• Haberler
  • Siyaset
  • 'Vatandaş Afyonkarahisar'ın hedefinin büyümesini istiyor'

'Vatandaş Afyonkarahisar'ın hedefinin büyümesini istiyor'

Saadet Partisi İl STK ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret etti. Saadet Partisi Yatırım ve Kalkınma Başkanı Hamza Gümüşkanat, STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Erhan Akpınar ile Mahalli İdareler Başkanı İlyas Dikici Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan ile Afyonkarahisar İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sinan Millik'i ziyaret ettiler.Mesleki konularda değerlendirmelerde [&hellip]

Saadet Partisi İl STK ve Halkla İlişkiler Başkanlığı Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret etti. Saadet Partisi Yatırım ve Kalkınma Başkanı Hamza Gümüşkanat, STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Erhan Akpınar ile Mahalli İdareler Başkanı İlyas Dikici Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı Süleyman Bircan ile Afyonkarahisar İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sinan Millik’i ziyaret ettiler.
Mesleki konularda değerlendirmelerde ve görüş alışverişinde bulunulan ziyaretlerde konuşan Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı İlyas Dikici, “İşi bilenlerin, ehliyet ve liyakat sahibi olanların meselenin başında olması bizim inanç değerlerimizin ötesinde evrensel bir değerdir.  Türkiye’de uzun dönemdir uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar sonucu yatırım, üretim ve sanayileşmeden uzaklaşılması, mühendislerin eğitim sürecini, üretim sürecindeki konumlarını, çalışma koşullarını, çalışma alanlarını, mesleki beklentilerini olumsuz yönde etkilemiştir. Bu süreçte gerek kamu gerek özel sektörde birçok mühendis, aldıkları eğitime uymayan koşullarda çalışmak zorunda kalarak meslek alanlarından uzaklaşmaktadırlar. İnşaat sektörü kontrolsüz bir gelişme durumundadır devletin bir an önce yapılaşma ve müteahhitlik üzerine düzenleme yapması gerekmektedir.” dedi.
Dikici, vatandaşların artık Afyonkarahisar’ın hedeflerinin büyümesini istediklerini belirterek, “Afyonkarahisarlılar iş sahalarının ve üretimin çoğalmasıyla gurur duyulacak bir şehir istediklerini ifade ediyorlar. Bütün sosyal ve teknik altyapısıyla, yatırımlarıyla, kimliğiyle, heyecanlığıyla sadece kuru bir fiziki planlamanın ötesinde; Afyonkarahisar’ın sosyal hayatını, geleneklerini, heyecanlarını, istek ve arzularını o plana taşıyacak yeni bir planlama anlayışıyla yeni bir heyecan gelmesi isteniyor bunu da ancak Saadet Partisi ve inançlı kadroları yapar.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme