• Haberler
  • Genel
  • “Varlığımız, vatanın varlığına armağan olsun”

“Varlığımız, vatanın varlığına armağan olsun”

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okullarda kaldırılacağına ilişkin girişimlere tepki gösterdi. PTT önünde bir açıklama yapan TGB’liler, basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe’yi okudu. Basın açıklamasında bir TGB üyesinin “Ey Sistem Gençliği” sözleri ile başlayan bir metni okuması da dikkat çekti Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere [&hellip]

"Varlığımız, vatanın varlığına armağan olsun"

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okullarda kaldırılacağına ilişkin girişimlere tepki gösterdi. PTT önünde bir açıklama yapan TGB’liler, basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan Gençliğe Hitabe’yi okudu. Basın açıklamasında bir TGB üyesinin “Ey Sistem Gençliği” sözleri ile başlayan bir metni okuması da dikkat çekti

Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere nasihati olarak kabul edilen Gençliğe Hitabe’nin okullardan kaldırılması girişimlerini protesto etti. Bankalar Caddesi’nde bulunan PTT önünde bir basın açıklaması yapan TGB’liler, Gençliğe Hitabe’nin kaldırılması girişimleri ile milli bayramların kutlanmamaya başlanmasını Cumhuriyet’le hesaplaşma olarak nitelediler. TGB İl Sekreteri Tuğba Ünver, “Kemalist Devrim’in sembolleri bilinçli ve prog-ramlı bir şekilde unutturulmak istenmektedir. Bugün geldiğimiz süreç, karşıdevrim sürecidir. AKP iktidarı, milli değerlerimizi ortadan kaldırarak Cumhuriyet adına Mustafa Kemal adına ne varsa yok etmek istemektedir” dedi.
Gençliğe Hitabe
yol gösteriyor
Ünver, “Bundan 98 yıl önce emperyalizm topye-kün bu topraklara yüklenmiş ve iktidara sahip olan işbirlikçiler kendi çıkarları için vatanın yok olmasına ortak olmuşlardır. Atatürk nasıl o zaman istanbul hükümeti tarafından illegal kabul edilip hakkında idam kararı çıkartılmışsa bugün de aynı şekilde iktidar da bulunanlar tarafından illegal ilan edilmektedir” ifadelerini kullandı.Türk Gençliği’nin Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve milli değerlere bağlı olduğunu hatırlatan Ünver, “Varlığımızı Gençliğe Hitabe’den aldığımız bilinçle vatanın varlığına emanet ediyoruz” diye konuştu.
Hep birlikte okudular
Ünver, “Şimdi Gençliğe Hitabe’yi tek bir ağızdan okuyoruz” dedikten sonra, önünde AKP yazan TGB üyesi Dilara Gündoğdu, “Bir dakika. Biz Gençliğe Hitabe’yi kaldırmıyoruz, sadece küçük değişiklikler yaptık” diyerek “Ey Sistem Gençliği” sözleri ile başlayan bir hitabe okudu. TGB’liler, bu hitabeden sonra Atatürk tarafından kaleme alınan Gençliğe Hitabe’yi birlikte seslendirdi. Basın açıklamasında “Titre AKP, Türk Gençliği geliyor”, “Gençlik birliğe, tam bağımsız Türkiye”, “Atatürk Gençleri görev başında” sloganları atıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme