• Haberler
  • Genel
  • Vanaları tamamen kısmak, komşu hakkına giriyor

Vanaları tamamen kısmak, komşu hakkına giriyor

Jeotermal enerjiyle konut ısınmasını sağlayan Afyon Jeotermal A.Ş., vatandaşları vanaların tamamen kapatılmaması hakkında uyardı. AFJET abonelerine dağıtılan tek sayfalık uyarı metninde vanaların tamamen kapatılmasıyla, vanası açık abonelere yük bindiğini, bunun dinen komşuluk hakkı sınırlarını ihlal olduğu vurgulandı Afyonkarahisar’daki vatandaşların konut ve işyerlerini abonelik karşılığında jeotermal enerji ile ısıtan Afyon Jeotermal A.Ş., radyatörlerdeki vanaların tamamen kapanmaması [&hellip]

Vanaları tamamen kısmak, komşu hakkına giriyor

Jeotermal enerjiyle konut ısınmasını sağlayan Afyon Jeotermal A.Ş., vatandaşları vanaların tamamen kapatılmaması hakkında uyardı. AFJET abonelerine dağıtılan tek sayfalık uyarı metninde vanaların tamamen kapatılmasıyla, vanası açık abonelere yük bindiğini, bunun dinen komşuluk hakkı sınırlarını ihlal olduğu vurgulandı

Afyonkarahisar’daki vatandaşların konut ve işyerlerini abonelik karşılığında jeotermal enerji ile ısıtan Afyon Jeotermal A.Ş., radyatörlerdeki vanaların tamamen kapanmaması konusunda uyarı metni dağıttı. Uyarı metninde “Geçen yıl gözlenen bazı uygulamalarda abonelerimizin radyatör giriş ve çıkış vanalarını tamamen kapatarak radyatörlere sıfır yazdırdıkları gözlemlenmiştir. Bu durumda binanın bütün gideri, sadece vanası açık olan daireye yüklenmektedir” denildi.
BU UYARI DİKKATE
ALINMALI
Abonelerin düşük fatura beklentisi içine girerken komşuluk hakkını da gözetmesi gerektiği vurgulanan metinde “Böyle bir uygulama hem dinimize göre komşu hakkı, hem de yasal olarak suçtur. Bu yıl bu tür uygulamalar için daha katı kurallar uygulanacak olup abonelerimizin mağdur olmamaları için bu uyarıyı dikkate almaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. (Kocatepe)

İlgili düzenleme açık

AFJET’in abonelerine dağıttığı uyarıda, 26847 sayılı Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmeliğin 5’inci maddesi hatırlatıldı. Metinde, “Buna göre merkezi sistemlerde ısıtma yapılan bağımsız bölümlerdeki mahal sıcaklıklarının asgari 15 santigrat derece olması esastır” denildi.

Bakmadan Geçme