Vatandaş Diyor Ki ÖNERİLER

Yine hep beraber Afyonlular olarak Zafer Haftası'nı 27 Ağustos günü kutladık ve bir günde bitirdik, aman ne güzel oldu, yöneticilerimiz derin bir ohh çekmişlerdir, seneye kadar bu konu kapanmıştır. Rabbimizin bir lütfudur bu şehre verilenler. Tarihte Afyonumuzun her zaman önemli bir yeri olmuştur, şanlı bir tarihimiz vardır. Bunu hepimiz biliriz ama nedense hiç kimse sahiplenipte [&hellip]

Yine hep beraber Afyonlular olarak Zafer Haftası’nı 27 Ağustos günü kutladık ve bir günde bitirdik, aman ne güzel oldu, yöneticilerimiz derin bir ohh çekmişlerdir, seneye kadar bu konu kapanmıştır.
Rabbimizin bir lütfudur bu şehre verilenler. Tarihte Afyonumuzun her zaman önemli bir yeri olmuştur, şanlı bir tarihimiz vardır. Bunu hepimiz biliriz ama nedense hiç kimse sahiplenipte bu memlekete daha iyi hizmet ederim demez. Başka iller kültür turizimini bir yıla yayarken biz bir günde bitiririz. Oysa bu şehrin sahip oldukları başka bir ilde olsa inanın bu şehiri ülke değil dünya tanırdı.
Şehrimizi yöneten sayın büyüklerimiz diğer şehirlerde gördüklerine hiç mi özenmezler bu ülkede Kocatepe Türk’ün yeniden doğduğu yerdir bu topraklar cumhuriyetimizin temelinin atıldığı topraklardır.
Mesala Kocatepe’ye İstanbul panorama gibi dev bir tesis kursak. Kurtuluşu orada 3 boyutlu olarak insanlara yaşatsak, oraya belediye restorant cafe tarzında bir yer açsa. Gelen insanlar orada mahrumiyet yaşamasa. Mescidiyle wc leriyle düzenlenip turizme açılsa. Burada uygun alanlara güzel düzenlenmiş şehitlikler oluşturulsa. Buraya gelenlere ziyarete açılsa, buraya ulaşım kolaylaştırılsa, termal otellerimizden buraya düzenli turlar ayarlansa. Buradan düzgün bir organizasyonla rehberler eşliğinde tarihi yerler gezilerek Hıdırlık tepesine geçilse. Buradan Kale’ye kurulacak bir teleferikle Afyon Kalesi turizme açılsa. Kale tepesine yapılacak mini bir tesisle gelenlere Afyon tatları ikram edilse. Kale tepesi yeniden ihtiyaçlara göre düzenlense. Seyir terasları oluşturulsa, buradan aşağı inen insanlar rehberler eşliğinde Yukarıpazar bölgesindeki tarihi evler gezdirilse. Ulu cami ve türbe mevlevi cami devreye sokulsa hazır potansiyeli olanyerler mevlevi camisinde rutin olarak turisler için mini sema gösterileri yapılsa buradaki cami görevlileri eğitilip buralar hakkında gelenleri bilgilendirmeleri sağlansa. Ulu caminin yukarısında bulunan meydan tur otobüsleri için otopark halinde düzenlense, hatta buraya ilaveten eski veterinerlik bahçesi mümkünse o adanın tamamı meydan ve otopak olarak düzenlenerek şehrimize işe yarar bir alan oluşturulsa. Eski kasaplar, Yeni cami etrafı, küçük demirciler ve keçeciler çarşısı Ankara Beypazarı örneğinde olduğu gibi düzenlenip turizm alanı olsa, Arap mescit etrafındaki virane yerler istimlak edilse. Burada tarihi yapılar öne çıkarılsa ve buraya bir otopark kazandırılsa. Belediyemiz ilgili birimleri ile İl Turizm Müdürlüğü buralara gelecek tur otobüslerini karşılasa. Gelenlerin tur organizasyonunu ayarlasa şehrimizin tanıtımını beraber yapsalar. Sosyal medya ağlarında buraların tanımı yapılsa. Frig Vadisi projesi daha da detaylandırılıp buradaki sosyal alanlar ve etkinlikler çeşitlendirilse. Bu bölgenin yolları tekrar düzenlenip Gazlıgöl’de yapılacak iyi bir planlamayla turizme kazandırılsa. Gazlıgöl bina mezarlığından çıkarılıp yaşanabilir konaklama tesislerine çevrilse, sosyal alanlar için saha açılsa. İyi bir ağaçlandırmayla çıplak görüntüsünden kurtarılsa.
Türkiye’de büyük eksikliği duyulan sporcu otelleri teşvik edilse. Buralara uygun sahalar düzenlense. Yine yüzme sporu için standartlara uygun yüzme havuzu yapılsa turizm kuşağı olarak geçen Gecek kaplıcası ile şehir girişine kadar olan bölgede iyi bir ağaçlandırmayla buralara sosyal alanlar oluşturulsa. Termallerimize gereken önem verilse buralara tema parklar gezi alanları olsa. Örnek Yalova termalleri gibi. Hatta bu güzergaha kuralacak hafif raylı bir sistemle etraf gezilecek hale sokulsa kaplıca turizmi çeşitlendirilip termal tedavi merkezleri teşvik edilse. Bu konuda devlet millet işbirliği desteklense.
Norveç ve Hollanda’da örnekleri olan termal huzur evleri için teşvikler sağlansa. Yine dışarıda örneklerini gördüğümüz termal sporcu tedavi merkezleri teşvik edilse buralarda binlerce gencimiz istihdam edilse. İnanın kısa sürede bu şehir bir dünya markası olur.
Sayın devlet büyüklerimiz yöneticilerimiz şehrimizin iş adamları ile bu konuları bir masaya yatırıp dışarıdan gelecekleri beklemeden sonrada pişman olmadan devlet millet işbirliği ile bu memlekete kim ne katarsa hem insanlarımız kazanır, hem memleketimiz hızla gelişir, hem de ülkemiz kazanır.
Tek sorun bu konularda insanlara öncülük yapacak yönetim rant peşinde koşmadan memleketimiz için çalışacak insanların eksikliği.
Yöneticilerimiz periyodik olarak iş adamlarımız ve esnafla iştişare etse inanın bu işlere bir çok hemşerimiz talip olacaktır..
Şehrimizde bütün problemlerin devlet tarafından çözülmesi bekleniyor bu çok yanlış. Yöneticilerimiz şehrimizin sorunlarını ve düşündükleri çözümleri halka daha açık ve net anlatsalar halkı da çözüme ortak etseler sorunlarımız daha kolay çözülecek.
Ümit ederim daha fazla zaman kaybetmeden bir şeyler yapılır.
Daha güzel bir Afyon için selam ve dua ile Allah’a emanet olun.
Çetin BEYPAZAR

Bakmadan Geçme