• Haberler
  • Genel
  • Vatandaş, Başkan'la randevu almadan görüşecek

Vatandaş, Başkan'la randevu almadan görüşecek

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Adnan Şenel, projelerini tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. Şenel'in birinci projesi, 'Randevusuz Başkan'. Bu projeyle her Afyonkarahisarlı, Belediye Başkanı'na istediği şekilde ulaşabilecek Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Adnan Şenel, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nde basın toplantısı düzenleyerek projelerini tanıttı. Şenel, 'Teknoloji gelişti. Herkes istediği zaman, istediği saat Belediye Başkanı'na [&hellip]

Vatandaş, Başkan’la randevu almadan görüşecek

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Adnan Şenel, projelerini tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. Şenel’in birinci projesi, “Randevusuz Başkan”. Bu projeyle her Afyonkarahisarlı, Belediye Başkanı’na istediği şekilde ulaşabilecek

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Adnan Şenel, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nde basın toplantısı düzenleyerek projelerini tanıttı. Şenel, “Teknoloji gelişti. Herkes istediği zaman, istediği saat Belediye Başkanı’na telefonla, internetle, gerekirse birebir görütşebilecek vatandaşlarımız. Belediye, ayağınıza kadar gelecek. Beyaz Masa, Milli Görüş’ün projesidir. Herkes yanlışları, görüşleri bize iletecek. Halk Meclisleri geri gelecek. Aydın kişilerimizle, köşede duran amcalarımızla birlikte inşallah en güzel icraatlar yapılacak” dedi.
YANLIŞI SÖYLEMEYENE HAKKIMIZ HELAL DEĞİL
Yanlışı gören vatandaşların kendisini eleştirmesi için teşvik edeceğini söyleyen Şenel, “Se-De projemiz var. Burada Seçilen İnsanı Denetle mesajı veriyoruz. Halkımız seçtiği insanı denetleyebilecek. Bizim yanlışı görüp yanlışımızı söylemeyene hakkımızı helal etmeyiz. Yanlış yaparsak, tüm hemşehrilerimiz bize bunu söyleyebilir. Çağrı merkezleri 7/24 saat açık olacak. Halkımızın sorunlarına anında cevap bulacağız. Huzurlu kentler için nabız yoklaması yapacağız” ifadelerini kullandı.
ÇEVRE TEMİZLİK
VERGİSİNDE İNDİRİM
Su faturalarında indirime gideceklerini, AFJET’li ilgili de projelerinin olduğunu kaydeden Şenel, “Su faturalarında yüzde 50 indirim yapacağız. 63 yaşını geçmiş yaşlı hemşehrilerimizin yüzde 70 su parasında indirim yapacağız. AFJET aboneliği şu anda yüksek. Birim fiyatını düşüreceğiz. AFJET, sadece Dervişpaşa ve Dumlupınar’da olması yeterli değil., Bütün mahallelere AFJET vermeye gayret göstereceğiz. Esnaf giderleri azaltılacak. Emlak vergileri komşu illere göre çok yüksek. Bunları inşallah düşüreceğiz. Çevre temizlik vergisinde de indirim uygulanacak. Halk ekmekleri de ucuz satılacak. Burada vardı ama özelleştirdiler. Fakir fukara kardeşlerimiz halk ekmeklerinden faydalanacak. Hiçbir nedenden halkımızdan zorla bağış alınmayacak. Engellilere indirim ve muafiyet bileti vereceğiz” şeklinde konuştu.
İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK
Afyonkarahisar’ın imar ve ulaşım sorunlarını çözmek için de hazırlık yaptıklarını anlatan Adnan Şenel, toplu ulaşım ve yeni imar düzenlemeleri ile halkın sıkıntılarını çözeceklerini belirtti. Şenel, “İmar planında Deprem Riski Haritası çıkarılacak. Toplu konut ve uydukentler oluşturulacak. Bahçeli evler inşa edeceğiz. İmarda ada planlaması yapacağız. Bir yerde 2 kat, arkası 4 kat. Aynı bölgede farklı kat izinleri var. Bu uygulamaya son vereceğiz. Gittiğimiz bölgelerde bu sıkıntılar çok. İmar konusunu mühendis kardeşlerimizle bu tespit çalışmalarımızı yapacağız” dedi.
HAFİF RAYLI
SİSTEM GELECEK
Afyonkarahisar halkının tramvay istediğine dikkat çeken Şenel, “Tramvay, hafif raylı sistem yapacağız. Biz bunu açıkladık, diğer partiler sonra açıkladı. Halkımızın daha rahat seyahat etmeleri için nostaljik olacak. Şuhut Kavşağı’ndan Özdilek bölgesine kadar sağ taraftan bu hat devam edecek. Termal bölgemiz için de tramvay kurulacak. Toplu taşıma araçlarının kullanımı özendirilecek. Toplu taşımayı kullanırlarsa halkımız da rahat eder” ifadelerini kullandı.
KÂR AMACI GÜTMEYEN
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Otopark kullanımını da teşvik edeceklerini anlatan Şenel, “Otoparklarımız atıl durumda. İnşallah buralara teşvik yapacağız. Sıkıntıyı ortadan kaldıracağız. TOKİ’den bazı yerleri alıp halkımızın hizmetine sunacağız. Afyonumuzda kentsel dönüşümde gelecek ve menfaatler düşünülecek. Kâr amaçlı değil, maliyetine, müteahhidini seçebileceğin bir dönüşüm uygulayacağız. Karahisarî Meydan Projesi’ni uygulayacağız. Onlar Cumhuriyet diyorlar, biz Karahisarî Meydan Projesi diyeceğiz” dedi.
İKİNCİ ÜNİVERSİTE KURULACAK
Şenel, Afyonkarahisar’ı Milli Görüş anlayışı ile yöneteceklerininin altını çizerek şöyle devam etti:
“Alternatif enerjilerle ilgili çalışmalar yapacağız. Sıcak suyumuz var, sıcak suyun buharından enerji üreteceğiz. Bedesten Restorasyonu gerçekleştirilecek. Kale ve Hıdırlık için teleferik projesi oluşturacağız. Şehrimize yakışır dev şehir parkı, tematik parklar, meyve dalından yeme parkı oluşturacağız. İşsizlik Fuarı açacağız. İş arayanlarla iş verenleri burada buluşturacağız. Afkart projemiz var. İsteyen istediği marketten alışveriş yapabilecek. İmkanlarımız dahilinde para ödeyeceğiz, bu parayı marketlerde ve giyim eşyasında kullanabilecekler. Nikahı ve fotoğraf çekimini ücretsiz yapacağız. Semt pazarlarını özendireceğiz. İkinci Üniversite kurulması istiyoruz. Eğitime önem vereceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

KAN BANKASI
KURULACAK
Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Adnan Şenel, Kan Bankası kurmak istediklerini söyledi. Şenel, “Kan Bankası kuracağız. Bunu sadece Kızılay’dan bekliyoruz. Biz Belediye olarak da kan merkezi açacağız. Acilen bir ihtiyaç olduğunda tedarik edebileceğiz. Biz bunu parti içinde uyguladık, Afyonkarahisar’da da uygulayabileceğiz” dedi.

İLK İCRAAT
Adnan Şenel, son günlerde kamuoyunun gündemini işgal eden yolsuzluk ve rüşvet konularına da gönderme yaparak “İlk icraatım şu olacak. ‘Rüşvet alan da veren de mel’un dur’ yazılı tabelayı Belediye binasının girişine asacağız” diye konuştu.

Bakmadan Geçme