• Haberler
  • Genel
  • Vatandaş isteyecek, biz yapacağız – Kocatepe Gazetesi

Vatandaş isteyecek, biz yapacağız – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vatandaşların daha önceki Belediye Başkanları’ndan istemediği hizmeti kendisinden istediğini söyledi. Vatandaşların “Siz çalışıyorsunuz, o yüzden sizden istiyoruz” dediğini hatırlatan Çoban, “Haklılar isteyecekler, biz de yapacağız” ifadelerini kullandı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, seçim ziyaretleri kapsamında Fakıpaşa mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerine 5 yılda yaptığı çalışmalardan bahseden BÇoban, muhtarların [&hellip]

Vatandaş isteyecek, biz yapacağız

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vatandaşların daha önceki Belediye Başkanları’ndan istemediği hizmeti kendisinden istediğini söyledi. Vatandaşların “Siz çalışıyorsunuz, o yüzden sizden istiyoruz” dediğini hatırlatan Çoban, “Haklılar isteyecekler, biz de yapacağız” ifadelerini kullandı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, seçim ziyaretleri kapsamında Fakıpaşa mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerine 5 yılda yaptığı çalışmalardan bahseden BÇoban, muhtarların bundan önceki dönemlerde belediyeden stabilize yol yaptırmak için büyük zorluklar çektiğini söyledi. Çoban, “Biz zaten görev yaptığımız 5 yıl süre içinde mahalle muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla defalarca görüştük, yemekli ya da yemeksiz görüştük. Afyon’un 5 yıl önceki durumuyla şimdiki durumuna baktığımız zaman aradaki gelişimi çok güzel fark ediyoruz. Bizler içinde yaşadığımız şehrin güzelliklerini göremiyoruz. Bundan 5 yıl önce birçok mahallemizin muhtarı belediyemize gelip ‘Ne olur stabilize asfalt serin’ diye yalvarırmış. Biz şimdi bırakın stabilize sermeyi en kötü yere ya sıcak asfalt ya da satih kaplama asfalt yaptık. Artık vatandaşlarımız neden sıcak asfalt sermiyorsunuz, diyorlar. Ben de diyorum ki bu mahalle 40 yıldır var neden daha önce diğer başkan arkadaşlarımdan bu asfaltı, kaldırımı, alt yapı istemediniz? Onlar da ‘Onlar bir şey yapmıyorlardı ki, siz yapıyorsunuz o yüzden istiyoruz’ diyorlar. Haklılar isteyecekler biz de yapacağız. Hıdırlık yolu Afyon’da 60-70 yıldır konuşulan bir konuydu. Aşılamayan denen yolları aştık ve yolu kullanıma açtık. İnşallah hıdırlık yolumuzu ya sıcak asfalt ya da beton parke yapacağız bunun sözünü de şimdiden veriyoruz” diye konuştu.
SES GETİRECEK PROJELER HAZIR
Mahallelerin alt sorununa çözüm bulduklarını belirten Çoban, mahallelere muhtar evi ve mahalle fırını yapmaya başladıklarını ifade etti. Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mahallelerimizin tümünü alt yapısını değiştik. İlk defa mahalle muhtarlarımıza muhtar evi ve mahalle fırınları yapmaya başladık. Önümüzdeki dönemde şehir meydanına dev parklar yapıyoruz ve bunların hepsi ciddi ses getirecek projeler olacak. Belediyemiz bu son 5 yılda yaptığı hizmeti 80 yılda yapılmamıştır. Tabi bunlar hizmetler. Ama biz halkımızla da beraber olduk. Ben her cenazesi olan vatandaşlarımızı ben bizzat kendim arayarak taziye bulunur ve bizlik bir hizmet var mı diye sorarım. Ve cenaze evine 50 kişilikte yemek yollarız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme konusundan ciddi bir katkı yaptık. Engelli vatandaşlarımıza 350 adet akülü araç, görme engelli vatandaşlarımız da baston ve konuşan saat projelerimiz oldu.”
HAYAL DENİLMİŞTİ AMA…
Çoban, Saraçlar Çarşısı ve Memur-Sen İl Temsilciliği’ni ziyaret ettikten sonra Karşıyaka Mahallesi’ndeki Sultan Divani Kur’an Kursu’nun açılışına katıldı. esnafını ziyaret eden Başkan adayı Çoban, Memur-Sen İl Temsilciliği ile Karşıyaka Mahallesinde bulunan Sultan Divanı Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdi. Ziyaretlerine ilk olarak Saraçlar Çarşısı’ndan başlayan Burhanettin Çoban, burada esnaflarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Esnaflara 5 yıllık başkanlık döneminde yaptığı hizmetlerden bahseden Çoban, birçok hayal denilen projeleri hayata geçirdiğini belirtti. Yeniden göreve gelmesi halinde hazırladığı birçok projesini olduğundan bahseden Çoban, 2009 yılında ne söz verdiyse hepsini yerine getirdiğini belirtti.
SENDİKALAR DEMOKRASİNİN PARÇASI
Esnaf ziyaretinin ardından Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliğini ziyaret eden Başkan Çoban, burada sendika yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi.
Sendikaların demokrasinin ve milli iradenin yanında yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Çoban, şöyle konuştu: “Sendikalarımızın bir siyasi partinin fanatik taraftarı her hal ve şartta desteğini arzu etmiyoruz. Biz sendikalarımızın demokrasinin ve milli iradenin yanında yer alsın. 28 Şubattan beri memur sen çizgisini hiç bozmadı. İlkleri savundu, meydanlara indi ve biz de bundan çok mutlu olduk. Aynı çizginin devamını arzu ediyoruz. Geçen dönemde afyonda ilk defa bir belediye başkanı projeleriyle çıktı. Biz vizyonumuza ve alt yapı ve üst yapı projelerimizi koyduk ve Allah’a şükür hepsini gerçekleştirdik. Bu dönem görselliğe daha önem vereceğiz. Dolu dolu bir dönem geçecek inşallah.”
TEMELİ DE AÇILIŞI DA NASİP OLDU
Çoban, Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Sultan Divani Kur’an Kursu’nun açılışına katıldı. Kur’an Kursu’nun Karşıyaka Mahallesi’ne hayırlı olmasını dileyen Çoban, 2010 yılında Kur’an Kursu’nun temelini attığını belirtti. Çoban, “2009-2010 yılında bu güzel müessemizin temelini atmıştık. Allah nasip etti açılışında da bulunuyoruz. Bundan dolayı öncelikli olarak burada az çok katkı yapan hayırsever varsa onları hayırla anıyorum Allah razı olsun. Bundan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ben yine biliyorum ki ellerinin emekleriyle her türlü katkıyı sundular. Yüreklerini ve becerilerini koyduklar hepsine teşekkür ediyorum. Bizler de belediye olarak Karşıyaka mahallemize çok güzel hizmet yaptık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme