• Haberler
  • Genel
  • 'Vatan sevgimizden, edebimizden susuyoruz' – Kocatepe Gazetesi

'Vatan sevgimizden, edebimizden susuyoruz' – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yılmaz, Türkiye üzerinde bir kısım ayrılıkçı zihniyet sahiplerinin kışkırtma hareketine giriştiğini belirterek 'Susuyorsak, vatan sevgimizden' dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, İl Genel Meclisi [&hellip]

“Vatan sevgimizden, edebimizden susuyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yılmaz, Türkiye üzerinde bir kısım ayrılıkçı zihniyet sahiplerinin kışkırtma hareketine giriştiğini belirterek “Susuyorsak, vatan sevgimizden” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, İl Genel Meclisi MHP Grubu Başkanı İsa Çağa ile MHP Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türk, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti.
“Her şeyi takip ediyoruz”
Ziyarette konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz,
“Şehitlerimiz geldikçe yüreklerimiz yanıyor. Bu yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak. Biz her şeyin farkındayız. Her şeyi takip ediyoruz. Susuyorsak edebimizden susuyoruz, vatan sevgimizden susuyoruz. Herkesin ayağını denk alması gerek” dedi.
Birtakım güçler cesaret veriyor
Bir kısım kişilerin ülkede kışkırtmaya dayalı siyaset yürüttüğünün altını çizen Yılmaz, “Türkiye’yi parçalamak isteyenleri de onlara bu cesareti veren güçleri de veriyoruz, iktidar mensuplarını da biliyo-ruz. Bir başbakan yardımcısı, ‘ne isterse-niz vereceğiz’ diyebiliyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin sahipsiz olmadığını bildiren Yılmaz, “İhanet şebekelerine peşkeş çekenler, Türkiye Cumhuriyeti devleti sahipsiz değil. Bu şehit ve gazilerimizin akıttıkları kanın hesabı sorulacak. Bunlara yüz verenlerden de bu millet hesabını sorar” diye konuştu.
Şehit ve gazilere
sahip çıkılmalı
MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk ise Şırnak’ın Uludere mevkiinde kaçakçılık yapılırken öldürülen 34 kişiye verilen 123 biner liralık tazminatı gündeme getirdi. Bu tutumun yanlış olduğunu kaydeden Ertürk, “Uludere’deki kişilerin ölümünden sonra 123 bin liralık bir tazminat ödemeyi düşündü ve kabul etti. Vatan savunması görevini ifa ederken şehit olan erlerimize ise bu kadar tazminat verilmiyor” dedi.
“Vekilimiz, konunun takipçisi olsun”
Başbakanlık’a bağlı Toplu Konut İdaresi’nin şehitler için ev yapması düşüncesini dile getiren Ertürk, “TOKİ şehitler için ev yapabilir. Böyle bir tazminatı kabul etmek mümkün değil. Sayın vekili-miz de bu konunun takipçisi olsun. Şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Kaçakçıya sahip çıkıldığı kadar şehitlerimize ve gazilerimi-ze de sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.
Şehit aileleri üzgün
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise “TOKİ’nin ev yapması güzel bir öneri. Ama konut sorununa kadar daha acil çözülmesi gereken sorunlarımız var. Sosyal statümüz ve verilen haklar konusunda sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. Uludere’de hayatını kaybedenlere devlet tarafından verilen tazminatın şehit ailelerini ve gazileri derinden yaraladığını belirten Kumartaşlı, bu konuda sersenişte bulunan şehit annelerinin bulunduğuna dikkat çekti. (Kocatepe)

MHP heyeti ziyaret turunda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili ve beraberindekiler İGM Başkanı Salih Sel ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy’u ziyaret ettiler

MHP heyeti ilk ziyaretini İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’e gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, İl Genel Meclisi’nin son günlerdeki gündemi ve çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. MHP heyeti daha sonra Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında ilde yaşanan eğitim sıkıntıları başta olmak üzere birçok konu gündeme geldi. Kamu- Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy özellikle şehrin eğitim alanındaki sıkıntılarının gün geçtikçe arttığını son atamalar da şehir için öğretmen ataması gerçekleşmediğini, bunun sonucunda okullarda sınıf mevcutlarının çok yüksek olduğunu belirtti. Özsoy, ikili eğitim öğretim yapan okulların bulunduğunu kaydetti.
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise ilin bütün sorunları ile yakından ilgilendiğini eğitimdeki sorunları da meclis gündemine taşıdığını söyleyerek öğretmen açığından derslik açığına kadar birçok konuyu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi halinde sorduğunu ifade etti. Yılmaz, önergesine henüz cevap verilmediğini söyledi. Karşılıklı görüş alışverişi yapılarak ziyaretler tamamlandı. Ziyaretlerde; MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, MHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türk, İGM MHP Grup Başkanı İsa Çağa hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme