için şahsi tasarrufunun ne olacağı sorulan İbrahim Yurdunuseven soruyu şu ifadelerle cevaplandırdı: “Bu konuda bir şey söylemek için çok erkendir. Durumu zaman, süreç gösterecek. Partim ne takdir edecek, vatandaşımız ne takdir edecek göreceğiz. Biz her zaman takdire saygılıyız. Sürecin nasıl işleyeceğine yönelik şu anda bir şey dememiz mümkün değildir. Ama nasıl takdir edilirse biz ona uyacağız. İster önde olsun ister arka safta olsun farketmez. Sıkıntı olmaz ama her hâlükârda bir nefer olarak her aşamada her noktada biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Görev istenmez tevdi edilir. Bize ne görev verilirse onun gereğini yaparız. Arkadan destek ol, nefer ol derlerse de nefer olmaya devam ederiz.”
“CEZAEVİNE GİREN KİŞİ DEVLETE EMANETTİR”
İbrahim Yurdunuseven, TBMM Tutuklu ve Hükümlü Hakları Komisyonu Başkanı, AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı olarak Afyonkarahisar’daki cezaevlerinin durumu hakkında bilgi verdi. Yurdunuseven, “İzmir depreminden sonra Afyon Cezaevi’nde mahkum sayısı çok yükseldi. Normalde kapasite bu kadar fazla değildi. Ama bir anda İzmir’den gelenler nedeniyle arttı. Tabi netice itibariyle cezaevinde dışarıdaki gibi normal bir hayatı beklemek mümkün değildir. Sıkıntı ve problemler olabilir. Ama biz şunu net söylüyoruz; Cezaevine giren kişi devlete bir emanettir. Bizim görüş açımız budur. Dolayısıyla onun sanki dışarıdaymış gibi rahat etmesi tabii cezaevi şartları çerçevesinde içeride ki cezasını çekerken sıkıntı yaşamamısı için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Açık ve net olarak şunu söylemek istiyorum; artık cezaevlerimizde sistematik bir şiddet yoktur. 1980 yılı öncesi biz cezaevlerini biliyoruz. Hatta Ankara’da Ulucanlar Cezaevi Müzesi var. Özellikle tüm vatandaşlarımıza Ankara’ya gittiklerinde bu müzeyi gezmek için bir saatlerini ayırmalarını tavsiye ederim. Ulucanlar Cezaevi Müzesini bir gezsinler. Oradaki şartları bir görsünler. O dönemki durum aynen korunmuş. Duvarlardaki kan lekeleri dahi durmaktadır. Yaşam alanları net, nasıl bir hayat yaşandığı orada görülebilir.” şeklinde konuştu.
“AFYON CEZAEVİNDE HİZMETTE AKSAMA YOK”
“Şu anda geldiğimiz noktada ben iddia ediyorum ki İsveç’e de gidip oradaki cezaevini gördük. Türkiye’de ki cezaevleri son derece iyidir. Komisyon üyelerinin ortak kanaatidir. Yurt dışındaki cezaevleri tabutluk diye tabir edilen cezaevleridir. Türkiye’de cezaevine giren kişileri en iyi şartlar içerisinde devlete birer emanet olarak cezalarının infazı için cezaevlerine alıyoruz. Cezalarının infazı tamamlanınca da gönderiyoruz. Gördüğümüz kadarıyla Afyonkarahisar Cezaevi’nde hizmette bir aksama yoktur. Şunu söylemek lazımdır. Oralardaki memurlardan v.s bireysel hatalar olabilir. Çünkü insanla muhatapsınız. Devletimiz kesinlikle şiddete sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde bireysel hataları hem idari olarak hem de adli olarak takip ediyor. Lüzumu halinde ceza vererek sonuçlarını takip ediyor.” ifadelerini kullandı.
“YENİ CEZAEVİNİN YAKININA BÜYÜK BİR ADLİYE YAPABİLİRİZ”
Mevcut cezaevinin taşınmasından sonra cezaevinin adliye binası olması konusuna değinen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Ortada bir ihtiyaç var. Açık cezaevinin kalması gerekiyor. Fakat bilindiği üzere Covid-19 küresel salgın seyri nedeniyle açık cezaevinde bulunan kişilere verdiğimiz izinleri uzattık. Mevcut Adliye binası ve Cezaevi ile ilgili planlamada şimdilik bir değişiklik yok. Ama ileriki dönemlerde nasıl bir şey gelişir bilemiyorum. Benim görüşüm orada hatta belki daha da ileriye giderek Karaaslan çayırında yani cezaevine yakın bir yerde daha büyük daha geniş bir adliye yapıp burayı farklı bir şekilde değerlendirebiliriz. Yanlış hatırlamıyorsam mevcut Adliye hizmet binamızın açılışı 2004 yılında olmuştu. Yaklaşık 10 yıl içerisinde kapasiteyi geçti. Ben avukatlık mesleğine başlayalı 30 yıl oldu. Bir Ceza İşleri Müdürlüğü vardı bir Yazı İşleri Müdürlüğü vardı. Bu müdürlüklerin bir tane müdürü olurdu. Şimdi mahkemelerin hem ayrı kalemleri var hem ayrı müdürlüğü hem de ayrı personeli vardır. Dolayısıyla kapasite yetmemektedir. Karaaslan Çayırı’nda yeni bir adliye bence daha hoş olur. Ama mevcut cezaevi boşaldıktan sonra alttan bağlantı ile burasıda değerlendirilebilir. Bunu zaman içerisinde görmemiz lazımdır. Ama Afyon için kapasite yeterli değil bir adliye binası ihtiyaç olmaya başladı.”
“SİYASİ NEZAKETE DİKKAT ETMEK YERİNE ŞOV YAPMA SIKINTISI VAR”
Siyasette nezaket eksikliği ve seviye düşüklüğü tartışmalarını yorumlayan Yurdunuseven şunları söyledi: “Siyaset neticede insanların kendi inandıklarını savunmalarıdır. Vatandaşın kendisine göre sizi veya bir başkasını tercih ettiği bir mecradır. Siyaset hizmet edebilmenin bir yoludur. Vatandaşımız takdir ederse siyasetçi hizmetine devam eder. Siyasette nezakete ben hep dikkat etmeye çalışan birisiyimdir. Ama bazen maalesef bu noktayı kaçıran siyasetçiler var. İsim zikretmek yanlış olur ama onlar kendilerini biliyorlardır. İma ile ya da ben dedim oldu ile bir yere varamazsınız. Netice itibariyle yapılanlar devletin vatandaşına bir hizmetidir. Zamanında düşünülmüştür birileri zamanında duyup yapmıştır. Elinde yetki olan siyaseti yönlendirir. İnsanlarımızda kamera karşısında maalesef şov yapma sıkıntısı var ve söylediğini de orada bırakma hastalığı var. Peki sonuç? Bunu iktidarda olan siyaset çözecektir. Söylemekle ben dedim demekle olmuyor. Kişi önce kendi heybesindekini görmeli. Ben nerede ne söyledim diyerek, nerede hata yaptığına dikkat etmelidir.”
“2023’ÜN İLK AYLARINDA ENFLASYONU DİZGİNLEYECEĞİZ”
Koronavirüs küresel salgını sonrası baş gösteren ekonomik sıkıntının dünya genelinde yaşandığını vurgulayan Yurdunuseven şunları kaydetti: “Biz biliyoruz ki tüm dünyada bir ekonomik buhran vardır. Küresel salgının getirisi olan ekonomik daralma üretimin daralmasıyla ortaya çıktı. Tüketim hızlanarak artmaktadır. Üretimin yavaşlaması bir dar boğaza girdi. Elhamdülillah Türkiye’de tedarik zincirinde bir sıkıntı yok. Belçika’ya gittiğimde dediler ki Türk marketleri de var. Buralarda her hafta bir litre yağ alınabilir. Ama hiç kimse sokağa çıkıpta yağ yok diye bağırmadı. Şu anda hiç kimse şunu istiyorum da alamıyorum, yok deme durumu yoktur. Fiyatlar noktasında tüm dünyada bir ekonomik yükselme vardır. Dolar yaklaşık 3 katına çıktı. Petrol 50 dolarlardan günümüzde 105 dolara kadar çıktı. Bunları hep dikkate almamız lazımdır. Bu orantıyı kurmamız lazımdır. İnşallah bu tür şeyler aşılacak. Şu anda üretime destek oluyoruz. Cumhurbaşkanımızın son olarak yayınladığı Resmi Gazete’de 1 lire buğdaya, 50 kuruş arpaya destek veriyoruz. Diğer tüm tarımsal destekleri zamanında çiftçimize aktarıyoruz. Bunlar hep üretimi artırmak için yapılan şeyler. Üretimin artması için teşvik ediyoruz. İnşallah yeni yılda Ocak-Şubat aylarında ümidimiz enflasyonu dizginlemek, vatandaşımızı rahatlatmaktır.”
“VATANDAŞ DEVLETİN GAYRETİNİN FARKINDA”
Saha da gezerken kırsalda vatandaşın yansıttıklarını aktaran Yurdunuseven, “Sabit gelirli olup hiçbir ek geliri olmayan emekli v.s tarafından acaba biraz daha birşeyler olabilir mi deniliyor. Devletimizin gayret gösterdiğini belirtip ‘Allah razı olsun en düşük maaşı 3 bin 500 TL yaptınız. Yüzde 40 zam yapıldı.’ diyorlar. Bunlardan dolayı teşekkür ederek tabi biraz daha birşeyler olabilir mi diye soruluyor. Çiftçinin ve belirli gelirleri olan insanların söyledikleri mesela bu sene yağışların güzel olduğunu söylediler. Tabi bazı yerlerde don v.s yağış sıkıntıları da oldu. Ama elhamdülillah yağışlar güzel, çiftçiye desteklerimiz güzel. Bakıyoruz her çiftçimizin evinde en az bir traktör var. Büyük ve iki tane olanlar bile var. Ekonomik buhranın yurt dışı kaynaklı olduğunun insanlarımız farkındadır. Bize ağırlıklı olarak ‘Siz mücadele ediyorsunuz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz.’ denilmektedir. Dar ve sabit gelirli insanlarımızın ekstra talepleri var. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere yeni yıl itibariyle tekrar değerlendireceğiz. Arada yüzde 40 zammın yanı sıra asgari ücrete yüzde 30’a yakın zam yaptık. Ekstra zamlarla vatandaşımızı biraz daha rahatlatmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.
“BU YIL HAŞHAŞTA RAKAM İYİ”
Afyonkarahisar’a özel bir ürün olan haşhaşta fiyatın açıklandığını ifade eden Yurdunuseven sözlerini şöyle tamamladı: “TMO’dan tohum alarak kapçık getirilmesi halinde 10 TL, kişi kendisi doğal olarak ektiyse 5 TL, yine TMO’dan alınan tohumla kapçık dâhil içindeki haşhaşla birlikte kilogram fiyatı 25 TL’dir. Bu şartlara göre iyi bir rakamdır. Bilindiği üzere son 5 yıldır haşhaşın içi değerlendi. Rengine göre sanayi tipi olmasına göre değişmektedir. TMO iyileştirilmiş tohum vermektedir.”
>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Bakmadan Geçme