Vatandaş Diyor Ki Kitap sorunu

Selamün Aleyküm kolay gelsin iyi çalışmalar.Vatandaş diyor ki köşenizi sürekli takip ediyorum. Ben de Afyon'da ve diğer illerde aynı olduğunu düşündüğüm bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim.Bilindiği gibi güzel bir uygulama olarak düşündüğüm devlet tarafında öğrencilere bedava kitap dağıtımı hizmeti başlatılmıştır. Ama ne yazık ki okullarda devletin bastırdığı kitaplar yetersiz geliyor ki velilere her ders öğretmeni [&hellip]

Selamün Aleyküm kolay gelsin iyi çalışmalar.
Vatandaş diyor ki köşenizi sürekli takip ediyorum. Ben de Afyon’da ve diğer illerde aynı olduğunu düşündüğüm bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim.
Bilindiği gibi güzel bir uygulama olarak düşündüğüm devlet tarafında öğrencilere bedava kitap dağıtımı hizmeti başlatılmıştır. Ama ne yazık ki okullarda devletin bastırdığı kitaplar yetersiz geliyor ki velilere her ders öğretmeni tarafından ayrı ayrı ek kitap aldırıyorlar. Ve ne hikmetse kırtasiye ismi ve yayın evi ismi verilerek alınan bu ek kitaplar her yerde bulunmuyor sadece ismi önceden belirlenen o kırtasiyede bulunuyor.
Ek Kitabı almaya gittiğinizde ilginç olan kırtasiyenin seçere tutup hangi okuldan geldiğinizi sormasıdır. Acaba bu yöntemle kimsenin günahına almak istemiyorum ama insanın aklına öğretmenlerin veya okulun bu işten komisyon mu aldığını gibi cevaplar geliyor. Kimsenin günahını almak istemem ama görünen köy de kılavuz istemez gibi ata sözleri geliyor insanın aklına, 5 ek kitaba sadece 150 Tl verdim.
Bir de işin başka bir boyutu öğrenci hem devletin bedava verdiği kitabı ve hem de öğretmenlerin velilere para ile satın aldırdıkları ek kitabını okula götürmek zorunda kalıyor. Çantanın ağırlığını siz düşünün artık.
Milli Eğitim bu işe bir el atması lazım ya da devlet bedava kitap dağıtımını durdursun hiç olmazsa devletin parası boşuna gitmesin. Vatandaşın eğitim adı altında soyulmasına engel olsun . (Vatandaş S.D.)

Bakmadan Geçme