Varlığımız 'Devletimize' milyon kere feda olsun!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, ülkücü ve milliyetçi camianın son durumunu Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırarak anlattı.Burcu Aydın: MHP'nin izlediği politika, çizgisi ve partinize olan ilgi, ülkücü kesimin genel durumu ana hatlarıyla nasıl?Mehmet Karagöz: Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden bugüne izlediği tüm politikalar devletçi ve milliyetçidir. Bazen devletin yararına olanlar oy [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz, ülkücü ve milliyetçi camianın son durumunu Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırarak anlattı.
Burcu Aydın: MHP’nin izlediği politika, çizgisi ve partinize olan ilgi, ülkücü kesimin genel durumu ana hatlarıyla nasıl?
Mehmet Karagöz: Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden bugüne izlediği tüm politikalar devletçi ve milliyetçidir. Bazen devletin yararına olanlar oy olarak partimize zarar verebilecek noktada da olabiliyor. Mesela bizden masaya yumruk vurma gibi beklentiler olabilir. Siyasette masaya vurulmaz müzakere edilir. Asgari müşterekte devletin menfaatleri için bir araya gelinir. MHP tüm siyasi hayatı boyunca devletin ve milletin hayrına olan konularda siyaset yapmıştır. Normalde çok sert bir insan olmasına rağmen rahmetli Başbuğumuz uzlaşma kültürünü oluşturarak bu kültürle hareket etmiştir. CHP’nin birinci parti çıktığı dönemde yeterli oy alamadığı için Meclis Başkanı seçilememişti. Rahmetli Başbuğumuz üç isim önerdi. Üç isimden Cahit Karakaş’ı aday ettiler. O gün birbirimize kurşun sıktığımız CHP’ye MHP olarak destek verdik. Meclis Başkanı seçilip sonrasında hükümet kurularak devlet yönetimi başladı.
Burcu Aydın: Geçmişteki durumdan örnek verdiniz. Bugünkü duruma ilişkin neler söylersiniz? İddia edildiği üzere MHP’nin AK Parti ile uzatmalı flörtü sürüyor mu?
Mehmet Karagöz: Durum bugün de aynı şekildedir. MHP ayrı siyasi partidir. Adalet Kalkınma Partisi ayrı bir siyasi partidir. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi şu anda devleti yöneten hükümetin sahibidir. Dolayısıyla bizim verdiğimiz destek de bir siyasi partiye değil, devleti yöneten hükümete destektir. Bu da dışarıdan ‘Efendim AKP’ye destek veriliyor’ AK Parti ile flört edildiği şeklinde bir algı olabilir. Belki art niyetli olarak böyle düşünülüyor. Veya bizim verdiğimiz desteği çözümleyemediği için böyle düşünenler olabilir.
Burcu Aydın: Kendilerini Türk Milliyetçisi olarak tanımlayıp durumu hazmedemeyenler için düşünceniz nedir?
Mehmet Karagöz: Bunlara şöyle bir bakmak lazımdır. Ben milliyetçiyim diyen ya da ben ülkücüyüm diyenlerin geçmişlerine bakmak lazım. Biz MHP olarak Alparslan Türkeş’in kurduğu bir partiyiz. Alparslan Türkeş’in yazdığı dokuz ışık doktrinini uygulamaya çalışan bir partiyiz. Onun açtığı yolda yürümeye çalışan bir partiyiz. Burası Alparslan Türkeş’in partisi olduğuna göre onun sağ iken izlediği politikaya bir bakmak lazım. O dönemde de Başbuğumuza ‘Yaşlandı bıraksın’ diyenler bugün Başbuğumuzun çizgisini bilmeyenler bugün de aynı şekilde bize muhalefeten laflar söylüyor. Rahmetli Başbuğumuz birebir kurşun sıktığımız, karşılıklı can alıp can verdiğimiz dönemde CHP’ye devletin hayrına destek verdik. Biz de aynı şekilde AKP’li bir hükümete devletin milletin hayrına olan konularda destek veriyoruz.
Burcu Aydın: Hükümete MHP kanadının desteği sürecek mi?
Mehmet Karagöz: Genel Başkanımızın son grup toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İdlip, Suriye ve Irak konularında bilgi sahibi olduğunu bu konularda düzgün hareket ettiğini, böyle devam ettiği sürece hükümetin yanında olduğunu söyledi. Böyle devam ettiği sürece. Zararlı hareket etmeye başladığı zaman değil. Yani bir çözüm süreci yaşanmıştı. O zaman çözüm sürecinin en sert muhalefet edeni bizdik. FETÖ ile alakalı FETÖ henüz FETÖ değilken, Fethullah Gülen cemaatiyken biz bu konuya muhalefet ediyorduk. O partinin içindeki birçok insan bizlere ağza alınmayacak laflar ediyordu. Şimdi ne oldu bizim dediğimiz noktaya gelindi.
Burcu Aydın: Yakın geçmişte ciddi tartışmalar yaşanmadı mı?
Mehmet Karagöz: Bunlar federatif devletle ilgili çalışmalar yaparken Cumhurbaşkanımızın bizzat ağzından duyduğumuz laflardan biri de, ‘Zamanında Lazistan, Kürdistan vardı. Yeniden oluverse ne olur?’ Bakın Allah aşkına anayasanın ilk dört maddesine dokunmayan bir anayasa çıkartıldı. Yani herkese söyledikleri lafları geri aldırdık. ‘Milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım’ diyenler torunlarına Aybüke ismini koyuyorlar. Türkçe’nin yanına Kürtçe eğitim dili getirmeye çalışanlar ‘Arena ne demek. Buna Türkçe isim koymak lazım’ noktasına geldi.
Burcu Aydın: Peki Türk Milliyetçiliği kavramından ne anlamak gerekiyor? Irkçılıkla milliyetçilik ayırımı nasıl yapılır?
Mehmet Karagöz: Milliyetçiliğin temeli milletini sevmektir. Milletine derin bağlarla bağlanmak, milletimizin menfaatleri noktasında hareket etmek, milletimizi korumak, kollamak, yüceltmek, zengin hale getirmektir. Irkçılık denildiğinde konuya Peygamber Efendimiz’den (SAV) girmek lazım. Irkçılık insanlık âleminde ve tüm dinlere göre de Yahudiliği ayırıyorum en büyük suçlardan bir tanesi. Yahudiler çok fazla ırkçı hareket eden insanlardır. Afrika’da da Yahudiler var. Musa’nın soyundan gelmeyenleri onlar kendilerinden saymazlar. Onlar için Museviler çoban diğer insanlar da sürüdür. Onları idare etmek üzere hareket eden bir gruptur. Allah’ın göndermiş olduğu Yahudilik bozulduğu için onlar böyle hareket ediyor. Aslında tüm dinler için ırkçılık en büyük günahlardan bir tanesidir. Hitler mavi gözlü, sarı saçlı, iri yapılı üstün Cermen ırkını üretmeye çalıştı. Türkler’e bakıldığında 1.50 santimetre boyunda olan da var, 2,5 metre olan insanımız da var. Sarışın olanı var esmer olanı var. Biz kimsenin kafa, göz ve vücut yapısına bakarak değerlendirmiyoruz. Elbette biz kafatasçılık, ırkçılık yapmıyoruz. Peygamber Efendimizin (SAV) sözü var, ‘Kişi kavmini sevmekle suçlanamaz’ Din bir seçimdir. Allah-u Teâlâ benim Türk olarak doğmamı murat etmiştir. Bu benim kaderimdir. Allah benim kaderimi Türk iradeden doğmayı nasip etmiştir. Ne mutlu bize. Türk Milleti tarihinde dünyanın en güçlü devleti olduğu dönemlerde dâhil hiçbir zaman ırkçılık yapmamıştır.
Burcu Aydın: Vatan birliği beka kaygısıyla devleti yönetin hükümeti bu noktada destekleme eleştirilerine sizin söyleyecekleriniz var mı?
Mehmet Karagöz: Milliyetçiliğin temeli milletini sevmek, ona hizmet etmektir. MHP’nin ana sloganı; Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve bendir. Eğer ülke elden giderse parti olsa ne olur olmasa ne olur? MHP’nin varlığı da, benim varlığım da, torunumun varlığı da devletimin sonsuza kadar yaşabilmesi için milyon kere feda olsun. Devletimizin varlığını koruyup kollayabilmemiz için partimizden her şeyimizden de feragat ederiz. Bu uğurda gerekirse partimizde varlığımız da batsın. Ama benim devletim ayakta kalsın. Bugün devleti yöneten partiye destek verilmezse eğer destek verilmedi diye devlet zafiyete uğrarsa yarın saldırılar büyüyerek gelirse, MHP birinci parti çıksa ne olur? Devlet gidiyor elden. Devleti yönetenlere destek vermek lazım. Ne zamana kadar seçime kadar. Biz ayrı bir partiyiz. Elbette AK Partinin devamı değiliz. >> Buru AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme