Vatandaş diyor ki Biraz bekleyemez miydiniz?

  26 Ağustos Tabiat Parkı’nda kesilen ağaçlar doğal yaşama büyük zarar verdi. Yabani kuşların ölümüne sebep olan ağaç kesimleri için neden bu kadar acele edildi?İsmi “Doğa Koruma ve Milli Parklar” olan bir devlet kurumuna ait 26 Ağustos Tabiat Parkı'nda zamansız kesilen kavak ağaçları nedeniyle, buralarda yuvalanan Ekin Kargası, Saksağan ve Balaban yavruları ile ağaçların düştüğü [&hellip]

26 Ağustos Tabiat Parkı’nda kesilen ağaçlar doğal yaşama büyük zarar verdi. Yabani kuşların ölümüne sebep olan ağaç kesimleri için neden bu kadar acele edildi?
İsmi “Doğa Koruma ve Milli Parklar” olan bir devlet kurumuna ait 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda zamansız kesilen kavak ağaçları nedeniyle, buralarda yuvalanan Ekin Kargası, Saksağan ve Balaban yavruları ile ağaçların düştüğü yerlerde yuvalanan kirpi ve yavrularının katliam derecesinde ölümlerine sebebiyet verilmiştir.
Doğayı korumak amaçı olan bir kurum doğal yaşam alanı olan bu yerde böyle bir katliama sebep oluyorsa diğer yerleri nasıl görev yapacak? Duyduk ki ağaçlar çevreye polen yaydığı için kesilmiş. Ağaçlar zamanı geldiyse, çevreye zararlıysa kesilebilir. Ama bu işin doğal hayatın hareketli olduğu, kuşların bu bölgede olduğu zamanda yapılması şart mıdır? O kadar zaman beklenmiş, şunun şurasında bir kaç hafta daha beklenemez miydi? Bu kuşlar buradan göçe başladıklarında bu iş yapılsa daha iyi olmaz mıydı? Kuşların göç zamanını, göç güzergahını bilmeyenler işin başındaysa vahim bir durum söz konusu. Ağaç kesmenin sebep olduğu katliam bunlar bilinerek yapılıyorsa daha vahim bir durum söz konusu. Başta Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere tüm ilgilileri bu konunun takipçisi olmaya davet ediyoruz.            (Doğa sevdalıları)

Bakmadan Geçme