• Haberler
  • Genel
  • Vatana hizmet engel tanımaz – Kocatepe Gazetesi

Vatana hizmet engel tanımaz – Kocatepe Gazetesi

İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen törende engelli vatandaşlar, bir günlük temsili askerlik yaparak vatani görevlerini yerine getirmenin hazzını yaşadı. İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, engellilerin de diğer vatan evlatları gibi şehit kanları ile süslenmiş albayrak ve silah üstüne ellerini koyarak ant içtiklerini, onlarında gerektiğinde vatan uğruna canlarını severek vereceklerini söyledi Andın teminatı şeref [&hellip]

Vatana hizmet engel tanımaz

İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen törende engelli vatandaşlar, bir günlük temsili askerlik yaparak vatani görevlerini yerine getirmenin hazzını yaşadı. İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, engellilerin de diğer vatan evlatları gibi şehit kanları ile süslenmiş albayrak ve silah üstüne ellerini koyarak ant içtiklerini, onlarında gerektiğinde vatan uğruna canlarını severek vereceklerini söyledi

Andın teminatı şeref
Bir günlük temsili askerlik görevinin yerine getirildiği törende engelli askerler aileleriyle birlikte asker üniforması giyebilmenin mutluluğunu yaşadı. Engelliler öncelikle kışlada sivil kıyafetlerini asker üniforması ile değiştirdiler. Engelli askerler birliği gezdikten sonra yemin etmek üzere tören alanına götürüldüler. Törende konuşan İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım; “Şanlı bayrağımızın gölgesinde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda, bir eli silahta, bir eli silah arkadaşının belinde, coşku ve heyecanla ant içtiniz. Sizler temsili askerlik uygulaması ile silâhaltına alınan engelli vatandaşımızın ant içmelerine tanık olduk. Bu vatan uğruna gerektiğinde canınızı seve seve feda edeceğinizi bizlere gösterdiniz.” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 37’inci maddesine göre, silahlı kuvvetlere katılan her askerin ant içeceğini söyleyen İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım; “Askerlik andı, askerin mesleğine yürekten bağlanışıdır. Teminatı şeref, bedeli de gerektiğinde uğruna ölmektir. Silah arkadaşlığı; erinden generaline tüm silahlı kuvvetler mensuplarının birbirlerine olan gönülden bağlılığı ile üzüntülerini, sevinçlerini, son yudumuna kadar suyunu ve hatta ölümü paylaşmalarını ifade eder. Türk’ün maneviyatında ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı vardır. Bu değerler ışığı altında askerlik hizmeti, bir vatan borcudur.” diye konuştu.
Özel ve güzel bir gün yaşandı
Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan ordunun, yüce milletin sarsılmaz güvencesi olma uğrunda yemin ettiğinin altını çizen İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım; “Temsili askerlik uygulaması ile silah altına alınan sevgili evlatlarım; Türk kültüründe çok önemli bir yeri olan askerlik, gururla yaptığımız, şanlı ve şerefli bir görevdir. Sizler bu kutsal görevi fiziki olarak bütünüyle yerine getiremediniz, ama her an kalplerinizde bunu hissettiniz. Bunun özlemini duydunuz ve bu sevinci hep yaşamak istediniz. İşte bugünde bu mutlu gönü bizzat yaşayarak onurlandınız.” şeklinde konuştu. İkmal ve Garnizon Komutanlığı olarak, kısa bir süre için de olsa, temsili askerlerin ailelerine bu duyguları yaşatabilmiş olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Tuğgeneral Yıldırım şöyle konuştu: “Askere evladını yollayan her anne ve babanın, hayatında çok az yaşadığı güzel günlerden birini, bugün burada hep birlikte yaşıyoruz. Yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Şunu samimiyetle belirtmek isterim ki; çocuklarınızla ne kadar övünseniz azdır. Son olarak bugünkü hür ve demokratik ortamda yaşamamızı sağlayan şehitlerimize Tanrı’dan rahmet, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”
Tören akabinde terhis belgeleri dağıtıldı
Engelli askerler omuz omuza komutanlarının nezaretinde askerlik yemini etti. Temsili olarak askerlik görevlerini yerine getiren engellilere terhis belgelerini Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Baro Başkanı Av.Turgay Şahin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin verdi. Yemin töreninde devreleri adına konuşmayı Piyade Er Sabri Baş yaptı. Engelli Türk vatandaşları olarak kısa sürede olsa kışla ortamını yaşayarak bu hazzı tatmamın kendilerine büyük mutluluk ve gurur verdiğini kaydeden Baş şunları söyledi: “İnsan hayatta birçok kez yemin eder. Yeminler, anlam ve taşıdıkları değere göre önem kazanırlar, şeref taşırlar. Edilen yeminlerin bedeli bazen hayattır. Bu yemin, bin yıllık tarihimizin yeminidir. Bu yemin, canımızın yeminidir. Bu yemin, bize intikal eden en kutsal varlıktır. Bunun bedelini, gerekirse kanımızın son damlasına kadar vermek, bunun bedelini gerek bu elbiselerimizin altında ve gerekse ömrümüzün sonuna kadar ödemek için yemin ettik. Ettiğimiz yemin, bu kadar önemli ve bu kadar kutsaldır. Tanıklığınız bu kutsiyete layık olacağımızın kanıtıdır. Yeminimiz hepimize ömür boyu şeref olsun.” Engelli askerler omuz omuza komutanlarının nezaretinde askerlik yemini etti. Temsili olarak askerlik görevlerini yerine getiren engellilere terhis belgelerini Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Baro Başkanı Av.Turgay Şahin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin verdi. Törene, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Hava Meydan Komutanı Hava Kurmay Albay Seyfullah Sönmez, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, engellil askerlerin aileleri katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme