Varank, Sağlık Endüstri Bölgesi'ne destek verdi

Termal turizmin başkenti olan Afyonkarahisar, sağlık turizmi için önemli bir adım attı. İl Protokolü'nün bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyareti son derece olumlu bir havada gerçekleşti   Afyonkarahisar’ın en önemli projesi olan ve 'asrın projesi' olarak nitelendirilen Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi için Afyon heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. [&hellip]

Termal turizmin başkenti olan Afyonkarahisar, sağlık turizmi için önemli bir adım attı. İl Protokolü’nün bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyareti son derece olumlu bir havada gerçekleşti

Afyonkarahisar’ın en önemli projesi olan ve “asrın projesi” olarak nitelendirilen Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi için Afyon heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.
YOĞUN KATILIM OLDU
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun başkanlık ettiği heyette Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Av. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol yer aldı.
BAKAN VARANK’A SUNUM YAPILDI
Ziyarette Bakan Mustafa Varank’a Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi hakkında ayrıntılı sunum yapıldı. Bakan Varank, projenin çok önemli olduğunu vurgulayarak destek verdi. Böylece Afyonkarahisar’ın ufkunu açacak bu projede önemli bir adım atılmış oldu.
YAKLAŞIK İKİ
YILDIR ÇALIŞILIYOR
Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi için Afyonkarahisar’daki kurumlar, yaklaşık 2 yıldan bu yana birlikte çalışıyor. Bu çerçevede Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisleri’nden Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi’nin kurucu şirketine ortak olunması doğrultusunda kararlar çıktı. Ayrıca Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurucu şirkette ortak olacağı belirtiliyor.
GEÇEN YIL İKİ ÖNEMLİ ZİYARET
2020 yılı içinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ve Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez, makamlarında ziyaret edilerek konu hakkında destek talep edilmişti. Geçen yıl ATSO tarafından düzenlenen “Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni”nde de ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi gündeme getirilmiş, törene katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da “Sağlık Endüstri Bölgesi, Afyon’a yakışır” diyerek desteğini beyan etmişti.
750 BİN METREKARELİK ALAN
Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi’nin 750 bin metrekarelik alanda kurulması, bu devasa alanın içinde oteller, fizik tedavi merkezleri, wellness, SPA, yaşlı bakım evleri, Ar-Ge merkezi ve üretim yapabilecek tesislerin bulunması öngörülüyor.
>> Burak AYDIN’ın Araştırma Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme