• Haberler
  • Genel
  • Vatan Şairi Namık Kemal'in Annesinin Kabri Temizlendi

Vatan Şairi Namık Kemal'in Annesinin Kabri Temizlendi

Afyonkarahisar Belediyesi, şehrin tarihine damga vuran önemli şahsiyetlerin mezarlarını restore etme çalışmalarına devam ediyor.

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Ali Çetinkaya’nın Kocatepe Mezarlığındaki kabri, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın talimatlarıyla bakımdan geçirilmişti.

Şimdi ise Vatan Şairi Namık Kemal’in annesi Fatma Zehra Hanım’ın mezarı da Belediye ekiplerimiz tarafından bakıma alındı.

Vatan Şairi Namık Kemal'in Annesinin Kabri Temizlendi

Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıktıklarını vurgulayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Geçtiğimiz aylarda Ali Çetinkaya’nın yıllardır ihmal edilen mezarını restore etmiştik. Şimdi de Vatan Şairimiz Namık Kemal’in annesi Fatma Zehra Hanım’ın mezarını ekiplerimizle temizledik ve bakımını gerçekleştirdik. Bu çalışmalarla hem şehrimizin geçmişine olan vefa borcumuzu ödüyor; hem de geleceğe sağlam bir miras bırakıyoruz" dedi.

Vatan Şairi Namık Kemal'in Annesinin Kabri Temizlendi

Fikirleri ile Cumhuriyetimizin kurmay kadrosunu etkileyen Vatan Şairi Namık Kemal’in annesi Fatma Zehra Hanım’a gereken önemin verileceğine dikkat çeken Köksal, “Namık Kemal’in fikirleriyle beslenen ve Cumhuriyet’in temel değerlerine inanan bir millet olarak, onun hatırasına sahip çıkmak bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Vatan Şairi Namık Kemal'in Annesinin Kabri Temizlendi

Köksal, Ali Çetinkaya’nın mezarında yapılan çalışmalardan da bahsederek, mezarın yıllar süren ihmalin ardından bakım gördüğünü ve merhum Çetinkaya’nın mezar taşına, Muharip Gazi unvanının eklenmesi gibi önemli bir adım atıldığını hatırlattı. Köksal, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Ali Çetinkaya ve Milli Mücadele kahramanlarını daima rahmet ve minnetle andıklarını vurguladı.

Bakmadan Geçme