'Vatandaş değişim istiyor'

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, saha çalışmalarında Afyonkarahisar’da değişime yönelik ciddi bir talep ile karşılaştığını söyleyerek, '14 Mayıs’ta vatandaşın değişim iradesini sandığa yansıyacak' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, Kocatepe TV'de gazeteci Burak Aydın'ın canlı yayın konuğu oldu. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan 13. [&hellip]

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, saha çalışmalarında Afyonkarahisar’da değişime yönelik ciddi bir talep ile karşılaştığını söyleyerek, “14 Mayıs’ta vatandaşın değişim iradesini sandığa yansıyacak” dedi.

Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yüksek Mimar Anıl Halis Akar, Kocatepe TV’de gazeteci Burak Aydın’ın canlı yayın konuğu oldu. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ilişkin yürütülen çalışmalarını aktaran Akar, iktidarlarında gerçekleştirecekleri vaatleri anlattı.

“AFYONKARAHİSAR DEĞİŞİM İSTİYOR”

Akar, “Özellikle Afyonkarahisar’da da değişime yönelik ciddi bir talep söz konusu. İnşallah 14 Mayıs’taki seçimlerde vatandaşın değişim iradesini sandığa yansıtıp el birliğiyle memleketi huzura, refaha kavuşturacağımıza inanıyorum. Yola çıktığı ilk günden beri hak, hukuk ve adalet vurgusuyla yola çıktık ve biz bir Millet İttifakı’mızı bileşenlerini kurduk. 6 siyasi parti olarak. ‘Birleşe birleşe kazanacağız.’ diyerek bir yola çıktık. Memleketin sorunlarını saymakla bitmez. Ben artık umudu konuşmak niyetindeyim ben. Seçime son saatlerkalmışken. Ekonomik olarak vatandaşımızın çok ciddi sorunları var memlekette. Yani adalet sistemi yönünden çok ciddi sorunlarımız var. Gençlerimizin umutları bitmiş vaziyette. Emeklilerimiz perişan olmuş. Çiftçimiz ezilmiştarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın bin bir dertleri, sorunları var. Bizim bunlara yönelik milli mutabakat metninde de yer alan reel, bilimsel olarak toplumu ferahlatacak. Hemen hayata geçecek ve ilk yüz günde ekonomik kalkınmayı sağlayacağımız, adaleti sağlayacağımız bu memlekete huzuru, bereketi sağlayacağımız politikalar üzerinden bir çalışma yürüttük. Bu mutabakat metni seçim kararı alındıktan sonra oluşmuş bir durum değil. Biz seçimlere yönelik hazırlıklarımızı, bu masa kurulduktan sonra Millet İttifakı’mıza yönelik gerçekleştirdik. Bu bileşenlerin içerisinde de sadece siyasi partinin kadroları yok. Akademisyenler, bilim insanları,  işin uzmanları, iş adamları, ticaret sahipleri, mimarlar, mühendislerve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte hazırlanan bir metin bu. Yaklaşık bunun çalışması bir yıl öncesinden başlamıştı.” diye konuştu.

“LİYAKATLİ VE DOĞRU POLİTİKALARLA SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Memleketin sorunlarına yıllardır aşina olduklarını söyleyen Akar, “İktidarımızda gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızı elimizden geldiğince dilimizden döndüğünce toplumumuza, vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Bunlara yönelik de vatandaşlarımızın çok önemli bir teveccühüyle karşı karşıyayız. Çünkü insanların canı hakikaten yanmış vaziyette. Özellikle ekonomikolarak getirttiğimiz esnaflar da bin bir sorunlarla karşılaştık. Yani esnafımızın canı yanmış. Bugün bir malını satıyor. Ertesi gün aynı fiyat olacağından emin değil. Ekonomik olarak bir memlekette istikrarsız söz konusuçiftçimiz perişan olmuş. Özellikle çiftçilerimize yönelik mazotta KDV ve ÖTV sistemini kaldırıyoruz. Yani doğal olarak mazotu yarı yarıya indirgemiş oluyoruz. Özellikle tarımda biz Afyonkarahisar tarım kentiköylerimizi kalkındırmaya yönelik her köyümüzde, beldemizde bir ziraat mühendisi ve bir veteriner hekim hemen 14 Mayıs’tan sonra görevlendirilecek ve artık köyde yaşayan vatandaşlarımız, beldede yaşayan vatandaşlarımız bu veteriner hekimiçin ilçe tarıma, il tarıma gitmekle uğraşmayacaklar. O köyde kalkınacak. Direkt orada bilimsel veriler üzerinde hekimlerine, ziraat mühendislerine danışarak güçlü bir şekilde. Kapanan belediyeleri de tekrar açacağız ve o belediyelerde aracılığıyla vatandaşımıza hak ettiği hizmeti kamu aracılığıyla yeniden kavuşturacağız. Deprem gerçeğiyle karşı karşıyayız. Geçtiğimizyılbaşında işte şubat ayında ülkece çok on bir ilimizde şiddetli bir depremle sarsıldık. Buna yönelik hazırlıklarımızı sağlamamız lazım. Şimdi kentsel dönüşüm bizim sorunumuz mesela. Mısri Mahallesi’nde olsun etrafında olsun. Buna yönelik öncelikle toplumun bir görüşü alınmalı. Daha sonra STK’la, yerel yönetimlerle, mesleki insanların, akademisyenlerin görüşünü alarak planlar yapılacak ve o planlar sayesinde yerinde dönüşümü sağlayacağız. Biz kentsel bizim iktidarımızdaki kentsel dönüşüm ruhsal dönüşüm olmayacak. Yeşil alanların olduğu, kimseyi peşkeş çekilmeyen, trafik sorununu çözen, işte yeraltı zenginliklerimizi daha da fazla arttıranyani Allah’ın verdiği bir nimet bize jeotermal enerjive buna yönelik belli başlı mahallelerimiz hala daha ısınma sorununu halledemiyor. AFJET’te de öyle. Değerlerimizi yeterince kullanamıyoruz. Hani belli bir mahalle içerisinde kısır döngü içerisinde sağlanıyor ama diğer mahallelerimizde Afyon’un tüm mahallelerinde bunu kullanamıyoruz. İktidarımızda doğru politikalar ile şehrimizin tüm sorunlarını çözeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

“İKTİDARIMIZDA SÖZLÜ MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”

Gençlerimizin çok büyük sorunları olduğunu belirten Akar, “Gençler hayal kuramamaktan şikâyetçi. Gelecek kaygıları söz konusu, lise eğitimi almış ya da liseyi tamamlamış, üniversiteye hazırlanan genç kardeşlerimizBüyükşehirde bir üniversite kazandığında geçim dertlerinden mustarip. Zaten emeklinin durumu ortada çok ciddi sıkıntılar var memlekette. Bu memleketin bir dakika dahi kaybetmeye zamanı, takati yok. Bu seçimi hemen ilk turda bitip hemen 15 Mayıs’tan sonra bizim icraatlarımız hayata geçin. Gençlerimizin öncelikle bu yurt sorunlarını çözeceğiz. Şimdi biz bunu İstanbul’daki büyükşehir belediye başkanlarımızın, belediye başkanımızın projesiyle yavaş yavaş hayata geçirdik. Bunu tüm Türkiye’ye yayacağız. Yani artık gençlerimiz, üniversite kazandıklarında, tarikat, cemaat yurtlarına muhtaç olmayacaklar. En büyük problem işsizlik, gençlerimiz belli üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra iş bulamamaktan yakınıyor. Devlet kadrolarında yer bulabilmek için mutlaka Ankara’da bir dayının teyzenin olması gerekiyor. KPSS’den doksan puan alan bir kardeşimizin yerine yetmiş beş puan alan, seksen puan alan bir vatandaşımız o kardeşimizin hakkına gelerek atanabiliyor. CHP’nin iktidarında sözlü mülakatı kaldıracağız. Gençlerimizi liyakatli kadrolara emanet ederek onları bizim gençler bizim umudumuz. Onları hak ettiği yerlere taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

!BÜYÜK TERÖR EKONOMİ”

Akar, “Altta gizli bir öyle bir şey olabilir mi? Bizim hiçbir şekilde milletimizden gizlimiz saklımız yok. Biz altı tane parti olarak Millet İttifakı bileşeni oluşturduk. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi olarak. Bunların dışında biz herkesin oyuna talibiz. Şimdi AK Partili de bize oy veriyorsa niye oy veriyorsun kardeşim? Deme lüksümüz yok. HDP’li de oy veriyorsaniye oy veriyorsun deme lüksümüz yok. YRP de oy veriyorsa niye oy veriyorsun deme lüksümüz yok. Ama bizim şu anda yapılmak istenilen algı operasyonlarına vatandaşımız da inanın artık itibar etmiyor. Çünkü en büyük terör ekonomik terör. CHP’si devleti kuran partidir. Şehit kanlarıyla kurulmuş bir partidir. CHP’nin terörle, teröristlerle ne işi olur, ne de aynı masada oturur. Bunu net olarak ifade edelim.” dedi. >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme